آگاه: به گزارش تسنیم، تلسکوپ فضایی هابل با ثبت تصاویر جدیدی از دو کهکشان کوتوله، بار دیگر شگفتیهای کیهان را به نمایش گذاشته است. این تصاویر به اخترشناسان کمک میکند تا درک عمیقتری از فرآیند شکلگیری و تکامل کهکشانها به دست آورند.
IC ۳۴۳۰؛ کهکشانی آرام و بیضیشکل
در یکی از این تصاویر، کهکشان کوتوله IC ۳۴۳۰ به چشم میخورد که در فاصله ۴۵میلیون سال نوری از ما قرار دارد. این کهکشان بیضیشکل، ساختاری ساده و صاف دارد و بیشتر ستارگان آن قدیمی هستند. با این حال، هسته مرکزی این کهکشان میزبان ستارگان جوان و داغی است که درخششی آبی رنگ دارند. وجود این ستارگان جوان در یک کهکشان بیضیشکل، پدیده نادری است و برای اخترشناسان بسیار جالب توجه است.
NGC ۵۲۳۸: کهکشانی با گذشتهای آشفته
تصویر دیگر هابل، کهکشان کوتوله NGC ۵۲۳۸ را نشان میدهد که در فاصله ۱۴.۵ میلیون سال نوری از ما قرار دارد. این کهکشان ساختاری پیچیدهتر و آشفتهتر نسبت به IC ۳۴۳۰ دارد. وجود خوشههای ستارهای کروی و نواحی ستارهزایی فعال در این کهکشان، نشان میدهد که NGC ۵۲۳۸ در گذشتهای دور با کهکشان دیگری برخورد کرده است. این برخورد باعث شده است تا گاز و غبار در این کهکشان به هم ریخته و شرایط برای تشکیل ستارگان جدید فراهم شود.
مطالعه کهکشانهای کوتوله مانند IC ۳۴۳۰ و NGC ۵۲۳۸ به اخترشناسان کمک میکند تا به سوالات اساسی در مورد چگونگی شکلگیری و تکامل کهکشانها پاسخ دهند. براساس نظریههای موجود، کهکشانها از ادغام تدریجی کهکشانهای کوچکتر شکل گرفتهاند. تصاویر جدید هابل از این دو کهکشان، این نظریه را تقویت میکند و به اخترشناسان در درک بهتر تاریخچه کیهان کمک میکند.
نظر شما