کاخ سفید اعلام کرد با مقام‌های رژیم صهیونیستی گزینه‌های جایگزین برای رویای از بین بردن جنبش حماس در غزه بدون انجام حمله زمینی به رفح را بررسی خواهد کرد.

کاخ سفید به دنبال بررسی گزینه‌های جایگزینِ عملیات زمینی در رفح

به گزارش آگاه: جان کربی، سخنگوی کاخ سفید طی یک کنفرانس خبری گفت: «یک و نیم میلیون نفر در رفح هستند و ما معتقدیم که انجام حمله زمینی بزرگ یک اشتباه و فاجعه خواهد بود.»

کربی ادامه داد: مقام‌های آمریکایی با مسؤولان اسرائیلی زمانی که به واشنگتن سفر کنند درباره گزینه‌های احتمالی گفت‌وگو خواهند کرد.

وی گفت جزئیات بیشتر درباره این سفر طی روزهای آتی اعلام خواهد شد.

بنا بر اعلام خبرگزاری فلسطینی «سما»، سخنگوی کاخ سفید اظهار داشت: «ما معتقدیم که به توافق آتش‌بس نزدیک شده‌ایم و رایزنی‌ها در این زمینه ادامه دارد. باید آتش‌بس برقرار شود تا زندانیان (اسیران صهیونیست) بازگردانده شوند و کمک‌های بیشتری ارسال شود.» وی تاکید کرد که مذاکرات درباره توافق اسیران در حال پیشرفت است.

کربی خاطرنشان کرد: ۱۱ کشور به پیش‌نویس قطعنامه مربوط به غزه در شورای امنیت رای دادند. اما روسیه و چین با این پیش‌نویس مخالفت کردند.

روز جمعه، روسیه و چین از وتوی خود در شورای امنیت علیه پیش‌نویس قطعنامه آمریکا درباره غزه که در جانبداری از تجاوزات صهیونیست‌ها بود، استفاده کردند.

نتانیاهو در دیدار با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در اراضی اشغالی به او اطلاع داد که تل‌آویو قصد دارد حتی بدون حمایت واشنگتن، عملیات نظامی علیه شهر رفح در جنوب غزه را آغاز کند. وی گفت: «امیدوارم با حمایت آمریکا این کار را انجام دهیم، اما اگر لازم باشد خودمان به تنهایی این کار را انجام خواهیم داد.»

وی مدعی شده است: «هیچ راهی برای شکست دادن حماس بدون ورود به رفح و حذف تیپ‌های باقیمانده آن در آنجا وجود ندارد.»

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، روز دوشنبه در اولین تماس تلفنی با نتانیاهو پس از گذشت بیش از یک ماه قطع ارتباط مستقیم، به او هشدار داد که عملیات نظامی در رفح منجر به تشدید ناآرامی در غزه خواهد شد.

پس از این تماس، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید به خبرنگاران گفت که واشنگتن و تل‌آویو درباره راههای پیشرفت در غزه، جایی که بحران انسانی پس از حدود شش ماه جنگ در حال تشدید است، گفتگوهای جامعی را انجام خواهند داد. سالیوان افزود: این نشست ممکن است طی روزهای آتی برگزار شود و قبل از مذاکرات هیچ عملیاتی در رفح انجام نخواهد شد.

بلینکن در پایان سفرش به اراضی اشغالی به خبرنگاران گفت هرگونه حمله به شهر رفح تهدیدی برای تحمیل «انزوای بیشتر» به تل‌آویو و آسیب زدن به امنیت آن در دراز مدت خواهد بود.

او افزود: مکالمات صریحی داشته و تاکید کرده که هرگونه عملیات نظامی زمینی در رفح «خطر کشتار غیرنظامیان بیشتری» را به همراه دارد.

ایالات متحده هشدار داده است که هرگونه عملیات نظامی اسرائیل در رفح، جایی که بیش از یک میلیون نفر به آن پناه برده‌اند، بدون برنامه‌ریزی یک «فاجعه» خواهد بود.

پایگاه خبری آمریکایی «آکسیوس» در گزارش سابق خود آورده بود که حمله اشغالگران به رفح می‌تواند ایالات متحده را به بازنگری در سیاست‌های خود از جمله توقف دفاع از رژیم اسرائیل در سازمان ملل و تحمیل شروطی برای چگونگی استفاده ارتش صهیونیستی از سلاح‌های آمریکایی در جنگ  غزه سوق دهد.

ایالات متحده از زمان آغاز جنگ غزه، اصلی‌ترین حامی سیاسی و نظامی اسرائیل بوده و سلاح و مهمات در اختیار این رژیم قرار می‌دهد و بارها از حق وتوی خود در شورای امنیت برای جلوگیری از صدور قطعنامه آتش‌بس در غزه استفاده کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.