آگاه: ابوعبیده همچنین از شهادت «مروان عیسی» جانشین فرمانده کل قسام، «غازی ابوطماعه»، «رائد ثابت» و «رافع سلامه» از دیگر اعضای شورای نظامی گردانهای شهید «عزالدین القسام»، شاخه نظامی حماس خبر داد. ابوعبیده تاکید کرد که شهادت فرماندهان بزرگ، هرگز نخواهد توانست عزم و اراده ما را تضعیف کند. وی افزود: پس از شهادت فرماندهان، مجاهدان ما شجاعانهتر از پیش جنگیدند و انگیزه آنها برای نبرد دوچندان شد. ما براساس عقیده میجنگیم و هر فرماندهای که شهید شود، هزار فرمانده دیگر جای او را میگیرند.
چرا شهادت «ضیف» با تاخیر اعلام شد؟
«محمد ضیف» ملقب به «حاج ابوخالد» درواقع در همان ۲۳تیر سال جاری به شهادت رسیده بود اما تایید دقیق شهادت این سردار رشید اسلام زمان برد. پس از تایید شهادت وی، حادثه ترور «اسماعیل هنیه» رخ داد. مجموع این دو رخداد، باعث شد که فرماندهی قسام تصمیم بگیرد که بهدلیل جلوگیری از تضعیف روحیه و فروپاشی، سیاست اعلامی را سکوت مبهم قرار دهد، زیرا در آن زمان، هدف رژیمصهیونیستی این بود که با زدنِ رئوس دفتر سیاسی و شاخه نظامی حماس، به خواستههای خود برسد. با گذشت زمان و شهادت یحیی سنوار، این عدم اعلام بهدلیل عدم فروپاشی روحی و همچنین نام نبردن از جانشین ایشان (محمد سنوار) بیش از پیش اهمیت یافت. اکنون و با پایان جنگ و کسب پیروزیها در مرحله اول آتشبس، بهترین زمان برای اعلام شهادت فرماندهان بود.
نابغهای به نام محمد ضیف
باسم محمد المصری در سال۱۹۶۵ در اردوگاه خانیونس در جنوب باریکه غزه به دنیا آمد. وی پس از ملحق شدن به جنبش حماس در جریان انتفاضه اول در سال۱۹۸۷، به «محمد ضیف» شهرت یافت. محمد ضیف دو سال پس از پیوستن به حماس، ازسوی رژیم صهیونیستی دستگیر شد و ۱۵ماه را در زندانهای صهیونیستی سپری کرد. محمد ضیف شبکه تونلهای حماس را در باریکه غزه توسعه داد و همچنین تخصص خود در ساخت بمب را نیز توسعه بخشید. منابعی در جنبش حماس گفتهاند که وی بر اثر سوءقصدهای قبلی یک چشم خود را از دست داده و یکی از پاهایش نیز بهشدت آسیب دیده بود. وی پس از آنکه از چندین سوءقصد نجات یافت، هوادارانش در غزه به او «مرد دارای ۹جان» لقب دادند. اعتقاد بر این است که محمد ضیف طراح اصلی حمله به رژیم صهیونیستی در عملیات ۷اکتبر (عملیات طوفان الاقصی) بوده است.
«ضیف» در زبان عربی یعنی «مهمان» و این لقب، استعارهای از چریک گریزپایی است که سالها رهبری گردانهای «عزالدین قسام» شاخه نظامی حماس را بهعهده داشت. محمد ضیف هیچوقت یکجا بند نمیشد و با این ترفند کلاسیک نظامی، دستکم هفت عملیاتی را که ازسوی رژیم صهیونیستی برای ترور او طراحی شد ناکام گذاشت. بر همین اساس، رژیم صهیونیستی محمد را موجودی با ۹جان معرفی میکرد و رسانههای عبری و عربی او را «تحتتعقیبترین آدم روی زمین» برای رژیم اسراییل میدانستند.
تا پیش از حمله اخیر صهیونیستها به غزه، از «مغز متفکر حماس» تنها سه عکس قدیمی و بیکیفیت وجود داشت که یکی از آنها هم با نقاب بود و او را در دهههای دوم و سوم زندگیاش نشان میدادند. زمستان سال گذشته، رژیم صهیونیستی تصویری تازه از وی منتشر کرد که نشان میداد برخلاف ادعاهای گذشته اسراییلیها، محمد ضیف توان حرکتی خود را از دست نداده بود.
از او بهعنوان طراح اصلی عملیات «طوفان الاقصی» یا هفتم اکتبر یاد میکنند؛ عملیاتی که حداقل از دو سال پیش از اجرا روی آن برنامهریزی و تمرین شده بود و نهتنها دستگاه عریض و طویل اطلاعاتی و امنیتی رژیم صهیونیستی از آن بویی نبرد، بلکه توان و اشراف دستگاههای اطلاعاتی متحدان و حامیان غربی و منطقهای تلآویو را نیز به چالش کشید.
«محمد ضیف» در دهههای اخیر نشان داد، مبارزی رادارگریز و آشنا به فنون جنگ نابرابری است که در کشاکش آن به دنیا آمده بود. او یکی از هزاران نوزادی است که در اردوگاه آوارگان در «خانیونس» چشم به جهان گشود و اگرچه در سالهای جوانی و دوران دانشجویی کوشید سرش را به زیستشناسی و هنر گرم کند، ریاست کمیته سرگرمی دانشگاه و کارهای کمدی برای روح تشنهای که تراژیکترین قسمت تاریخ سرزمینش را تماشا میکرد، راضیکننده نبود. او یکی از دوستان و همراهان «یحیی عبدالطیف عیاش» بود؛ یحیی عیاش مبارزی بود که شاخه نظامی حماس یعنی گردانهای شهید عزالدین قسام را پایهگذاری کرد و بهدلیل عملیاتهای موفقی که در هلاکت اسراییلیها داشت، به او «مهندس مرگ» لقب داده بودند. رژیم صهیونیستی اما درنهایت به کمک یک خائن و با یک موبایل بمبگذاریشده او را به شهادت رساند و شاید از همین روست که «محمد ضیف» هیچگاه از تلفن همراه استفاده نمیکرد.
نظر شما