آگاه: محمد زینلی با بیان اینکه ۳۸۰هزار مورد حیوانگزیدگی در سراسر کشور طی سال گذشته گزارش شده، اظهار کرد: متاسفانه ۱۳ نفر از افرادی که حیوانگزیدگی را در سال گذشته تجربه کردند، به بیماری هاری مبتلا شدند. استانهای مازندران، خوزستان، کرمان، آذربایجانغربی بیشترین موارد گزش را به خود اختصاص دادهاند. وی با بیان اینکه هاری بهعنوان یک بیماری ۱۰۰درصد کشنده مطرح است، گفت: اگرچه ۳۸۰ هزار تا ۴۰۰ هزار نفر از هموطنان حیوانگزیدگی را در هر سال تجربه میکنند، اما جزو بهترین کشورها در زمینه مراقبت از افراد حیوانگزیده و پیشگیری از بیماری هاری در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت هستیم. رئیس اداره بیماریهای منتقله از حیوان به انسان وزارت بهداشت گفت: کاهش موارد حیوانگزیدگی و پیشگیری از بیماری هاری، موضوعی حائز است که با راهکارهای متعدد به دست میآید. «ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان» دستورالعملی برای مدیریت سگهای پرسهزن در وزارت کشور مطرح کرده است.
زینلی با بیان اینکه تحقق کاهش موارد حیوانگزیدگی نیازمند ورود دستگاهها و سازمانهای مختلف است، افزود: آخرین دستورالعمل ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان به صورت هماهنگی بین بخشی برای مدیریت جمعیت سگها مطرح شده که عمده موارد آن از طریق شهرداریها و دهیاریهای کشور اجرا میشود. مجموعهها و دستگاههای مختلف مانند سازمان دامپزشکی کشور، سازمان محیط زیست، مراکز بهداشت شهرستانها، نیروی انتظامی به موضوع مدیریت جمعیت سگهای پرسهزن از طریق شهرداریها و دهیاریها ورود میکنند. وی درباره موارد حیوانگزیدگی در سفرهای نوروزی امسال توضیح داد: گزارشهایی مبنی بر حیوانگزیدگی در سفرهای نوروزی دریافت کردهایم و خوشبختانه گزارشی مبنی بر ابتلا به هاری واصل نشده است. باتوجه به اینکه آمار دقیق حیوانگزیدگی در پایان هرماه به وزارت بهداشت ارسال میشود، درحالحاضر آمار دقیق حیوانگزیدگی فروردین ماه ۱۴۰۴ در دسترس نیست. باتوجه به آمار و ارقام سالانه حیوانگزیدگی در کشور و گزارشهای سالهای گذشته میتوان گفت ۲۰هزار تا ۲۵هزار نفر در هرماه حیوانگزیدگی را تجربه میکنند.
رئیس اداره بیماریهای زئونوز وزارت بهداشت با بیان اینکه اجتناب از نزدیکی به حیوانات امری ضروری است، توضیح داد: اگر افراد دچار حیوانگزیدگی شدند به مراکز پیشگیری از هاری مراجعه کنند تا خدمات لازم به منظور پیشگیری از بیماری مرگبار هاری برای آنها ارائه شود. مراکز پیشگیری از هاری باتوجه به نوع گزش و پروتکلهایی که در اختیار دارند، نسبت به تزریق رایگان واکسن اقدام میکنند. همچنین اگر افراد حیوانگزیده به سرم نیز نیاز داشته باشند، سرم در اختیار این افراد قرار میگیرد.
۲۰ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۴
کد خبر: ۱۱٬۹۹۰
رئیس اداره بیماریهای زئونوز (بیماریهای منتقله از حیوان به انسان) وزارت بهداشت با بیان اینکه ۲۵ هزار تا ۳۰ هزار نفر از میزان گزشهای سالانه کشور برای گربههای خانگی است، گفت: اگر افراد دچار حیوانگزیدگی شدند به مراکز پیشگیری از هاری مراجعه کنند تا خدمات لازم بهمنظور پیشگیری از بیماری مرگبار هاری برای آنها ارائه شود.

نظر شما