در روز سه‌شنبه هفته جاری مردم آمریکا پای صندوق‌های رأی خواهند رفت و سپس عده‌ای دیگر رییس‌جمهوری این کشور را انتخاب خواهند کرد؛ چراکه در سیستم انتخاباتی آمریکا، آرای نخبگانی یا «الکترال» ملاک و معیار است و آرای مردم، بیشتر نمایشی و ویترینی است.

انتخابات آمریکا؛ خشونت، تقلب و زباله!

آگاه: سه روز دیگر، چهل‌وهفتمین رییس‌جمهوری آمریکا از میان «کامالا هریس» دموکرات یا «دونالد ترامپ» جمهوریخواه انتخاب خواهد شد. حواشی انتخابات آمریکا بر متن آن غلبه دارد؛ دو رقیب در حال تخریب و تخطئه یکدیگر هستند و احتمال بروز شورش پس از انتخابات نیز می‌رود. نظرسنجی‌ها نیز متناقض است؛ نظرسنجی‌های مراکز نزدیک به دموکرات‌ها از پیروزی هریس صحبت می‌کنند و نظرسنجی‌های مراکز وابسته به جمهوریخواهان، بر طبل پیروزی ترامپ می‌کوبند.
نتایج نظرسنجی جدید «اطلس اینتل» که نیویورک‌تایمز آن را به‌عنوان یکی از نظرسنجی‌کنندگان منتخب خود معرفی می‌کند، نشان می‌دهد که «دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری‌خواه در ۶ایالت از هفت ایالت سرنوشت‌ساز از «کامالا هریس» معاون رییس‌جمهوری آمریکا و نامزد دموکرات‌ها، پیش افتاده است. این نظرسنجی نشان داد که ترامپ، با ۳.۵درصد در آریزونا، ۳.۴درصد در جورجیا، ۲.۷درصد در پنسیلوانیا، ۱.۲درصد در میشیگان، ۰.۹درصد در نوادا و ۰.۵درصد در ویسکانسین از رقیب دموکرات خود پیشی گرفته است. بااین‌حال نتایج این نظرسنجی حاکی از آن است که هریس تنها در کارولینای شمالی با ۰.۵درصد از ترامپ جلوتر است. این نظرسنجی در فاصله ۲۵ تا ۲۹اکتبر (۴ تا ۸آبان) انجام شد.
همچنین روز پنجشنبه نیز در فاصله پنج روز مانده تا برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده نظرسنجی برگزار شده از سوی مرکز افکار عمومی «لوول» در دانشگاه ماساچوست و شرکت افکارسنجی یوگاو نشان داد کامالا هریس، نامزد ریاست‌جمهوری حزب دموکرات آمریکا بر دونالد ترامپ، رقیب جمهوریخواهش در ایالت‌های تعیین‌کننده میشیگان و پنسیلوانیا برتری داشته درحالی‌که ترامپ در ایالت کلیدی کارولینای شمالی بر رقیب دموکراتش برتری کسب کرده است. طبق نتایج این نظرسنجی ۴۹درصد پاسخگویان از هریس در میشیگان حمایت کردند درحالی‌که ۴۵درصد از دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری سابق آمریکا حمایت کردند. هریس همچنین در ایالت پنسیلوانیا برتری کسب کرد اما این برتری بسیار اندک و معادل یک درصد بود. آرای او در پنسیلوانیا ۴۸درصد در برابر ۴۷درصد که ترامپ را برگزیدند، بود. رییس‌جمهوری جمهوریخواه سابق آمریکا در ایالت کلیدی کارولینای شمالی بر رقیب دموکراتش برتری دو درصدی نشان داده و ۴۷درصد حمایت کسب کرد درحالی‌که ۴۵درصد از هریس حمایت کردند.

