خبر کوتاه اما درعین‌حال از ارزش خبری برخوردار بود؛ «دونالد ترامپ» رییس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگو با فاکس بیزنس مدعی شد که خواهان مذاکره با تهران است و این را روز پنجشنبه با ارسال نامه‌ای به ایران اطلاع داده است.

با احمق مذاکره نمی‌کنیم

آگاه: سکاندار کاخ سفید باز خط‌ونشان کشید و گفت: فکر می‌کنم آنها می‌خواهند این نامه را بگیرند. (در غیر این صورت) گزینه دیگر این است که ما به‌اجبار باید کاری انجام دهیم؛ چراکه نمی‌توانیم اجازه (برخورداری یک کشور دیگر از) سلاح هسته‌ای را بدهیم. او پیش از این هم پیشنهاد مذاکره با ایران با چاشنی تحریم و فشار حداکثری را از واشنگتن به تهران فرستاد اما ایران هرگونه مذاکره با دولت آمریکا را «عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه ندانست» اما باز تمایل دارد سیاست‌های استکباری خود را در قبال منطقه که از بازیگران تاثیرگذار و صاحب‌نفوذ خاورمیانه محسوب می‌شود اعمال کند. بر این اساس، این روزها ترامپ مدام آرزوی خود را برای مذاکره با ایران تکرار و تکرار می‌کند.

پیام‌های متناقض آمریکا
تریتا پارسی، معاون اجرایی موسسه کوئینسی یک اندیشکده مخالف دخالت‌های بیرونی آمریکا نکات جالبی را درباره مذاکره ترامپ با ایران بیان کرد؛ نکاتی که برگرفته از تمایل نزدیکان ترامپ برای اعمال فشار حداکثری به ایران است. او دراین‌باره گفت: «مشکلی که درحال‌حاضر با آن روبه‌رو هستیم این است که حتی اگر ترامپ بخواهد به توافقی برسد، افراد زیادی در اطراف او هستند که هیچ علاقه‌ای به توافق ندارند و بیشتر به‌دنبال پیشبرد فشار حداکثری تا رسیدن به نتیجه منطقی آن، یعنی رویارویی نظامی، هستند.» پارسی به اظهارات ترامپ در هفته گذشته اشاره کرد که در زمان امضای یک یادداشت ریاست‌جمهوری برای اعمال فشار حداکثری علیه ایران، گفت که مایل به امضای آن نیست و خواهان یک توافق هسته‌ای با ایران است.
پارسی همچنین در نشست توییتر اسپیس گفت: «اگر شما در تهران باشید، نگرانی آنها این است که این‌بار هم شرایطی باشد که ترامپ خواهان توافق است، حرف‌های درستی درباره توافق می‌زند اما درنهایت نمی‌تواند آن را اجرایی کند، چون شورای امنیت ملی او مخالف است و به خراب‌کردن هر تلاش واقعی برای دیپلماسی ادامه می‌دهد؛ همان‌طور که در سال آخر دوره اول ریاست‌جمهوری او انجام دادند.»
ترامپ هنگام امضای یادداشت ریاست‌جمهوری امنیت ملی/NSPM-۲ در ۴ فوریه برای اعمال فشار حداکثری علیه دولت ایران، گفت: «من این را امضا می‌کنم، اما امیدوارم مجبور نشویم خیلی از آن استفاده کنیم. خواهیم دید که آیا می‌توانیم با ایران توافقی ترتیب دهیم یا کار را پیش ببریم، و همه بتوانند در کنار هم زندگی کنند.» ترامپ افزود: «ما می‌خواهیم ببینیم که ایران نتواند یک سلاح هسته‌ای داشته باشد. برای من، این بسیار ساده است. ایران نمی‌تواند یک سلاح هسته‌ای داشته باشد. ما نمی‌خواهیم سخت‌گیر باشیم، نه نسبت به ایران و نه هیچ‌کس دیگر، اما آنها نمی‌توانند یک سلاح هسته‌ای داشته باشند.» ترامپ ادامه داد: «من دوست دارم رابطه خوبی با ایران داشته باشم. آنها فقط نمی‌توانند یک سلاح هسته‌ای داشته باشند.» جالب اینجاست که او اضافه کرد: «برخی رهبران آنها... افراد زیادی در سطوح بالای ایران هستند که به همین دلیل نمی‌خواهند یک سلاح هسته‌ای داشته باشند.»
به گفته اسلاوین، هم اکنون نبود یک نقطه تماس مشخص از سوی دولت ترامپ در امور ایران، یک مانع جدی است. وی می‌گوید: «فکر نمی‌کنم ترامپ واقعا به محتوای این مسائل اهمیتی بدهد. او بیشتر علاقه‌مند به جزئیات مذاکرات است... اما ما نیاز داریم که یک نماینده ببینیم. بنابراین ترامپ باید تصمیم بگیرد که چه کسی باید از طرف او با ایران صحبت کند.»
بالاخره این اولین‌بار نیست که آمریکایی‌ها برای ایران چراغ سبز مذاکره را نشان می‌دهند، در دولت اوباما هم رییس جمهور وقت ایالات متحده در نامه‌ای بر انجام مذاکرات برای دستیابی به یک توافق تاکید می‌کرد.
منوچهر متکی، وزیر پیشین امور خارجه و نماینده مردم تهران در مجلس جزئیاتی از نامه رییس‌جمهور اسبق آمریکا به رهبر انقلاب ارائه داد و در گفت‌وگویی با صداوسیما، گفته بود: در دوره اوباما که دوره جدید گفت‌وگوها شروع شد و قبل از اوباما آقای سولانا و دیگران که خیلی به عقب برنگردیم، او در آغاز ریاست‌جمهوری‌اش نامه برای مقام رهبری نوشت. در آن نامه نوشته بود که ما می‌خواهیم مثلا تسریع روند کنیم و اقدامات و کارهای جدیدی را انجام دهیم، ایران هم باید مثلا تعهداتی داشته باشد.
وی با بیان اینکه همان موقع در فرصت‌های مختلفی مواردی از آن بیان شد، تاکید کرد: مقام رهبری هم به ایشان پاسخ دادند. ما در بحث ارتباط آنجایی‌که از یک منطق تبعیت می‌کند، همواره کار منطقی و عقلایی‌مان را انجام دادیم. حتی کارتر برای حضرت امام(ره) نامه نوشت و امام پاسخ داد. رویکردهای جمهوری اسلامی، رویکردهای عقلایی و دارای منطق است، بعد مقام رهبری پاسخ دادند که شما اگر راست می‌گویید، باید یک سری کارها را انجام دهید، بعد هم، چون مطمئن بودند که آقای اوباما مجری سیاست‌های حکمرانی پنهان آمریکاست و آن تعبیر دستکش آهنین را مقام رهبری در نامه‌شان برای اوباما به کار بردند. بعد از آن مذاکرات انجام شد و بحث را دو قسمت کنگره و دولت تقسیم کردند و می‌گفتند ما در کار کنگره هیچ کاری نمی‌توانیم انجام دهیم!
اوباما رفت و ترامپ به کاخ سفید سلام کرد. او پیامی را از طریق نخست‌وزیر ژاپن برای ایران فرستاد. به ۲۳خرداد سال۹۸ بازگردیم. رهبر انقلاب در آن دیدار خطاب به آبه شینزو گفتند: «ما در حسن‌نیت و جدی بودن شما تردیدی نداریم اما درخصوص آنچه از رییس‌جمهور آمریکا نقل کردید، من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمی‌دانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد.» وقتی نتیجه از مذاکره با آمریکا «هیچ» بود باید گفت چرا و به چه دلیل آمریکا باز می‌خواهد با ایران مذاکره کند؟

