محمداسماعیل آزاد مقدم تعداد خبر 64

  • حوزه قم  ایدئولوگ نظام اسلامی

    راهبری سیاست و حکومت چگونه رخ می‌دهد؟

    حوزه قم ایدئولوگ نظام اسلامی

    علی رشیدی - آگاه مسائل فرهنگی: نظریه حکومت اسلامی، برگرفته از علوم دینی و اسلامی است. چنین نظریه‌ای که قبل از امام خمینی رحمه‌الله نیز مطرح شده است، مبتنی بر متن منابع دین است؛ با این بیان که تبیین نظریه حکومت اسلامی از جانب امام خمینی، بازآفرینی و خلق دوباره این نظریه اصیل اسلامی است. پیشینه تبیین این نظریه توسط امام خمینی، به دهه ۵۰ و در فضای تاریک و منزوی حوزه نجف، باز می‌گردد. این نظریه که نشئت گرفته از فقه جواهری است را می‌توان ثمره حوزه علمیه قم دانست؛ زیرا امام خمینی رحمه‌الله خود نیز، شاگردی از شاگردان حوزه علمیه قم است.

  • چکیده چهار دهه مطالبه تحول

    محمد علی‌بیگی : «تحول، طبیعت و سنت آفرینش الهی است؛ این را بارها من مطرح کرده‌ام، گفته‌ام. تحول رخ خواهد داد. خوب، حالا یک‌واحدی را، یک موجودی را فرض کنیم که تن به تحول ندهد؛ از یکی از دو حال خارج نیست: یا خواهد مُرد یا منزوی خواهد شد. یا در غوغای اوضاعِ تحول‌یافته مجال زندگی پیدا نمی‌کند، زیر دست و پا له می‌شود، از بین می‌رود؛ یا اگر زنده بماند، منزوی خواهد شد... می‌شود از تحول دوری گزید، اما با انزوا. اگر حوزه بخواهد از تحول بگریزد، منزوی خواهد شد؛ اگر نمیرد، اگر زنده بماند. البته مایه دین مانع مردن می‌شود، اما منزوی خواهد شد؛ روزبه‌روز منزوی‌تر خواهد شد.»

  • مانیفست حوزه سرآمد و پیشرو
  • درنگی بر فرامتن یک پیام تاریخی

    سرمقاله

    درنگی بر فرامتن یک پیام تاریخی

    مرتضی مفیدنژاد - روزنامه‌نگار: پیام رهبر انقلاب به همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت بازتاسیس حوزه علمیه قم، دیروز توسط آیت‌الله اعرافی، رییس حوزه‌های علمیه کشور قرائت شد. پیامی تفصیلی و پرنکته که به‌نوعی عصاره مطالب و رهنمودهای ایشان در نزدیک به چهار دهه به حوزه‌های علمیه، طلاب و فضلای علوم دینی است. پیرامون محتوای پیام و محورهای مهم آن باید همه دغدغه‌مندان و اصحاب رسانه تلاش کنند تا حق مطلب ادا شود، تحلیل‌ها و مطالب مطرح شود و سپس راهکارهای اجرایی و تحقق آن طراحی و در دستور کار مدیریت حوزه‌های علمیه قم قرار گیرد. با همه این تفاسیر لازم است تا به چند نکته فرامتنی پیرامون این پیام مهم اشاره شود:

  • خطای محاسباتی دشمن یا ملت؟

    بررسی واقعیت‌های قدرت ایران در برابر تصورات داخلی و خارجی

    خطای محاسباتی دشمن یا ملت؟

    مریم جهانگیر، آگاه مسائل سیاسی: در تحلیل جایگاه یک کشور در معادلات جهانی، دو رویکرد متفاوت وجود دارد؛ یکی رویکردی که از درون کشور به وضعیت ملی می‌نگرد و دیگری رویکردی که از بیرون و ازسوی دشمنان و رقبا اتخاذ می‌شود. در این میان، دو پرسش اساسی مطرح است: آیا ما به‌عنوان یک ملت، قدرت و توانایی‌های خود را درست ارزیابی می‌کنیم، یا دچار نوعی خودکم‌بینی یا خودبزرگ‌بینی شده‌ایم؟ و آیا دشمنان و رقبای ما در محاسبات خود درباره ایران دچار خطای استراتژیک شده‌اند، یا این ما هستیم که آنها را دست‌کم یا بیش‌ازحد جدی گرفته‌ایم؟ پاسخ به این پرسش‌ها نیازمند تحلیلی عمیق از وضعیت سیاسی، اقتصادی و نظامی ایران و همچنین نحوه برداشت دشمنان از این واقعیت‌هاست.

