۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۶
کد خبر: ۱۲٬۳۳۲

رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهور ترکیه به لحاظ اعتبار و وزن سیاسی در داخل این کشور با مشکلات عدیده‌ای مواجه است. اپوزیسیون دولت ترکیه به‌ویژه پس از اتفاقات اسفند و فروردین جاری و تظاهرات گسترده مردم ترکیه در اعتراض به بازداشت «اکرم امام اوغلو» شهردار استانبول، دست برتر را دارد.

آزمون واقعی برای اردوغان

آگاه: در این میان، اردوغان برای بازسازی چهره و وجهه سیاسی خود در بیرون از مرزهای ترکیه و برای آنکه نشان دهد همچنان یک سیاستمدار مقتدر است، نیاز به آن دارد که به صورت لفظی به جنایات اسرائیل معترض شود. البته این اعتراض صرفاً در «لفظ» می‌ماند و جهان اسلام طی بیش از یک سال و نیم اخیر که از جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها در غزه می‌گذرد، نه‌تنها کوچک‌ترین اقدام عملی از اردوغان برای توقف این جنایات مشاهده نکرده بلکه بالعکس، دولت تحت زعامت اردوغان در ترکیه، به ماشین لجستیکی جنایات ارتش اسرائیل نیز تبدیل شده است. روز ۳۰‌فروردین، اردوغان طی مراسمی گفت: این را با اندوه و چشمانی اشک‌آلود می‌گویم! متأسفانه جهان اسلام، نتوانسته است آن چیزی را که از آن انتظار می‌رفت، محقق کند! ما حتی اگر تنها بمانیم، باز هم به دفاع از مسئله فلسطین ادامه خواهیم داد!
این سخنان اردوغان، به‌غایت ریاکارانه و منافقانه بود؛ اردوغان در این سخنان، جهان اسلام را (البته به‌درستی) متهم می‌کند که برای غزه کاری نکرده‌اند؛ تا اینجای کار شاید اشکالی به سخنان اردوغان وارد نباشد؛ اما مشکل از آنجایی آغاز می‌شود که اردوغان، خود و دولتش را تنها یاوران و حامیان غزه می‌نامد! این ادعای مضحک در حالی است که دولت تحت زعامت اردوغان در ترکیه نه‌تنها مردم غزه  را یاری نمی‌کند بلکه گلوله‌های توپ و تانک افسران جنایت‌کاران اسرائیلی را نیز فراهم می‌آورد.

