مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای میان ایران و آمریکا با میانجیگری عمان، پنج مرحله را پشت سر گذاشته است و در این میان، آنچه بیش از همه پررنگ و برجسته بوده، مواضع سیال و متناقض آمریکایی‌ها و بازی‌های روانی و رسانه‌ای آنها بوده است.

آقای ترامپ، با قاجارها طرف نیستید!

آگاه: انجام بازی‌های روانی و رسانه‌ای در خلال مذاکرات با ایران، به‌نوبت توسط هرکدام از اعضای ارشد دولت ترامپ انجام می‌شود؛ از روبیو و هگست و ویتکاف تا حتی خودِ ترامپ.
ترامپ در یکی از عملیات‌های روانی و رسانه‌ای علیه ایران در خلال مذاکرات، چندی پیش، در گفت‌وگو با فاکس نیوز با تکرار ادبیات نخ‌نمای گذشته خود، گفت: ایرانی‌ها نباید سلاح هسته‌ای داشته باشند. فکر می‌کنم توافق نزدیک است. آنها می‌خواهند توافق کنند. ایران نفت زیادی دارد و به انرژی هسته‌ای نیازی ندارد! انرژی اتمی برای کشورهایی که نفت ندارند، خوب است!
در واقع ترامپ در این مصاحبه خود، صریحا اعلام کرد که از نظر او، ایران چون نفت و منابع زیرزمینی غنی دارد، بنابراین نباید به سمت انرژی هسته‌ای برود! این در حالی است که پیش از این ترامپ تاکید کرده بود با انرژی اتمی غیرنظامی ایران مشکلی ندارد.

ترامپ؛ رطب‌خورده‌ای که منع رطب می‌کند!
اما همین ترامپ که انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای را برای کشور ما ممنوع و قدغن می‌داند و معتقد است ایران چون نفت دارد، پس نباید انرژی هسته‌ای داشته باشد، خودش در روز جمعه به‌رغم رتبه بالای آمریکا در بهره‌مندی از ذخایر نفت شِل، دستور توسعه صنعت هسته‌ای آمریکا را صادر کرد.
دونالد ترامپ، رییس‌جمهور ایالات متحده آمریکا روز جمعه به وقت محلی، مجموعه‌ای از دستورات اجرایی جدید را با هدف افزایش توان تولید انرژی هسته‌ای، کاهش مقررات نظارتی و گسترش صنعت غنی‌سازی اورانیوم این کشور امضا کرد؛ این اقدام ترامپ در حالی است که او به دنبال ایجاد محدودیت هسته‌ای در مورد سایر کشورها از جمله در مقوله غنی‌سازی اورانیوم است. این دستورات اجرایی روز جمعه به وقت محلی در مراسمی در دفتر بیضی کاخ سفید امضا شد و طبق آن از کمیسیون مستقل نظارت بر انرژی هسته‌ای ایالات متحده (NRC) خواسته شده تا مقررات سخت‌گیرانه را کاهش داده و فرآیند صدور مجوز برای ساخت راکتورها و نیروگاه‌های هسته‌ای را تسریع کند.
بر اساس گزارش رسانه‌های آمریکایی، هدف از دستورهای اجرایی جدید ترامپ، اصلاح تحقیقات انرژی هسته‌ای در وزارت انرژی، ایجاد راهکار برای ساخت راکتورهای هسته‌ای در اراضی تحت کنترل دولت، بازنگری در کمیسیون تنظیم مقررات هسته‌ای و گسترش استخراج و غنی‌سازی اورانیوم در آمریکاست.
همچنین هدف دیگر این دستورات، اجرای اصلاحات کامل و همه‌جانبه در کمیسیون نظارت هسته‌ای ایالات متحده (NRC) و تسریع در راه‌اندازی راکتورهای جدید هسته‌ای در این کشور است. بر اساس این دستورات اجرایی، چارچوب قانونی جدیدی برای همکاری وزارتخانه‌های انرژی و جنگ آمریکا در ساخت راکتورهای هسته‌ای روی اراضی فدرال فراهم می‌شود.
مقامات کاخ سفیدروز جمعه اعلام کردند که این اقدام زمینه را برای تامین انرژی ایمن و قابل‌اعتماد برای مراکز حساس دفاعی و دیتاسنترهای هوش مصنوعی فراهم خواهد کرد. بر اساس یکی از این دستورات، کمیسیون نظارت بر انرژی هسته‌ای آمریکا موظف شده است تا ظرف ۱۸ ماه درباره مجوز ساخت راکتورهای جدید تصمیم‌گیری کند؛ فرآیندی که در شرایط عادی ممکن است بیش از یک دهه به طول بینجامد؛ اقدامی که روند تایید معمول را به‌شدت کوتاه خواهد کرد. ترامپ همچنین دستوراتی برای افزایش استخراج اورانیوم داخلی و گسترش ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم در آمریکا صادر کرده است. ترامپ در این مراسم و در کنار مدیران عامل شرکت‌های فعال در صنعت هسته‌ای، پیت هگست وزیر جنگ و داگ برگم وزیر کشور گفت: این یک صنعت درخشان است. شما باید آن را درست انجام دهید.
داگ برگم، وزیر کشور آمریکا نیز به خبرنگاران گفت که اقدامات رییس‌جمهور ترامپ، زمان را به قبل از ۵۰ سال مقررات دست‌وپاگیر در صنعت هسته‌ای بازمی‌گرداند. دستورات اجرایی ترامپ همچنین شامل بررسی تعداد کارکنان کمیسیون نظارت هسته‌ای و همچنین دستور به وزارتخانه‌های انرژی و جنگ ایالات متحده برای همکاری در ساخت نیروگاه‌های هسته‌ای در اراضی فدرال می‌شود. یکی از مقامات دولت آمریکا پیش از امضای این دستورات در جمع خبرنگاران اعلام کرده بود که هدف از ساخت راکتورهای بیشتر، پاسخ‌گویی به نیازهای فزاینده انرژی ناشی از توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی است.

