نتایج دو مطالعه در هفته جاری نشان می‌دهد غذا خوردن در بازه زمانی محدود که عموما رژیم روزه‌داری متناوب (رژیم فستینگ متناوب) نامیده می‌شود می‌تواند برای سلامتی بسیاری از افراد به‌ویژه مبتلایان به برخی مشکلات خاص، مزایای زیادی داشته باشد.

فواید غذا خوردن در بازه زمانی ۸ تا ۱۰ساعته در طول روز

آگاه: نتایج یکی از مطالعات که به بررسی روزه‌داری متناوب پرداخته و در «سالنامه طب داخلی» منتشر شده، حاکی از آن است که غذا خوردن در بازه‌ای ۸ تا ۱۰ساعته در روز و در کنار مراقبت‌های دیگر مانند رعایت توصیه‌های تغذیه‌ای و مصرف دارو تحت نظر پزشک می‌تواند در کنترل قند خون موثر باشد. همچنین تحقیق دیگری که به همت موسسه سلامت جهانی در بارسلونا انجام و در «مجله بین‌المللی تغذیه رفتاری و فعالیت بدنی» منتشر شده است، نشان می‌دهد شاخص توده بدنی (BMI)  در شرکت‌کنندگانی که شب‌ها زمان بیشتری را بدون غذا سپری می‌کنند یا خیلی زود شام می‌خورند و صبحانه را زودتر صرف می‌کنند، کمتر از کسانی است که چنین رژیمی را رعایت نمی‌کنند.
اگرچه هنوز به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است اما محققان توضیح می‌دهند که غذا خوردن به این شکل با ریتم شبانه‌روزی طبیعی‌ بدن هماهنگ‌تر است و احتمالا به سوخت‌وساز بهتر کمک می‌کند؛ بنابراین شاید بد نباشد عادت شام دیرهنگام و نزدیک به زمان خواب را کنار بگذارید و سعی کنید این وعده‌ را کمی زودتر صرف کنید و بین شام و صبحانه حداقل ۱۲ساعت فاصله بگذارید. در مطالعه موسسه جهانی سلامت در بارسلونا، محققان داده‌های بیش از هفت‌هزار داوطلب شرکت‌کننده در طرح تحقیقاتی بزرگ موسسه آلمانی آی‌جی‌تی‌پی با عنوان «ژنوم‌ها برای زندگی» را بررسی کردند. این داوطلبان در سال۲۰۱۸ به پرسشنامه‌هایی درباره وزن و قد و عادات غذایی ازجمله زمان صرف وعده‌های غذایی، سایر عادات زندگی و وضعیت اجتماعی‌ــ‌اقتصادی پاسخ داده بودند. بیش از سه‌هزار شرکت‌کننده، پنج سال بعد در سال۲۰۲۳ دوباره به گروه تحقیقاتی مراجعه و پرسشنامه‌های جدیدی را پر کردند. نتایج این مطالعات نشان داد افزایش مدت روزه‌داری شبانه می‌تواند به دستیابی به وزن مناسب کمک کند به‌ویژه اگر با خوردن شام زودهنگام و صبحانه زودهنگام همراه باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.