ماجرای کشتی شرکت‌های «زیم» و «مرسک»
در ۲۷ فروردین، یعنی سه روز قبل از ادعای مضحک فوق‌الذکر، خبر رسید که کشتی مرسک که حامل قطعات جنگنده‌های F-۳۵  اسرائیل است وارد ترکیه شده است! این امر باعث شد تا معترضان در ترکیه، علیه اردوغان تظاهرات کنند و او را به همدستی لجستیکی با نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه متهم کنند.
«ما نمی‌خواهیم بنادر ما، راهی برای ویرانی در غزه باشد» این یکی از شعارهای تجمع‌کنندگان ترکیه‌ای علیه سیاست‌های اردوغان در حمایت از رژیم صهیونیستی است. تجمع مذکور در مقابل وزارت حمل‌ونقل و زیرساخت ترکیه در آنکارا برگزار شد. معترضان با در دست‌داشتن شعارنوشته‌هایی، خواستار جلوگیری از ورود کشتی‌های متعلق به شرکت‌های Maersk و ZIM  به خاک ترکیه شدند. به گفته آنان، این دو شرکت به‌طور مستقیم در حمایت از اشغالگری اسرائیل نقش دارند و تجهیزات نظامی را برای ارتش این رژیم منتقل می‌کنند.
همچنین پویش «حرکت به‌سوی فلسطین» در ترکیه با برگزاری تجمعی اعتراضی در آنکارا، خواستار توقف فوری عبور یک محموله حاوی قطعات جنگنده‌های F-۳۵ از طریق بنادر ترکیه شد. این پویش در بیانیه‌ای رسمی از دولت ترکیه خواست اجازه ندهد بنادر این کشور به مسیر پشتیبانی ماشین جنگی اسرائیل تبدیل شود.
«اسومان اوزجان»، سخنگوی این پویش، در بیانیه‌ای که مقابل وزارتخانه حمل‌ونقل ترکیه قرائت کرد، گفت: انتظار می‌رود یک کشتی متعلق به شرکت مرسک تاریخ ۲۸ آوریل وارد بندر مرسین شود. این کشتی حامل قطعاتی برای جنگنده‌های  F-۳۵  است؛ همان جنگنده‌هایی که در کشتار مردم فلسطین در غزه نقش دارند. وی همچنین افزود که این محموله بخشی از زنجیره تأمین نظامی آمریکا است و تجهیزات از کارخانه‌های شرکت لاکهید مارتین در آمریکا به بندر اشغالی حیفا ارسال می‌شوند. این قطعات سپس به پایگاه هوایی نواتیم منتقل خواهند شد؛ همان پایگاهی که جنگنده‌های آن در بمباران‌های گسترده علیه غیرنظامیان در غزه مشارکت داشته‌اند. 
در ادامه این بیانیه، پویش «حرکت به‌سوی فلسطین» با اشاره به نقش شرکت‌های «مرسک» و «زیم» در تأمین لجستیک ارتش اسرائیل، اعلام کرد: این شرکت‌ها بخشی از ماشین جنگی هستند که کودکان را در غزه به قتل می‌رساند. نباید اجازه داد که آنها در خاک ترکیه آزادانه فعالیت کنند، درحالی‌که از طریق تجهیزاتشان این جنایات رقم می‌خورد. تجمع‌کنندگان مقابل وزارت حمل‌ونقل ترکیه همچنین یادآور شدند که شریک «زیم»پیشتر در کشورهایی مانند مالزی به دلیل همکاری‌اش با رژیم صهیونیستی ممنوع‌الفعالیت شده، اما همچنان در ترکیه بدون مانع فعالیت دارد. سخنگوی پویش «حرکت به‌سوی فلسطین» هشدار داد که جنگنده‌های F-۳۵ به‌صورت منظم از بمب‌های آمریکایی استفاده می‌کنند که هر یک می‌تواند منطقه‌ای به وسعت ۵۸ زمین فوتبال را تخریب کند. به گفته این گروه، استفاده اسرائیل از این تسلیحات در مناطق مسکونی مانند خان‌یونس، منجر به شهادت ده‌ها غیرنظامی فلسطینی شده است که اغلب قربانیان، زنان و کودکان هستند. این جنبش تاکید کرد که شرکت مرسک مستقیماً در خدمت سیاست‌های نظامی رژیم صهیونیستی عمل می‌کند و نقش مهمی در ادامه محاصره و نسل‌کشی مردم غزه دارد. آنها همچنین خواستار ممنوعیت فوری ورود کشتی‌های ZIM به ترکیه شدند.
در بخش دیگری از بیانیه آمده است: زیم یک شرکت لجستیکی معمولی نیست، بلکه یکی از نخستین شرکت‌های صهیونیستی است که ریشه‌های ایدئولوژیک دارد. بنیان‌گذار آن، دیوید رامز، اولین وزیر حمل‌ونقل اسرائیل و از اعضای مؤسس آژانس یهود بوده است. حتی طراحی لوگوی این شرکت الهام‌گرفته از پرچم پیشنهادی تئودور هرتزل، بنیان‌گذار صهیونیسم است. به گفته این جنبش، شرکت «زیم» در پی حمله مقاومت فلسطین در عملیات «طوفان الاقصی»، صراحتاً اعلام کرده که تمرکز خود را بر تأمین نیازهای دولت و وزارت دفاع اسرائیل قرار داده است. پس از این اظهارات، دولت مالزی مجوزهای فعالیت این شرکت را در تمامی بنادر خود لغو کرد، اما فعالیت‌های آن در ترکیه همچنان بدون مانع ادامه دارد. جنبش «حرکت به‌سوی فلسطین» در پایان بیانیه خود بار دیگر خواستار ممنوعیت ورود تمام کشتی‌ها و محموله‌های متعلق به شرکت‌های Maersk و ZIM شد. اعضای این جنبش تأکید کردند که فعالیت‌های این شرکت‌ها در خاک ترکیه، همسو با سیاست‌های رژیم صهیونیستی و مغایر با خواست و وجدان عمومی مردم ترکیه است. آنها از وزارت حمل‌ونقل ترکیه خواسته‌اند که ورود محموله F-۳۵ به بندر مرسین را فوراً متوقف کرده و تمامی فعالیت‌های شرکت‌های صهیونیستی در بنادر و جاده‌های ترکیه را پایان دهد. طبق برنامه اعلام‌شده، کشتی Maersk Detroit ابتدا در تاریخ ۲۰ آوریل به بندر طنجه در مراکش خواهد رفت. سپس کانتینرهای حامل قطعات F-۳۵ به کشتی کمکی Nexoe Maersk منتقل شده و نهایتاً در ۲۸ آوریل وارد بندر مرسین ترکیه خواهند شد.

