شورای عالی استان برای هفت‌ساله شدن شوراهای شهر و روستا در دوره ششم زیاد تلاش کرد. هدف آنها هم این بود که به دلیل برگزاری زودهنگام انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری [پس از شهادت آیت‌الله رئیسی] دور شوراها به مدت سه سال دیگر تمدید شود تا با انتخابات ریاست‌جمهوری پانزدهم، انتخابات دوره هفتم کلید بخورد.

۷ ساله شدن شوراها منتفی شد

آگاه: در همان دوره که بحث هفت‌ساله شدن شوراها مطرح شد، شهردار تهران به جرگه مخالفان آن پیوست و ۳۱تیرماه در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با بیان اینکه باید این حق را به مردم داد که براساس ارزیابی دوره چهار ساله شوراهای شهر و شهرداری‌ها، برای اداره شهرها در پایان این دوره تصمیم‌گیری کنند، نوشت: هفت ساله شدن شورای شهر، یک حق انتخاب مهم را از مردم سلب می‌کند و از طرفی دیگر سه سال رجوع و بهره‌مندی از آرا و نظرات جمعی مردم را برای مدیریت شهرها به تاخیر می‌اندازد.
علیرضا زاکانی تاکید کرده بود: از به ظهور رساندن مردم‌سالاری دینی در هر زمان و شرایطی باید استقبال کرد. تصمیم و اراده مردم هر چه باشد از هر مصلحت‌سنجی و حساب و کتابی بالاتر است. با این حال، شورای عالی استان همچنان مصر بودند تا دوره مدیریت فعلی شوراها را تمدید کنند؛ حتی از طرح افزایش مدت فعالیت شوراها به مجلس خبر داده بودند.
موسی رضا حاج‌بگلو، رییس شورای‌عالی استان‌ها با اعلام این خبر گفته بود که این طرح به مجلس ارسال شده است و در زمان حاضر در کمیسیون امور داخلی شوراهای مجلس شورای اسلامی در دست بررسی قرار دارد. وی در پاسخ به این سؤال که چه‌زمانی این طرح در کمیسیون مورد بررسی قرار خواهد گرفت و نتایج آن اعلام خواهد شد، اظهار کرد: این طرح به کمیسیون ارجاع داده شده است و منتظر اظهار نظر کمیسیون هستیم. تمام موضوع بستگی به نظر نمایندگان مجلس دارد و پس از بررسی، نتایج گزارش کمیسیون در مجلس مطرح خواهد شد.
رییس شورای عالی استان‌ها در خصوص امکان افزایش مدت فعالیت شورای ششم هم گفت: این موضوع به تصمیم نمایندگان مجلس بستگی دارد، نمایندگان مجلس نسبت به گزارش کمیسیون امور داخلی شوراها نظر خود را اعلام خواهند کرد. حاج بگلو از یک‌سو از ارسال طرح افزایش مدت فعالیت شوراهای ششم شهر و روستا خبر داده بود و از سوی دیگر مهدی چمران رییس شورای شهر روز یکشنبه گذشته در حاشیه دویست و هشتادمین جلسه شورا در جمع خبرنگاران خبر داده بود: طرح هفت‌ساله شدن عمر شوراها در مجلس شورای اسلامی اعلام‌وصول شده، اما یک فوریتی است. روند کار در حال انجام است، اما هنوز در این باره به شورا چیزی اعلام نشده است.
