آگاه: «لیا دکاری-اسپین»، پژوهشگر پسادکتری در کالج هنر، علوم و ادبیات دورنسایف دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، توضیح داد: مغز در ثبت درست تجربه وعده غذایی ناکام میماند و این به ایجاد ردپاهای عصبی حافظهای ضعیف یا ناقص از وعده غذایی منجر میشود. دکاری - اسپین نویسنده اول این مقاله بود که روز سهشنبه در نشریه «نیچر کامیونیکیشنز» (Nature Communications) منتشر شد.
«ردهای عصبی» به تغییرات فیزیکی یا شیمیایی در مغز اشاره دارند که هنگام یادگیری و شکلگیری یک خاطره در فرد رخ میدهند. ردهای عصبی وعده غذایی آثار ویژهای هستند که یک خاطره در مغز به جا میگذارد و اطلاعات مربوط به تجربه خوردن غذا را ذخیره میکنند. هنگام غذا خوردن نورونهای هیپوکامپ مغز - بخشی از مغز که مسئول یادگیری و حافظه است - فعال میشوند و این ردها را در لحظاتی میان [خوردن] لقمهها شکل میدهند. متخصصان این ردهای عصبی را شناسایی کردهاند؛ ردهایی که به ذخیره «انواع مختلفی از اطلاعات، مانند مکان خوردن غذا و زمان خوردن آن کمک میکنند.»
آنها برای رسیدن به این نتایج و مشاهده چگونگی شکلگیری خاطرات مربوط به وعده غذایی از تکنیکهای پیشرفته علوم اعصاب استفاده کردند و فعالیت مغزی موشهای آزمایشگاهی را هنگام غذا خوردن مشاهده کردند. «اسکات کانوسکی»، استاد علوم زیستی در کالج هنر، علوم و ادبیات دورنسایف دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، گفت میتوان فرض کرد که مغز انسان نیز دچار پدیدهای مشابه میشود. این [کشف] در نهایت میتواند به شکلگیری رویکردهای بالینی جدید برای درمان چاقی و مدیریت وزن کمک کند.
۴ تیر ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸
کد خبر: ۱۴٬۰۸۷
متخصصان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی گفتند سلولهای مغزی که آنها شناسایی کردهاند و خاطرات وعدههای غذایی را ایجاد میکنند، میتوانند توضیح دهند که چرا فراموشکردن یک وعده غذایی میتواند گرسنگی شدید ایجاد کند و چرا افراد مبتلا به زوال عقل و سایر مشکلات حافظه اغلب پرخوری میکنند.

نظر شما