قرآن کریم، کتاب هدایت و نور، همیشه نقشه راهی برای زندگی سرشار از معنویت و آرامش بوده است. پویش ملی «زندگی با آیه‌ها» با هدف بازگرداندن قرآن به متن زندگی روزمره مردم و تبدیل آیات الهی به چراغی برای گام‌های انسان‌ها طراحی شده است. این حرکت جمعی، فرصتی است تا با تلاوت، حفظ و عمل به ۳۰آیه منتخب قرآن کریم، دریچه‌ای تازه به‌سوی درک عمیق‌تر مفاهیم الهی باز کنیم و این کتاب آسمانی را نه‌تنها در سینه‌ها، بلکه در جان و رفتارمان جاری سازیم. پویش «زندگی با آیه‌ها» بر این باور است که قرآن تنها کتابی برای تلاوت در مراسم مذهبی نیست، بلکه راهنمای عملی برای تمام لحظه‌های زندگی است.

۱۰,۰۰۰,۰۰۰+ حافظ‌ آیه‌های زندگی

آگاه: این طرح می‌کوشد با انتخاب ۳۰آیه کلیدی که مفاهیم اخلاقی، اجتماعی و فردی را پوشش می‌دهند، مشارکت‌کنندگان را به گام‌های کوچک و موثر دعوت کند: خواندن آیات به صورت روزانه، حفظ‌کردن آنها به‌منظور نهادینه‌سازی مفاهیم و عمل‌کردن به آموزه‌های قرآنی در تعاملات روزمره. دبیر نهضت ملی زندگی با آیه‌ها اعلام کرد در سه هفته ابتدایی ماه مبارک رمضان بیش از هشت‌میلیون نفر در این پویش مشارکت کرده‌اند و هزاران محفل قرآنی و تولید چندرسانه‌ای در سراسر کشور نیز ذیل این نهضت ملی تولید شده و درحال برگزاری است. 
حجت‌الاسلام علی تقی‌زاده درباره مضمون محتوایی و راهبرد کلی پویش زندگی با آیه‌ها، گفت: با عنایات خداوند متعال و در راستای تبدیل مفاهیم قرآنی و آیات منتخب قرآن کریم به مسلمات فکری، رایج‌ترین افکار مشترک و گفتمان‌های عمومی بین همه قشرهای مردم، گام دوم نهضت ملی زندگی با آیه‌ها با محوریت ۳۰فراز از ۳۰جزء قرآن کریم با عنوان «امت پیروز» در ماه مبارک رمضان جاری در حال اجراست. به لطف الهی و با همکاری نهادهای مختلف، این حرکت به یک جریان مردمی و ملی تبدیل شده که نشان‌دهنده ظرفیت فوق‌العاده قرآن در ایجاد نهضت ملی و حتی بین‌المللی است. ان‌شاءالله این نهضت در عید سعید فطر و ماه شوال با محوریت چهار آیه ادامه خواهد داشت. دبیر نهضت ملی زندگی با آیه‌ها گفت: زندگی با آیه‌ها با مشارکت ۳۰دستگاه و هزاران مجموعه و چهره فعال مردمی در عرصه قرآن کریم در سراسر کشور شکل گرفته است و سعی شده به این منظور تولیدات و زیرساخت‌های لازم تمهید و تولید شود. ازجمله این تلاش‌ها می‌توان به تدوین بیش از ۱۰کتاب و تولید بیش از هزار محصول رسانه‌ای و گرافیکی ازجمله پویانمایی، مدرسه حفظ، کلیپ صوتی و تصویری تلاوت و تبیین آیات، بریده فیلم، عکس‌نوشت و پوستر اشاره کرد. همچنین ایجاد زیرساخت‌های فنی ازجمله اپلیکیشن زندگی با آیه‌ها، دستیار هوشمند تولید محتوا و اطلس محافل و تشکل‌های قرآنی و طراحی، تولید محتوا و ایجاد بسترهای نوین با کمک فناوری‌های جدید در قالب بازی‌وارسازی مخصوص کودکان و نوجوانان ازجمله نرم‌افزارهای «آیلیگ» و «قطار قرآنی» و مسابقات و رویدادهای دانش‌آموزی متعدد همچون «زندگی با آیه‌ها»، «خدا میگه»، «نورا»، «معمای نجات» و «مسیر» از این جمله هستند.

