آگاه: اما آنچه در ثبتنام انتخابات پیش رو جلبتوجه کرد، حضور سکانداران اسبق و فعلی میدان آرژانتین ـ وزارت راه و شهرسازیـ بود. در زمان ثبتنام وزیر فعلی و دو وزیر اسبق راه رسما نام خود را در فهرست داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری ثبت کردند.
«مهرداد بذرپاش» که از او بهعنوان جوانترین داوطلب ریاستجمهوری چهاردهم نیز یاد میشود، وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم است که پس از استعفای رستم قاسمی از سال۱۴۰۱ عهدهدار این سمت شده است.
وی که مهندسی صنایع را در دانشگاه شریف خوانده و دکترایش را از دانشگاه علامه طباطبایی در رشته مدیریت تکنولوژی گرفته، سابقه ریاست کل دیوان محاسبات کشور در فاصله سالهای ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ را در کارنامه دارد و نمایندگی تهران در مجلس نهم، معاون رییسجمهوری و ریاست سازمان ملی جوانان در دولت دهم، مدیرعاملی سایپا و پارسخودرو را نیز تجربه کرده است.
بذرپاش بهعنوان یک عضو کابینه دولت سیزدهم، با داعیه تداوم راه شهید رئیسی و با شعار «دولت پیشرفت» به میدان آمده و قرارش را با رییسجمهوری شهید برقرار میداند.
او بنا دارد دیپلماسی نتیجهگرا و مبتنی بر توسعه روابط با همسایگان را که اولویت شهید رئیسی بود، توسعه دهد.
با افزایش اختیارات دهیاران و بخشداران و فرمانداران و مدیران اجرایی جایگاه آنان را ارتقا بخشد و صندوق ملی مسکن را به صندوق ثروت ملی تبدیل کرده و پنج میلیون قطعه زمین با هدف مردمیسازی ساخت مسکن واگذار کند.
«عباس آخوندی» دیگر داوطلبی است که با سابقه وزارت راه و شهرسازی عزم ریاستجمهوری کرده است.
وی که سابقه وزارت مسکن و شهرسازی در دولت دوم هاشمی رفسنجانی و وزارت راه و شهرسازی در دولتهای یازدهم و دوازدهم را دارد و با استعفا از این سمت کناره گرفت، با شعار «من نگران ایرانم» به میدان آمده و گفتمان ایده ایران را که مبتنی بر بنیان آموزههای تمدنی ایران، ارزشهای ایرانیان، شناخت دقیق فرصتها و ویژگیهای سرزمینی ایران و بازخوانی تاریخ ایران از پیش اسلام و بهویژه مشروطه است، دنبال میکند.
آخوندی معتقد است انتخابات۱۴۰۳ باید تبدیل به میدان رقابت گفتمانها شود و دولت ملی برآمده از آن میتواند برای تصحیح مسیر باشد تا ملت ایران در یک فرآیند تاریخی و با صبوری به مسیر توسعه بازگردد.
«علی نیکزاد» وزیر مسکن و شهرسازی دولت دهم سومین داوطلب با سابقه امور مربوط به مسکن و شهرسازی است که قصد خیابان پاستور کرده است.
او که در برههای مدیریت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را در سطح سرپرستی نیز تجربه کرده و درحالحاضر بر کرسی نیابت رییس مجلس تکیه زده، برخلاف سایر داوطلبان این جایگاه که از سر «تکلیف» در این عرصه حضور یافتهاند، بر «انجام وظیفه» تاکید دارد و با شعار «دولت مردم و زمان» آمده و در پی آن است تا بار دیگر همانند موفقیت در ساخت چهارمیلیون مسکن مهر برای ۱۶.۵میلیون ایرانی، با عمل واژهسازی کند، نه با حروف.
نیکزاد وعده داده به ندانستن آنچه نمیداند اعتراف کند و امور تخصصی را به متخصصان زبده بسپارد و با توجه واقعی به توانمندی بخش خصوصی وطندوست، شایستهسالاری بهجای فامیلسالاری و خصوصیسازی بهجای خصوصیبازی احیا کند.
در عرصه سیاست خارجی هم او بر این باور است که امضای برجامها وقتی زیبا میشود که هر داد بهطرف مقابل، سِتدی متقابل داشته باشد و جوان ایرانی سودای مهاجرت در سر نداشته باشد؛ ازاینرو هر گفتوگوی عزتمندانهای که از آلام مردم بکاهد، با آغوش باز دولتِ مردم و زمان روبهرو خواهد شد، بدون اعتنا به اخمها و لبخندها.
مسئله مسکن قطعا یکی از چالشهای پیش روی دولت آینده خواهد بود، حال باید نظارهگر بود و دید از سه نفری که سابقه وزارت راه و شهرسازی را دارا هستند کدامیک از فیلتر شورای نگهبان عبور میکنند و درصورتیکه وارد کارزار انتخابات شدهاند، میتوانند مردم را جذب برنامههای خود کنند؟ آیا در هشتم تیر مسیر آرژانتین به پاستور ختم میشود؟
نظر شما