وقتی ترامپ به نام مذاکره توهم می‌زند
مصطفی میرسلیم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گوید: «ترامپ دچار توهم است و گمان می‌کند این تهدید و تطمیع‌ها بر مردم ایران اثر می‌گذارد یا این گمان نادرست را دارد که با افزایش فشار بر ایران، مردم مقاوم ایران دست از آرمان‌های خود برمی‌دارند. او واقعا نیاز دارد غیر از آنچه را در آمریکا در ۴۰۰سال گذشته رخ داده، تاریخ‌ تمدن ملل دیگر را حتما مطالعه کند والا خودشیفتگی، او را به مهلکه خواهد انداخت.» وی تاکید کرد: آمریکا نزد ما سابقه بسیار زشتی دارد و عملکرد همه دولت‌ها در آمریکا و خلف وعده و دغل‌بازی نسبت‌به ما به‌ویژه از ۷۰سال پیش موجب سلب اعتماد کامل شده است. این فعال سیاسی درباره تهدیدات ترامپ نیز، گفت: آمریکا باید راه و روش خود را اصلاح کند، در غیر این صورت، دیر یا زود به فروپاشی گرفتار خواهد شد. ظلم، تجاوز، سفاکی و دفاع از جنایتکارانی همچون صهیونیست‌ها، نتیجه‌ای جز اضمحلال مستکبران و یاران و نوکرانشان نخواهد داشت.
آنچه مشخص است، مذاکره وقتی صورت می‌گیرد که طرف مقابل اراده‌ای برای مذاکره داشته باشد، آمریکایی‌ها نشان داده‌اند که مذاکره برای آنها بازی بوده است؛ ازاین‌رو ترامپ و دولتش خود را بیهوده خسته نکند؛ او گمان می‌کند با زور و تهدید می‌تواند برنامه‌های خودش را اجرایی کند اما اشتباهات مسئولان ارشد کاخ سفید سریالی ادامه دارد! نمی‌دانند یا نمی‌خواهند بدانند که این تهدیدات و خط‌ونشان کشیدن‌ها برای ایران پاسخ نمی‌دهد به همین جهت جمهوری اسلامی ایران، ترامپ و سیاست‌های استکباری آمریکا را هیچگاه شایسته پاسخ نمی‌داند.
گفتنی‌است نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در واکنش به ادعای دونالد ترامپ مبنی‌بر ارسال نامه‌ای به رهبر انقلاب، اعلام کرد که ایران تاکنون چنین نامه‌ای را دریافت نکرده است.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.