تقلب در انتخابات آمریکا
اما ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه به فاصله چند روز مانده به انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بار دیگر ادعای تقلب در انتخابات را پیش کشید. «دونالد ترامپ» در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که در ایالت پنسیلوانیا تقلب گسترده و بی‌سابقه‌ای درحال وقوع است. رییس‌جمهوری سابق آمریکا که در جریان انتخابات۲۰۲۰ هم مدعی تقلب در انتخابات شده بود، خواستار گزارش تقلب‌های انتخاباتی به مراجع مربوطه و اقدام نیروهای اجرای قانون شد. در همین راستا، تارنمای «آکسیوس» در گزارشی با اشاره به گمانه‌زنی‌ها درمورد گسترش خشونت سیاسی پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در آمریکا تاکید کرد که دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان کنگره، یکدیگر را به نپذیرفتن نتایج انتخابات و دامن زدن به ناامنی در جامعه متهم می‌کنند.
دونالد ترامپ که زمانی با اظهارات اسلام‌ستیزانه خود روی کار آمد و ورود مهاجران از چندین کشور مسلمان را ممنوع اعلام کرد، حالا برای شکست دادن رقیب دموکرات خود به مسلمانان و اعراب ایالات‌متحده متوسل شده است. بر همین اساس، قرار است که ترامپ، نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به شهر دیربورن در ایالت میشگان برود که بیشتر ساکنان آن ‌را اعراب تشکیل می‌دهند. این یک تغییر موضع سیاسی است که در خلال نخستین کارزار انتخاباتی ترامپ در ۲۰۲۰ غیرقابل‌تصور بود. او در آن زمان دائما علیه مسلمانان سخنرانی می‌کرد و سفر از چندین کشور مسلمان را ممنوع اعلام کرد. ترامپ حتی در نخستین هفته‌های کارزار انتخاباتی امسال خود هم از بخشی از مواضع سابق خود وام گرفت.

تلاش هریس و ترامپ برای جلب نظر مسلمانان
بااین‌حال، اکنون که ترامپ و «کامالا هریس» رقیب دموکرات وی، در یک انتخابات تنگاتنگ رقابت می‌کنند، هر دو سعی دارند اعراب و مسلمانان آمریکایی را به‌سوی خود جلب کنند، زیرا بسیاری از افراد در این گروه‌ها از سیاست‌های «جو بایدن» رییس‌جمهوری کنونی آمریکا در قبال جنگ غزه ناراضی هستند. هفت ایالت آمریکا از جمله میشیگان، نقش سرنوشت‌سازی در تعیین نتیجه انتخابات دارند و میشیگان ایالتی است که بخش بزرگی از جمعیت آن را اعراب و مسلمانان تشکیل داده‌اند. بی‌تردید هریس به‌عنوان معاون رییس‌جمهوری آمریکا و نامزد حزب دموکرات برای انتخابات ۲۰۲۴ این کشور، همان راهی را خواهد پیمود که او طی چهار سال گذشته در کنار «جو بایدن» سپری کرده‌ بود؛ یعنی حمایت تمام‌قد از رژیم صهیونیستی از شورای امنیت گرفته تا حمایت مالی و تسلیحاتی. براساس پژوهش دانشگاه «براون» آمریکا از هفتم اکتبر سال گذشته و آغاز جنگ در نوار غزه دست‌کم ۱۷میلیارد و ۹۰۰میلیون دلار به این رژیم کمک نظامی کرده ‌است. از نگاه کارشناسان، هریس در صورت ورود به کاخ سفید در عین حال آتش‌بس را نیز مدنظر خواهد خواهد داشت، اگرچه در دوره بایدن، فشارهای کاخ سفید به آتش‌بس منجر نشد و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به رغم شهادت حدود ۴۳هزار فلسطینی بیگناه و بی‌دفاع، از ناتوانی و بی‌ارادگی بایدن برای گشایش جبهه جدید در لبنان نیز سوءاستفاده کرد؛ البته برخی ناظران معتقدند که تمام این جنگ‌افروزی‌های نتانیاهو با چراغ سبز بایدن انجام گرفته ‌است.
اما از نگاه ناظران، درصورتی‌که ترامپ دوباره رییس‌جمهور شود، انتظار می‌رود که سیاست او در قبال رژیم صهیونیستی و جنایت‌های این رژیم در غزه و لبنان به‌طورکلی حمایتی از تل‌آویو باشد. ترامپ همواره حمایت قوی خود را از رژیم صهیونیستی نشان داده و احتمالا با تمرکز بر امنیت و حق دفاع این رژیم اشغالگر، اقدام‌های نظامی گسترده‌تر در برابر مقاومت را تایید خواهد کرد. ترامپ همچنین ممکن است از دخالت بیشتر آمریکا در خاورمیانه برای تقویت متحدان خود و جلوگیری از قدرت‌یابی افزون‌تر جبهه مقاومت حمایت کند؛ هدفی که تاکنون با تمام حمایت‌های آمریکا محقق نشده ‌است و گروه‌های مقاومت نقش تعیین‌کننده‌ای در معادلات منطقه‌ای ایفا می‌کنند.