مسابقاتی در راستای پویش
عضو شورای توسعه فرهنگی قرآنی ادامه داد: در کنار این اتفاقات نیز با برنامه‌ریزی مسابقات مختلفی در تلویزیون، فضای مجازی، مسابقات گروهی و... نیز سعی کردیم از مسیر و منطق مسابقه نیز برای این پویش استفاده کنیم. ضمن آنکه همکاری و همراهی صداوسیما و برنامه‌های سحرگاهی و افطار رسانه ملی نیز جزو اتفاقات مهم و قابل‌اعتنا بوده است. به‌طور خاص درباره برنامه محفل نیز سعی شد بُعد بین‌المللی آن تقویت شود و گامی برای ارتقای تصویر برساخت جمهوری اسلامی ایران در عرصه قرآن در کشورهای منطقه برداشته شود. 
رییس سازمان دارالقرآن الکریم درباره میزان مشارکت و استقبال مردم در پویش زندگی با آیه‌ها گفت: تا روز ۵فروردین یعنی سه هفته ابتدایی ماه مبارک رمضان بیش از هشت‌میلیون نفر، از طریق پویش زندگی با آیه‌ها وارد مسیر حفظ و فهم ۳۰آیه ماه مبارک امسال شده‌اند که این مشارکت تا انتهای ماه مبارک به بیش از ۱۰میلیون نفر رسید. بیش از دومیلیون نفر طبق نمرات کسب کرده در آزمون‌ها می‌توانند گواهی حفظ و فهم ۳۰آیه را دریافت کنند و تا انتهای ماه مبارک این عدد به چهار میلیون نفر رسید. بیش از ۲.۵میلیون نفر، در پایان مسیر حفظ و فهم هستند و حداقل نمره نیمی از آیات را کسب کرده‌اند. و بیش از ۱.۵میلیون نفر، حداقل آزمون حفظ و فهم ۱۰آیه را داده‌ و قبول شده‌اند.
حجت‌الاسلام تقی‌زاده ادامه داد: یکی دیگر از مهم‌ترین بسترهای برگزاری مسابقات، اپلیکیشن «زندگی با آیه‌ها» است که در فضایی جذاب و حرفه‌ای، مخاطبان را در مسیر حفظ و فهم ۳۰آیه همراهی می‌کند. این برنامک، تصویری دقیق از میزان مشارکت و همراهی مخاطبان در این مسیر ارائه می‌دهد.
عضو شورای توسعه فرهنگی قرآنی در توضیح راهبرد تبدیل مخاطبان نهضت به مجریان آن با ایده محوری «محفل زندگی با آیه‌ها» و «سفیران آیه‌ها»، گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف نهضت «زندگی با آیه‌ها»، تبدیل مخاطبان به کنشگران فعال در عرصه تبلیغ و ترویج معارف قرآنی است. راهبردی که نهضت را از یک پویش مقطعی به یک جریان پایدار مردمی تبدیل خواهد کرد. در این راستا، دو مفهوم کلیدی تعریف شد: اول؛ «محفل زندگی با آیه‌ها»: یک چارچوب انعطاف‌پذیر و آسان برای برگزاری محافل قرآنی که شامل پنج بخش اصلی «تبیین، تطبیق، عهد، تلاوت و هم‌خوانی» است. این محافل در هر جمع و دورهمی، از جلسات خانوادگی گرفته تا مساجد و مدارس، قابل برگزاری است. و دوم؛ «سفیران آیه‌ها»: افرادی که از مخاطب صرف فراتر رفته و نقش مجری، تسهیلگر و مبلغ آیات قرآن را ایفا می‌کنند. هر سفیر آیه‌ها می‌تواند در فضای خود، اعم از محیط‌های خانوادگی، اجتماعی و مجازی، جریان قرآنی ایجاد کند. از ابتدای ماه مبارک رمضان تا امروز بیش از ۶۰هزار محفل قرآنی ازسوی بیش از ۴۵هزار نفر (به‌عنوان سفیران آیه‌ها) در اقصی‌نقاط کشور به ثبت رسیده است. حدود ۸۰درصد از این محافل به‌صورت روزانه برگزار می‌شوند. ۴۳درصد محافل در مساجد و ۲۸درصد در خانه‌ها تشکیل شده‌اند. امید است که حدود ۸۰درصد از این محافل در طی سال، عمدتا به‌صورت هفتگی، استمرار یابند.
دبیر نهضت ملی زندگی با آیه‌ها در توضیح برنامه‌های آینده این پویش ملی توضیح داد: با پایان یافتن ماه مبارک رمضان، نهضت ملی زندگی با آیه‌ها همچنان با قدرت ادامه دارد و در ماه شوال نیز محوریت قرآنی خود را حفظ کرده است. و در این راستا، چهار آیه منتخب برای این ماه معرفی شده است که شعار محوری‌اش «استقامت در مسیر حق، شرط بهره‌مندی از برکات الهی» است. 
حجت‌الاسلام تقی‌زاده در توضیح ادامه این برنامه گفت: ماه شوال با عید سعید فطر که روز درخواست برکات و نعمت‌های الهی است با تاکید بر استقامت در مسیر صحیح آغاز می‌شود. آیه‌۱۶ سوره مبارکه جن: «وَ أَنْ لَوِ اسْتَقامُوا عَلَی الطَّریقَةِ لَأَسْقَیْناهُمْ ماء غَدَقا» نشان می‌دهد که برکات و نعمت‌های مادی و معنوی الهی مشروط به استقامت در راه حق است. در شرایطی که جهان اسلام با چالش‌های مختلفی روبه‌روست، این پیام قرآن به ما یادآوری می‌کند که ایستادگی و پایداری در مسیر الهی، درهای رحمت و گشایش را خواهد گشود. همچنین آیات۱۳۹ سوره آل‌عمران، «وَ لا تَهِنُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنینَ» و ۴۶ سوره سبأ «قُلْ إِنَّما أَعِظُکُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنی‏ وَ فُرادی» و ۲۹ سوره فتح «مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُم» که از آیات محوری در ماه‌های مبارک بوده‌اند در هفته‌های بعدی ماه شوال محور این نهضت قرار می‌گیرند.
پویش ملی زندگی با آیه‌ها با تمرکز بر حفظ تدبری آیات منتخب قرآن کریم از ماه مبارک رمضان سال گذشته آغاز شده و در ماه مبارک رمضان امسال نیز ادامه پیدا کرده است. این پویش با مشارکت مستقیم ۱۱میلیون نفر در ماه مبارک رمضان سال گذشته به پرمشارکت‌ترین پویش قرآنی سال های اخیر کشور تبدیل شده است.
 