ترامپ و تلاش برای حرکت در مسیر استعمارگران پیر!
بنابراین آمریکایی‌ها نیز که از منابع عظیم نفت شل بهره می‌برند، برای نیازهای روز از جمله در حوزه هوش مصنوعی، به توسعه صنعت هسته‌ای چشم دوخته‌اند و در این راه گام برمی‌دارند، بااین‌همه از ایران اسلامی انتظار دارند که به منابع نفتی خود اکتفا کند و از پیشرفت در صنعت هسته‌ای دست بکشد! البته در این میان باید توجه داشت که منابع فسیلی دارای محدودیت هستند و به‌زودی پایان می‌پذیرند؛ در حال حاضر آمارهای بین‌المللی نشان می‌دهد که با مصرف فعلی و ذخایر شناسایی‌شده انرژی فسیلی در جهان، تا کمتر از ۴۰ سال دیگر ۹۰ درصد نفت و تا ۶۰ سال بعد ۹۰ درصد گاز دنیا به پایان می‌رسد و تا پیش از افول منابع انرژی باید نیروگاه‌های هسته‌ای گسترده شود، چرا که در این چشم‌انداز هر دولت متکی به نفتی که در ایجاد نیروگاه‌های تامین انرژی اهمال کند، به‌زودی دچار وابستگی شدید به واردات سوخت از دیگر کشورها می‌شود.
بنابراین سخنان ترامپ مبنی بر اینکه ایران به انرژی هسته‌ای نیاز ندارد، چون نفت دارد، یاوه‌سرایی و مهمل‌گویی است؛ این سخنان ترامپ یادآور سخنان انگلیسی‌ها و مزدوران و اذناب داخلی آنها در عصر قاجار است که وقتی نفت در ایران کشف شد، برای دزدیدن نفت مردم ایران، این‌چنین تبلیغ کرده بودند که نفت ماده‌ای بدبو و متعفن است و به درد ایرانی‌ها نمی‌خورد!
رهبر انقلاب در سال ۱۳۹۴ نیز طی بیاناتی به این موضوع اشاره کردند و گفتند: «دستاورد کنونی هسته‌ای ما چیز باارزشی است. این را بدانند. به چشم کم‌ارزش و چیز سبک به آن نگاه نکنند. چیز با ارزشی است. صنعت هسته‌ای برای یک کشور، یک ضرورت است. اینکه بعضی از روشنفکرنماها قلم بردارند و قلم بزنند که آقا ما صنعت هسته‌ای را می‌خواهیم چه‌کار کنیم، این فریب است؛ این شبیه همان حرفی است که زمان قاجارها وقتی نفت کشف شده بود و انگلیس‌ها آمده بودند می‌خواستند نفت را ببرند، اینجا دولتمرد قاجاری می‌گفت ما این ماده بدبوی عَفِن را می‌خواهیم چه‌کار کنیم، بگذارید بردارند ببرند! این شبیه آن است. صنعت هسته‌ای برای یک کشور یک ضرورت است؛ هم برای انرژی، هم برای داروهای هسته‌ای که بسیار مهم است، هم برای تبدیل آب دریا به آب شیرین و هم برای بسیاری از نیازهای دیگر در زمینه کشاورزی و غیرکشاورزی. صنعت هسته‌ای در دنیا، یک صنعت پیشرفته است، یک صنعت مهم است؛ این را هم بچه‌های ما خودشان به دست آوردند؛ این انفجار ظرفیت‌های درونی و استعدادهای درونی بچه‌های ما بود. حالا فلان کشور عقب‌افتاده، می‌گوید اگر ایران غنی‌سازی داشته باشد من هم می‌خواهم غنی‌سازی داشته باشم؛ خیلی خب برو تو هم غنی‌سازی کن؛ بلدی برو بکن. ما که غنی‌سازی را از کسی نگرفتیم، استعداد درونی ما است؛ اگر شما هم استعداد درونی در ملتت داری، برو غنی‌سازی کن؛ این بهانه‌گیری‌های بچه‌گانه که بعضی از کشورها می‌کنند. غنی‌سازی و آنچه در زمینه هسته‌ای تا امروز پیش‌آمده است، یک دستاورد بسیار مهم است؛ این چیز کمی نیست و این گام‌های ابتدائی ما در این صنعت است. باید در این صنعت کار بشود، حرکت بشود، پیشرفت بشود.»
در پایان، ذکر این نکته نیز ضروری است که توانمندی هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران اکنون در جایی قرار گرفته که دشمنان ایران هم می‌دانند که حذف و تعطیل‌کردن این توانایی‌ها دیگر ممکن نیست و باتوجه‌به بومی‌شدن و ریشه‌دواندن توانمندی‌های هسته‌ای در ایران، هرگونه تهدید علیه صنعت هسته‌ای کشورمان کاملا بی‌مفهوم است.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.