زباله و ترامپ
اما در رخدادی دیگر، ترامپ در اقدامی نادر با پوشیدن لباس رفتگران، کنفرانس مطبوعاتی خود در ایالت ویسکانسین را سوار بر کامیون حمل زباله برگزار کرد. این اقدام پس از آن انجام شد که «جو بایدن» رییس‌جمهوری آمریکا، حامیان ترامپ را «آشغال» خواند. ترامپ در این کنفرانس خبری اعلام کرد: حامیان من آشغال نیستند. من می‌توانم به شما بگویم که آشغال‌های واقعی چه کسانی هستند، اما نمی‌گویم. این سخنان بایدن یک لکه ننگ واقعی است. نامزد جمهوری‌خواهان ادامه داد نظرتان در مورد کامیون حمل زباله من چیست؟ این کامیون برای گرامیداشت کامالا هریس و جو بایدن است. کمی پیش‌تر جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا در حمایت از کامالا هریس، معاون وی و نامزد دموکرات‌ها در انتخابات پنجم نوامبر، حمله به دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری سابق و نامزد جمهوری‌خواهان را به حامیان وی نیز تعمیم داد! بایدن در یک تماس تصویری که گروه حامیان هیسپانیک‌ها (اسپانیایی‌زبان‌های ساکن آمریکا) موسوم به «ووتو لاتینو» تدارک دیده بود، این اظهارات را مطرح کرد. در ابتدای این تماس، فیلم «تونی هینچ‌کلیف» کمدین آمریکایی طرفدار ترامپ پخش شد که با لطیفه‌ای شروع و پورتوریکو را به یک «جزیره آشغال شناور وسط اقیانوس» تشبیه کرد! بایدن در واکنش به این موضوع گفت که «چند روز پیش یکی از سخنران‌ها در گردهمایی ترامپ، پورتوریکو را یک جزیره آشغال شناور خواند» و در ادامه نیز اضافه کرد که مردم پورتوریکو «خوب، آبرومند و محترم» هستند. وی افزود: تنها آشغالی که دیدم، حامیان او (ترامپ) هستند. شیطان‌سازی او از مردم آمریکای لاتین بی‌وجدانی و از آمریکایی‌ها بعید است. این کار با تمام آنچه ما انجام داده‌ایم و هویت ما تناقض دارد. شایان ذکر است که پروتوریکویی‌های زیادی در آمریکا زندگی می‌کنند که بعضی از آنها از حق رأی برخوردارند. اما «آلن لیختمن» مورخ آمریکایی که نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور را هم پیش‌بینی می‌کند عنوان کرده است که کامالا هریس در این دوره از رقابت‌ها پیروز نهایی خواهد شد و دونالد ترامپ را شکست می‌دهد. به گزارش یواس‌ای تودی، لیختمن که به دلیل پیش‌بینی‌های درستش از نتایج ۹مورد از انتخابات ریاست‌جمهوری در آمریکا، شهرت پیدا کرده است، به‌تازگی در کانال یوتیوب خود عنوان کرد: پیش‌بینی وی از نتایج این دوره از رقابت‌های ریاست‌جمهوری آمریکا تغییر نکرده است و علی‌رغم کاهش میزان محبوبیت هریس در نظرسنجی‌های ایالت‌های موسوم به «میدان نبرد» او در نهایت پیروز نهایی رقابت‌های ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.