آگاه: نتایج نشان داد در صورت داشتن رتینوپاتی دیابتی، بیماری که باعث آسیب به شبکیه میشود و میتواند منجر به نابینایی شود، احتمال ابتلاء به بیماری متوسط یا شدید لثه در افراد ۲۱درصد بیشتر بود. آنها همچنین در صورت ابتلا به نوروپاتی دیابتی، بیماری که بر اعصاب تاثیر میگذارد، ۳۶درصد بیشتر احتمال دارد به بیماری لثه شدید مبتلا شوند.
نتایج نشان داد افراد مبتلا به رتینوپاتی و نوروپاتی دیابتی ۵۱درصد بیشتر در معرض خطر بیماری لثه متوسط یا شدید بودند. محققان توضیح دادند که اگر بیماری لثه درمان نشود، میتواند بافتهایی را که دندانها را در جای خود نگه میدارند تخریب کند و در نهایت منجر به ازدستدادن دندان شود.
دکتر «فرناندو والنتیم بیتنکور»، محقق ارشد و دندانپزشک دانشگاه آرهوس دانمارک، گفت: «این ازدستدادن دندان میتواند بر عملکردهای اساسی مانند جویدن و صحبت کردن تاثیر بگذارد، درحالیکه بر عزتنفس فرد هم تاثیر میگذارد.»
وی افزود: «درنتیجه، پریودنتیت [بیماری لثه] میتواند کیفیت زندگی افراد را به میزان قابلتوجهی کاهش دهد و منجر به مشکلاتی در تغذیه، ارتباطات و تعاملات اجتماعی شود. درک اینکه چه کسانی در معرض خطر بالاتری هستند، مانند افراد مبتلا به عوارض دیابت، برای مداخله زودهنگام و پیشگیری از این اثرات گسترده بسیار مهم است.»
بیتنکور گفت: «زمانی که دیابت به خوبی کنترل نمیشود، سطح قند خون بالا میتواند منجر به التهاب شود که به مرور زمان میتواند چشمها را تحتتاثیر قرار دهد و منجر به رتینوپاتی یا نوروپاتی شود و در ایجاد پریودنتیت شدید نقش داشته باشد.» وی افزود: «این نتایج نشان میدهد که دندانپزشکان باید به سلامت دهان و دندان افراد دیابتی توجه جدی داشته باشند.» او خاطرنشان کرد: «ارائهدهندگان مراقبتهای بهداشتی میتوانند اطمینان حاصل کنند که بیماران مبتلا به دیابت نوع۲، بهویژه آنهایی که در معرض خطر بالای عوارض دیابت هستند، مراقبتهای بهداشتی دهان و دندان جامعتری دریافت میکنند تا سلامت دهان و دندان و سلامت کلی آنها بهبود یابد.»
۲۵ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۴
کد خبر: ۶٬۷۰۸
یک مطالعه جدید هشدار میدهد که افراد مبتلا به دیابت بیشتر مستعد ابتلا به بیماریهای لثه هستند، زیرا این بیماری مزمن به رگهای خونی کوچک آسیب میرساند.
نظر شما