۲۲ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۹
کد خبر: ۵٬۹۹۹

رییس کل بانک مرکزی دستورات لازم جهت رفع مشکل نقدینگی تامین مواد اولیه دارو و کارخانه‌های دارویی و همچنین تسهیل و تسریع در تخصیص و تامین ارز واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی را صادر کرد که اعطای تسهیلات ۵۰هزار میلیارد تومانی یکی از این دستورات است.

۲۰۰ میلیون یورو برای واردات دارو

آگاه: محمدرضا فرزین در جلسه هماهنگی با مسئولان سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، مدیران سندیکای تولیدکنندگان دارو، مدیران اتحادیه واردکنندگان دارو و مواد اولیه، نمایندگان بخش خصوصی پخش دارو و همچنین مدیران ارشد بانک مرکزی، دستورات لازم جهت رفع مشکل نقدینگی تامین مواد اولیه دارو و کارخانه‌های دارویی و همچنین تسهیل و تسریع در تخصیص و تامین ارز واردات دارو، مواد اولیه دارویی و تجهیزات پزشکی را صادر کرد.
بر اساس این گزارش، در راستای کمک به تامین نقدینگی و سرمایه در گردش موردنیاز شرکت‌های دارویی و رفع کمبود دارو براساس تفاهمات صورت‌گرفته بین بانک مرکزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به‌ترتیب ۱۵ و ۳۰ همت تسهیلات بانکی به شرکت‌های معرفی‌شده ازسوی وزارتخانه یادشده ابلاغ شد که عملکرد شبکه بانکی در سال‌های مذکور به‌ترتیب به مبلغ ۴۴.۷ و ۷۶.۴هزار میلیارد تومان بوده است. براساس دستور رییس بانک مرکزی و به‌منظور حمایت از شرکت‌های دارویی، تجهیزات پزشکی و تولیدی شیر خشک از طریق شبکه بانکی، بانک مرکزی در سال۱۴۰۳ نیز نسبت‌به ابلاغ تسهیلات به میزان ۵۰همت (۳۵همت شرکت‌های دارویی، ۱۳همت تجهیزات پزشکی و دو همت شرکت‌های تولیدی شیرخشک) برای شرکت‌های معرفی‌شده ازسوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اقدام کرد. طبق تاکید رییس کل بانک مرکزی و با هدف تامین مالی زنجیره تولید، توزیع و پخش در صنعت دارو و تسهیل فعالیت تولیدی و خدماتی این صنعت، مقرر شد از ابزارهای تعهدی همچون اوراق گام در مراحل مختلف و در تعامل با دستگاه‌های مختلف ازجمله بانک مرکزی بهره گرفته شود.
بر اساس این گزارش در این جلسه همچنین پیرو تاکید رییس کل بانک مرکزی، مقرر شد بانک مرکزی تا سقف ۲۰۰میلیون یورو به‌صورت تخصیص اعتباری برای ثبت سفارش‌های دارو و تجهیزات پزشکی اقدام کند؛ همچنین با هماهنگی مسئولان ذیربط امکان پرداخت بدهی ارزی شرکت‌های دارویی به بانک مرکزی تا سقف ۲۰۰میلیون یورو از طریق پذیرش اوراق گام ریالی فراهم شود. علاوه بر این در راستای تقویت سیاست‌های تشویقی توسعه صادرات صنعت دارو مقرر شد به اندازه مبلغ ارز ناشی از صادرات دارو به شرکت‌های صادرکننده و همچنین معادل آن نیز به‌صورت خط اعتباری ارزی جهت استفاده در طرح‌های توسعه صنعت دارو و توسعه صادرات آن صنعت اختصاص یابد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.