اردوغان باید ثابت کند دستش با جنایت‌کاران 
در یک‌کاسه نیست
حالا اردوغان در یک آزمون واقعی قرار دارد؛ او باید دستور توقیف کشتی حامل تسلیحات اسرائیلی را صادر کند و بدین ترتیب ثابت کند که نه فقط در حرف و تئوریک، بلکه در عمل نیز مخالف جنایات صهیونیست‌ها در غزه است؛ اگر اردوغان از صدور دستور توقیف کشتی حامل تسلیحات اسرائیلی در بندر مرسین ترکیه سرباز بزند، نشان می‌دهد که دستش با صهیونیست‌های جنایتکار در یک‌کاسه است و صرفاً اشک تمساح برای کودکان غزه می‌ریزد. شایان ذکر است، چندی پیش، «متین جیحان» روزنامه‌نگار معروف ترکیه‌ای، در یک افشاگری گفته بود که ما در ترکیه همچنان نیاز ارتش اسرائیل به فولاد را تامین می‌کنیم، اما در اسناد گمرکی به‌دروغ به نام فلسطین ثبت می‌کنیم. شبکه تلویزیونی دولت ترکیه TRT هم بدون شرمندگی گزارش می‌دهد که بیشترین افزایش در صادرات فولاد به فلسطین بوده است! سال گذشته مبلغ صادرات ۱۵۶‌هزار دلار بوده و امسال به ۶۸‌میلیون دلار رسیده است. به‌طور خلاصه، تامین فولاد برای ارتش اسرائیل به مدت یک‌سال بدون وقفه توسط ترکیه ادامه داشته است. بدتر از آن، برای پنهان‌کردن این واقعیت، از فلسطین به‌عنوان پوشش استفاده می‌کنند. هنوز کنشگران سیاسی و رسانه‌ای منطقه از شوک افشاگری‌های این روزنامه‌نگار ترکیه‌ای خارج نشده بودند که وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی نیز گفت: اردوغان دوست ماست که در نقش دشمن ظاهر می‌شود؛ اسرائیل به کمک و لطف اردوغان به بزرگ‌ترین دستاوردها دست یافته است! شهریورماه دو سال پیش بود که اردوغان در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل، در پشت درهای بسته با نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی دیدار کرد؛ بنا به نقل رسانه‌های عبری، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در جریان آن دیدار از کمک‌های اطلاعاتی آنکارا به تل‌آویو قدردانی کرد! اسحاق هرتزوگ، رییس رژیم صهیونیستی نیز در ۱۸اسفندماه سال ۱۴۰۰ در سفر به آنکارا با اردوغان دیدار کرده بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.