آگاه: دریافت تسهیلات ازدواج که حالا به یکی از مشکلات زوجها تبدیل شده و مدام بر چالشهای آن افزوده میشود؛ زوجهای جوانی که در ابتدا گلایه از عدم پرداخت تسهیلات داشتند حالا یک گام به عقب آمدند و در ثبتنام این تسهیلات هم با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم میکنند. معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی از اصلاح فرآیند ثبتنام متقاضیان تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزند خبر داد و گفت: با تمهیدات و تدابیر اتخاذشده در بانک مرکزی و در راستای کاهش صف متقاضیان تسهیلات مربوطه در سامانه، بهزودی امکان ثبتنام اولیه متقاضیان در کلیه ساعات شبانهروز در سامانه ازدواج و فرزندآوری فراهم میشود. محمد شیریجیان ضمن تشریح اقدامات بانک مرکزی بهمنظور تسهیل در اعطای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری از طریق شبکه بانکی تصریح کرد: با تدابیر اتخاذشده، مشخصات متقاضی ذخیره میشود و پس از همه استعلامهای لازم از سامانههای مربوطه از جمله شاهکار، ثبت احوال و درصورت نبودن بانک عامل دارای اعتبار در زمان ثبتنام، در سامانه یک بانک بهصورت ذخیره انتخاب میشود و متقاضی در فهرست ذخیره بانک عامل در این بانک قرار میگیرد. به این ترتیب، تقاضای متقاضی در کوتاهترین زمان ممکن در دست اقدام و بررسی قرار گرفته و به محض نهایی شدن، مراتب از سوی این بانک به متقاضی اطلاعرسانی میشود. وی تصریح کرد: علاوه بر این، بانک مرکزی در راستای حمایت از متقاضیان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری و تسهیلگری در فرآیند ثبتنام و اخذ تسهیلات مزبور، از مردادماه امسال بانکهای قرضالحسنه مهر ایران و رسالت را نیز در زمره بانکهای عامل پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری قرار داد و سهمیه تسهیلات ازدواج و فرزندآوری برای این بانکها تعیین شد. وی خاطرنشان کرد: در همین راستا بهمنظور تسریع و تسهیل در پرداخت وام قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری بهمنظور پرداخت زودتر از موعد سهمیه ماههای شهریور و مهر بانکهای عامل به متقاضیان در صف پرداخت تسهیلات مزبور، جلسهای با مدیران عامل شبکه بانکی برگزار شد و با این بانکها توافق شد که در این زمینه همکاری داشته باشند.
کاهش تعداد متقاضیان این تسهیلات
وی افزود: آزادسازی مبلغ ۵۰۰هزار میلیارد ریال از سپرده قانونی بانکها نزد بانک مرکزی بهمنظور تسریع در پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری و کاهش تعداد متقاضیان در صف این تسهیلات از دیگر اقدامات انجامشده در این زمینه است که این منابع باید حداکثر طی مدت سه ماه توسط هفت بانک عامل منتخب صادرات ایران، رفاه کارگران، ملی ایران، تجارت، سپه، پست بانک ایران و ملت برای اعطای حداقل ۱۵۰هزار فقره تسهیلات ازدواج و ۱۰۰هزار فقره تسهیلات فرزندآوری بهکار گرفته شود.
معاون سیاستگذار پولی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای قوانین بودجه امسال کل کشور و قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، از ابتدای سالجاری تا تاریخ ۲۶شهریور بالغ بر ۸۱۶هزار میلیارد ریال شامل ۲۴۵فقره تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به متقاضیان اعطا شده که در مقایسه با مبلغ ۷۱۴هزار میلیارد ریال سهمیه تکلیفی بابت این تسهیلات تا تاریخ مزبور، عملکرد بیش از ۱۱۴درصدی را ازسوی شبکه بانکی شاهد هستیم.وی افزود: درخصوص تسهیلات قرضالحسنه فرزندآوری نیز از ابتدای سالجاری تا تاریخ ۲۶شهریورماه بالغ بر ۱۹۲هزار میلیارد ریال شامل ۲۳۴هزار فقره تسهیلات به متقاضیان اعطا شده است. وی با اشاره به مقرره قانونی تکلیف شبکه بانکی برای پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در قانون بودجه گفت: براساس بند «ث» تبصره «۱۳» قانون بودجه سال۱۴۰۳ کل کشور «بانک مرکزی مکلف است مطابق با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و قوانین مربوط به ایثارگران، از محل سپردههای قرضالحسنه اعم از جاری و پسانداز شبکه بانکی پس از کسر سپرده قانونی نسبت به اعطای تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری، به هر یک از زوجهایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۰۱/۰۱/۱۳۹۹ بوده است مبلغ سه میلیاردریال و برای زوجهای زیر ۲۵سال و زوجههای زیر ۲۳سال مبلغ سهمیلیارد و ۵۰۰میلیون ریال (که این سقفها برای خانوادههای معزز شهدا و ایثارگران دو برابر است) اقدام کنند.»
سامانه تسهیلات ازدواج تا یک هفته آینده باز میشود
رییس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با اشاره به جلسه امروز این کمیسیون با رییس بانک مرکزی گفت: در جلسه امروز مقرر شد که تا یک هفته آینده سامانه تسهیلات ازدواج بازگشایی شود.
نصرالله پژمانفر با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در توییتر به ارائه توضیحاتی درباره جلسه امروز کمیسیون اصل نود با محمدرضا فرزین رییس بانک مرکزی پرداخت و نوشت:«در جلسه کمیسیون اصل۹۰ با رئیس کل بانک مرکزی و مدیران بانکی مصوب شد، تا یک هفته آینده سامانه تسهیلات ازدواج بازگشایی شود. همچنین منابع و مصارف تسهیلات قرضالحسنه تکلیفی و غیرتکلیفی و سهم بانکهای دولتی و خصوصی در تسهیلات تکلیفی بصورت شفاف از سوی بانک مرکزی اعلام گردد. همچنین کارگروه مشترکی جهت شناسایی منابع جدید بانکها جهت ارائه تسهیلات به کلیه متقاضیان واجد شرایط تصمیم سوم جلسه بود.» پژمانفر در این مطلب از دو هشتگ «وام ازدواج» و «وام فرزندآوری» استفاده کرد.
شرایط عمومی گرفتن وام ازدواج
داشتن کارت ملی (موقت یا دایم) و کد پستی محل سکونت متقاضی تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران از جمله شروط دریافت وام ازدواج است و کلیه شهروندان ایرانی خارج از کشور که گواهی ازدواج آنـها توسط سفارت جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور صادر شده است نیز قادر به ثبت نام برای دریافت این وام هستند و گواهی ازدواج آنها که ممهور به مهر کنسولگری ایران در کشور مذکور است به عنوان سند ازدواج تلقی میشود. همچنین اقرارنامه ازدواج یا هر مدرک مشابه که در سایر ادیان رسمی توسط مراکز اقلیتهای دینی در داخل کشور مورد تایید قرار گیرد نیز معادل عقدنامه تلقی شده و این متقاضیان نیز قادر به ثبت نام خواهند بود.
نظر شما