۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۱
کد خبر: ۱۳٬۲۲۳

 در هفته گذشته، هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت در باغ‌موزه دفاع مقدس و اولین جشنواره فیلم کوتاه فضای باز در محیطی متفاوت برگزار شدند؛ مراسم افتتاحیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت۲۷ اردیبهشت در سالن خلیج‌فارس موزه دفاع مقدس برگزار شد.

از متن و حاشیه «فیلم مقاومت» در هفته گذشته

آگاه: در این مراسم، محمدرضا شرف‌الدین، همایون اسعدیان، ژاله صامتی، مهدی فرجی و روح‌الله سهرابی به عنوان داوران بخش اصلی (شهید قاسم سلیمانی) معرفی شدند. در مراسم افتتاحیه این رویداد، جوایز بخش‌های مواد تبلیغی و اطلاع‌رسانی، بهترین فیلمنامه بخش روایت قلم (فیلم کوتاه)، بهترین فیلمنامه بخش روایت قلم (فیلم بلند) و بهترین فیلمنامه اقتباسی بلند اهدا شد.  در روزهای برگزاری جشنواره فیلم مقاومت، آثار در ژانرهای مختلف از جمله فیلم‌های کوتاه، مستند و آثار بین‌المللی در قالب نمایش‌های مختلف پخش شد.  همچنین آثار منتخب از کشورهای مختلف در بخش بین‌الملل نیز به نمایش درآمدند. در روز اول، در مراسمی با حضور محسن رضایی دبیر شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، از مقام خانواده‌های شهدا قدردانی به عمل آمد و هنرمندان فیلم سینمایی «اسفند» مورد تجلیل قرار گرفتند؛ اما در جریان برگزاری جشنواره مقاومت، پس از بررسی‌های نهایی هیئت انتخاب و داوری، سه فیلم از مجموع ۲۸ اثر راه‌یافته به مرحله نهایی هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، از گردونه رقابت کنار گذاشته شدند.
 بر این اساس، فیلم‌های «در آغوش درخت» و «شور عاشقی» به دلیل عدم تطابق محتوایی با محورهای موضوعی مصوب جشنواره، از حضور در بخش داوری نهایی بازماندند. این تصمیم در راستای حفظ رویکرد موضوع‌محور جشنواره و تاکید بر هم‌سویی آثار با اهداف کلان مقاومت فرهنگی اتخاذ شده است. همچنین، فیلم «موسی کلیم‌الله» با وجود انطباق نسبی با یکی از محورهای اصلی جشنواره در حوزه «مقابله با سبک زندگی لیبرال»، بنا بر تصمیم هیئت داوران و به‌منظور ایجاد فضای عادلانه‌تر برای معرفی و حمایت از استعدادهای جوان و کمتر شناخته‌شده، از بخش مسابقه خارج شد. 
موضوع خارج‌شدن «موسی کلیم‌الله» از بخش مسابقه جشنواره مقاومت، در خبری دیگر که اتفاقا از ستاد این جشنواره ارسال شده بود، انصراف عوامل فیلم از جشنواره برای در اختیار گذاشتن فرصت به فیلمسازان جوان حوزه دفاع مقدس و مقاومت، عنوان شد که با خبر قبلی درباره تصمیم هیئت داوران متفاوت بود.  در جریان نشست مهمانان بین‌الملل جشنواره فیلم مقاومت، محمدرضا شریفی‌نیا بازیگر پیشکسوت سینمای ایران، با حضور جلال غفاری قدیر دبیر هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت و رائد فریدزاده، رییس سازمان سینمایی کشور، مورد تجلیل قرار گرفت. این بزرگداشت به پاس سال‌ها فعالیت هنری و نقش‌آفرینی موثر وی در سینمای ایران برگزار شد. همچنین، نشست صمیمانه رییس سازمان سینمایی کشور با مهمانان بخش بین‌الملل هجدهمین دوره این جشنواره شامگاه ۳۱ اردیبهشت در سالن اروند باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار شد. در این نشست بر جایگاه جهانی زبان مقاومت در هنر هفتم و مسئولیت هنرمندان در تبیین مظلومیت بشر تاکید شد.  یکی از برنامه‌های جشنواره فیلم مقاومت، حضور جمعی از بلاگرها، اینفلوئنسرها و فعالان رسانه‌ای از کشورهای مختلف همچون لبنان، عراق، ترکیه، آذربایجان و دیگر کشورهای منطقه در نشستی با عنوان «محفل حاج نادر طالب‌زاده» بود که با مسئولان هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت به گفت‌وگو نشستند. این نشست به‌منظور ایجاد بستری برای تبادل تجربیات و هم‌افزایی رسانه‌ای میان فعالان فرهنگی و رسانه‌ای کشورهای مختلف برگزار شد.
 همچنین این نشست، فرصتی بود تا فعالان رسانه‌ای کشورهای مختلف، دیدگاه‌ها و تجارب خود را درباره نحوه برخورد با رسانه‌های غربی و چالش‌های آنها در پردازش اطلاعات و تولید محتواهای رسانه‌ای مطرح کنند.  یک روز مانده به پایان این رویداد، فهرست نامزدهای نهایی رشته‌های مختلف جشنواره فیلم مقاومت از سوی هیئت داوران اعلام شد. «مجنون» با ۱۲رشته رکورددار کاندیداتوری جوایز اصلی هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت شد و فیلم‌های «شمال از جنوب غربی» با هشت و «خدای جنگ» با هفت نامزدی، در رتبه‌های بعدی قرار دارند. فیلم‌های سینمایی «اسفند»، «پیشمرگ» و «آسمان غرب» هر کدام در پنج رشته و فیلم‌های سینمایی «احمد» در چهار رشته و «صیاد»، «باغ کیانوش» و «اشک هور» هر یک در سه رشته نامزد دریافت تندیس بزرگ جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت شدند. هجدهمین جشنواره فیلم مقاومت روز سوم خرداد با معرفی برگزیدگان در تالار وحدت به کار خود پایان داد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.