  • مذاکره روی میز شکست

    جمهوری اسلامی ایران، ترامپ و مسئله جنگ اراده‌ها

    مذاکره روی میز شکست

    سعید توتونکار - آگاه مسائل سیاسی: هزینه محتملی که آمریکا و اروپا در صورت برافروختن جنگی آشکار در منطقه خواهند پرداخت، آنقدر زیاد است که عقلای قوم تمام تلاش خود را برای فاصله گرفتن از آن به کار گیرند. نه مردم آمریکا و نه مردم اروپا و نه مردمان منطقه و نه حتی متجاوزان به سرزمین فلسطین، آمادگی بازگشت به ماه‌های گذشته را ندارند

  • انتخابات آمریکا؛ خشونت، تقلب و زباله!

    «الاغ‌ها» و «فیل‌ها» به جان هم افتادند

    انتخابات آمریکا؛ خشونت، تقلب و زباله!

    در روز سه‌شنبه هفته جاری مردم آمریکا پای صندوق‌های رأی خواهند رفت و سپس عده‌ای دیگر رییس‌جمهوری این کشور را انتخاب خواهند کرد؛ چراکه در سیستم انتخاباتی آمریکا، آرای نخبگانی یا «الکترال» ملاک و معیار است و آرای مردم، بیشتر نمایشی و ویترینی است.

  • جلد شماره ۱۰۶ روزنامه آگاه
  • نظارت از پشت ۶ صندلی!

    گزارش «آگاه» از ابعاد طرح اصلاح قانون نظارت مجلس بر رفتار نمایندگان را بخوانید

    نظارت از پشت ۶ صندلی!

    نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز گذشته خود با کلیات طرح اصلاح موادی از قانون نظارت مجلس شورای اسلامی بر رفتار نمایندگان موافقت کردند؛ موضوعی که در سال‌های گذشته مسائل زیادی حول محور آن پدید آمده و به اعتقاد برخی، نظارت مجلس بر نمایندگان را تحت‌الشعاع قرار داده بود. این قانون که پس از ۱۲سال، در مجلس دوازدهم اصلاح خواهد شد، با هدف افزایش کارآمدی و شفافیت در نظارت بر رفتار نمایندگان و حفظ شأن و منزلت آنان مد نظر قرار گرفته است.

  • ضرورت هوشیاری فرماندهی و نیروهای پلیس

    دندان تیز کردن ضدانقلاب برای سیاه‌نمایی علیه فراجا در سالگرد اغتشاشات

    ضرورت هوشیاری فرماندهی و نیروهای پلیس

    پرسنل و اعضای نیروی انتظامی از خدوم‌ترین و شریف‌ترین و زحمتکش‌ترین اقشار جامعه ما هستند؛ نیروهایی جان بر کف که برای تامین و تحکیم امنیت شهروندان و مردم ایران اسلامی، هر خطری را به جان می‌خرند؛ از رویارویی با اشرار در مناطق مرزی تا مقابله با تهدیدکنندگان جان و مال و نوامیس مردم در نواحی شهری.نیروی انتظامی را که طی سال‌های اخیر به فرماندهی انتظامی و به‌اختصار «فراجا» تبدیل شده است باید یکی از ارکان ایجاد امنیت مثال‌زدنی کشور و جامعه ما دانست؛

  • شور و بی‌نمک
  • چون وا نمی‌کنی گرهی، خود گره مشو

    سرمقاله

    چون وا نمی‌کنی گرهی، خود گره مشو

    محمد مقدم – دبیر فضای مجازی: «بالاخره کارمندان زحمت‌کش بانک هم حق و حقوقی دارند... آن‌ها از ساعت ۶ صبح سر کار می‌آیند و تا آخر وقت و حتی در تعطیلات، در سرما و گرما باید حاضر باشند. حتی یک دقیقه هم نمی‌توانند بیکار باشند و باید پشت باجه باشند و کار کنند. خب، ما هم باید از آن‌ها دفاع کنیم.» این جملات را عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد در دفاع از پرداخت وام‌های کلان به کارمندان بانک‌ها گفته است.

  • هشدار «عبدیِ اصلاحات» را جدی بگیرید

    رجال سیاسی! واقع نگر باشیم

    هشدار «عبدیِ اصلاحات» را جدی بگیرید

    «می‌توانستم مطالب این نامه را به‌صورت حضوری با شما در میان بگذارم و جنابعالی هم با روی گشوده همچون گذشته از شنیدن نظرات متفاوت استقبال کنید. اما تصمیم گرفتم آن را عمومی منتشر کنم چراکه موضوع آن امری عمومی است و امید دارم که گفتگوی عمومی در این باب بتواند بهتر راهگشا باشد؛ از این رو، این متن را فتح بابی برای گفت‌وگو می‌دانم و امیدوارم که مباحث مشابهی با دیگر نیروها و گرایش‌های سیاسی مطرح شود و ثمره آن را کشور ببرد.»

  • جلد شماره ۶۴ روزنامه آگاه