محققان هندی در مرکز علوم نانو و مواد نرم (CeNS) دستگاهی نوین ساخته‌اند که می‌تواند با استفاده از انرژی خورشیدی و مواد فراوان و ارزان‌قیمت، مولکول‌های آب را برای تولید هیدروژن سبز تجزیه کنند.

تولید هیدروژن سبز با استفاده از انرژی خورشیدی

آگاه: محققان هندی در مرکز علوم نانو و مواد نرم (CeNS) دستگاهی نوین ساخته‌اند که می‌تواند با استفاده از انرژی خورشیدی و مواد فراوان و ارزان‌قیمت، مولکول‌های آب را برای تولید هیدروژن سبز تجزیه کند. این فناوری مبتنی بر یک فوتواند سیلیکونی با ساختار هترواشکال n-i-p است که لایه‌های مختلف نیمه‌رسانا را برای افزایش کارایی جداسازی بار و انتقال انرژی ترکیب کرده است.
دستگاه ساخته شده با استفاده از روش رسوب‌گذاری مغناطیسی، بهره‌وری بالا در جذب نور و تبدیل انرژی خورشیدی به هیدروژن دارد و با عملکرد پایدار بیش از ۱۰ ساعت، افت عملکرد بسیار کمی نشان داده است. این فناوری نویدبخش تولید هیدروژن سبز با هزینه کم، کارایی بالا و دوام زیاد است و قابلیت تولید انبوه دارد. به گفته تیم تحقیقاتی، این دستاورد می‌تواند گامی مهم در جهت فراهم آوردن سیستم‌های انرژی خورشیدی-هیدروژنی مقرون‌به‌صرفه برای کاربردهای مختلف از خانه‌ها تا کارخانه‌ها باشد. همزمان با این پیشرفت، تیم‌های تحقیقاتی دیگری در سراسر جهان، از جمله کره‌جنوبی، نیز درحال‌توسعه روش‌های نوین برای تولید هیدروژن سبز به منظور کاهش آلاینده‌ها و هزینه‌ها هستند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.