«زندگی با آیه‌ها» قرآن را به زندگی مردم می‌آورد

۱۰,۰۰۰,۰۰۰+ حافظ‌ آیه‌های زندگی

مرتضی یراق‌بافان، قاری قرآن درباره طرح «زندگی با آیه‌ها» که دو سالی است در تلویزیون به صورت نهضتی ملی پخش می‌شود به «مهر» گفت: قرآن خودش نور و هدایت‌کننده است و این وظیفه ماست که با طرح‌هایی مشابه «زندگی با آیه‌ها» مردم را به قرآن نزدیک‌تر کنیم.
وی اضافه کرد: همانطور که رهبر انقلاب بارها فرموده‌اند که باید کاری کرد قرآن وارد متن زندگی مردم شود، باید از طریق طرح‌ها، رویدادها و برنامه‌های مختلف این آیات الهی را وارد زندگی مردم کنیم. شاید من آیه الکرسی را بارها شنیده باشم اما وقتی یک‌بار کسی آن را توضیح دهد، تفسیرش کند و از کاربردهایش بگوید، بیشتر توجهم جلب می‌شود و شاید معنی آن را هم بخوانم.
این قاری مطرح اضافه کرد: در برگزاری این طرح‌ها، انتخاب آیات خیلی مهم است مثلا برای کسی‌که می‌خواهد رزقش زیاد شود، کسی که امید به رحمت خدا داشته باشد یا مسائلی که در جامعه امروز با آن مواجه هستیم هرچه آیات کاربردی‌تر باشد بیشتر مورد اقبال قرار می‌گیرد. به‌ویژه که دنیای کپسولی امروز شاید می‌طلبد مردم کوتاه و سریع محتوای موردنظرشان را دریافت کنند. وقتی روی آیات کوتاه‌تر مانور داده می‌شود و کپشن عکس‌نوشت و... طراحی می‌شود حتما موثرتر است و هر فردی با هر نگاه سیاسی ارتباط برقرار می‌کند.
یراق‌بافان با اشاره به اینکه این طرح‌ها قرآن را به زندگی مردم می‌آورد، تصریح کرد: قرآن نسخه شفابخش بشر است برای همه بخش‌های زندگی دستورالعمل دارد برای ۱۴۰۰سال پیش نیست تا ابد است؛ بنابراین آیاتش می‌تواند همین امروز به کارمان بیاید. اگر من مشکل کمبود رزق دارم، ایمانم ضعیف است و همه مسائلی که انسان امروز مبتلا به آن است، در قرآن آیاتی دارد که می‌توان به آنها پرداخت.
وی با اشاره به مجریان شبکه‌های مختلف سیما که این طرح را اجرا می‌کنند، عنوان کرد: خوب است در این طرح حتی از مجریان برنامه‌های پربیننده هم بهره گرفته شود. افرادی که از جذابیت‌هایی هم برخوردار هستند؛ مثلا کسی که جُنگ اجرا می‌کند شنیدن این طرح و برنامه از زبان او هم حتما برای مخاطب جذاب است.
یراق‌بافان در پایان بیان کرد: مردم ما فطرت الهی دارند. وضعیت کشور شاید به گونه‌ای است که مشکلات اقتصادی دارد یا اختلاف سلیقه داریم اما مملکت امام زمانی است مثلا ما در شب قدر می‌شنویم که حرم امام رضا (ع) اعلام می‌کند که برخی بخش‌های آن به تکمیل ظرفیت رسیده است. این طرح‌ها هم باعث می‌شود که مردم بیشتر استقبال کنند. ما زمانی طرحی را با نام «قرآن بخوانید عیدی بگیرید» در شهر تهران اجرا کردیم که اتفاقا همان طرح هم مورد استقبال زیادی قرار گرفت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.