اما مجلسی‌ها نظری دیگری داشتند؛ مجتبی یوسفی در واکنش به خبری که از سوی چمران رسانه‌ای شد، با بیان اینکه طرح هفت ساله شدن دوره فعلی شوراهای اسلامی شهر و روستا که ازسوی شورای عالی استان‌ها به مجلس ارائه شده در مجلس اعلام وصول نشده است، تصریح کرد: اگر همین طرح در مجلس اعلام وصول شود این مجلس است که باید درباره هفت ساله شدن دوره فعلی شوراهای اسلامی شهر و روستا تصمیم بگیرد. مجلس دوازدهم با عدم اعلام وصول افزایش مدت فعالیت شوراها، مهر تاییدی بر انتخاباتی زد که باید سال آینده برگزار شود و سرانجام عصر روزگذشته با انتشار دو خبر از ساختمان فاطمی (وزارت کشور) هفت‌ساله شدن شوراها منتفی شد. خبر نخست مربوط به یک انتصاب از سوی اسکندر مومنی بود. وزیر کشور در احکام جداگانه‌ای رییس و اعضای ستاد انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندوره‌ای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و میاندوره ای ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را منصوب کرد.رییس ستاد انتخابات که به تازگی معاون سیاسی وزیر کشور شد، با حفظ سمت ریاست ستاد انتخابات کشور را هم برعهده گرفت. همین خبر این احتمال را می‌داد که تمدید عمر شوراهای ششم منتفی شده است اما با خبر دوم، دیگر پرونده تمدید فعالیت شوراها بسته شد. محسن اسلامی، دبیر ستاد انتخابات کشور از برگزاری انتخابات دوره هفتم شوراهای اسلامی شهر و روستا در ۳۰خرداد ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: برای فراهم شدن امکان برگزاری همزمان انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و میان‌دوره‌ای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، برای مجلس استفساریه ارسال کردیم و منتظر پاسخ هستیم.او اشاره‌ای هم به زمان‌بندی برگزاری انتخابات هفتمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: با تایید مجلس شورای اسلامی به‌عنوان ناظر انتخابات شوراها، انتخابات در روز ۳۰ خردادماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد. طبق جدول زمان‌بندی، اولین جلسه ستاد انتخابات در روز شنبه، سوم آذرماه ۱۴۰۳ با حضور رییس ستاد انتخابات و اعضای آن شکل خواهد گرفت و حتما اطلاع‌رسانی لازم درخصوص مواعید ثبت‌نام و موارد دیگر، انجام خواهد شد.
یکبار دیگر انتخابات بالاخره تکلیف شوراهای شهر و روستا مشخص شد؛ درست است که با تجمیع انتخابات، انتخابات شوراها باید همزمان با ریاست‌جمهوری برگزار شود اما همان‌طور که در ابتدای مطلب اشاره شد به دلیل شهادت رییس‌جمهور هشتم، انتخابات ریاست‌جمهوری زودهنگام برگزار شد و از آنجا که مردم هم به مدت چهار سال منتخبان خود را راهی شوراهای شهر و روستا کرده بودند، افزایش مدت شوراها قابل پذیرش نبود از این رو ما در سال آینده دوباره انتخابات را خواهیم داشت و از اوایل سال ۱۴۰۴ فعالان حزبی و کنشگران سیاسی وارد صحنه می‌شوند تا خود را برای یک رقابت دیگر آماده کنند. البته انتخابات شوراها یک تفاوت با سایر انتخابات دیگر دارد و آن این است که شوراها را نباید نهاد سیاسی تلقی کرد؛ شوراها یک نهاد اجتماعی، فرهنگی با رویکرد خدمت رسانی به مردم در شهرها و روستا است از این رو انتظار می‌رود احزاب فقط از منظر سیاسی بازیگران و کاندیداهای خود را برای ورود به شوراها به صف نکنند و براساس و مبنای وظایف و کارکردها شورا برنامه‌های خود را برای انتخابات سال آینده تهیه و آماده کنند. البته ۶دوره‌ای که انتخابات شوراهای شهر و روستا برگزار شده، احزاب همواره بر این موضوع به‌ویژه در پایتخت و استان‌های بزرگ تاکید کرده‌اند اما باز همان مسیر گذشته نقش پررنگ سیاسیون در تهیه فهرست‌های انتخاباتی اعمال می‌شد؛ حداقل این امید می‌رود در انتخاباتی که پیش رو خواهیم داشت با شوراهایی روبه‌رو شویم که در آن خبری از بازی‌ها و جدال‌های سیاسی نباشد و پارلمان محلی به‌خصوص در تهران تصمیمات مهمی برای تهرانی‌ها اتخاذ کند. حقیقتا شوراها وظایف سنگینی برعهده دارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.