آگاه: شینا انصاری در برنامه تلویزیونی صف اول، درباره کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا گفت: بیش از ۲۳دستگاه روی قانون هوای پاک دخیل هستند ولی دقیقتر ۱۱دستگاه اصلی داریم که تکالیف مشخصی دارند یعنی نقششان بسیار برجستهتر و بارزتر است، بههرحال باید این موضوعات پیگیری بشود و درباره سیاهه انتشار یک برنامه داریم برای بهروزرسانی ولی فعلا همین سیاهه انتشار مبنای عمل ماست، کاری که در دستورکار داریم این است که کارگروه ملی آلودگی هوا را با ریاست معاونت اجرایی رییسجمهور برگزار کنیم و از دستگاهها خواستیم که با آن بالاترین سطحی که میتوانند در این جلسات حضور داشته باشند که بتوانیم درباره تصمیمات مهم داشته و به اجماع برسیم، بههرحال تلاشمان بهعنوان سازمان محیطزیست این است که بتوانیم در حوزه آلودگی هوا با تمرکز بر اولویتها موضوعات را پیگیری کنیم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا طرحهای توسعهای براساس آمایشهای سرزمینی تدوین میشود، گفت: ما توسعهای را میپذیریم که محیطزیست در آن محور و اصل باشد و این را آقای رییسجمهور هم بهکرات در صحبتهای خود اشاره کردند، در همین مدت پیشنویس آییننامهای را تهیه کردیم و با هدف شفافیت پیشنویس آییننامه ارزیابی اثرات محیطزیستی پروژهها را در دسترس همگان قرار دادیم تا با استفاده از خرد جمعی بتوانیم یک آییننامه کاربردی داشته باشیم که کارایی و اثرگذاری لازم را داشته باشد.
وی اضافه کرد: در مورد پروژهها هم مشکلی داشتیم. در دهههای گذشته برای برخی پروژهها ارزیابی اثرات محیطزیستی اعمال نمیشد. هدف از ارزیابی اثرات محیطزیستی این است که با رویکرد پیشگیرانه از تبعات و پیامدهای مخرب یک پروژه بر محیطزیست جلوگیری کنیم.
به گفته رییس سازمان محیطزیست، درحالحاضر بالغ بر ۴۱۱پروژه در کشور داریم که مربوط به سنوات گذشته بوده و ارزیابی اثرات محیط زیستی ندارند یعنی اصلا مجوز محیط زیستی ندارند اما پیشرفت فیزیکی دارند و گاهی به بهرهبرداری رسیدند و حالا اینها هم باید تعیین تکلیف و بررسی بشوند.
وی درباره تکلیف این پروژهها اظهار کرد: اینها باید بررسی بشوند اگر در مرحله امکانسنجی باشند یا پیشرفت فیزیکیشان ناچیز باشد مجدد بررسی میشوند ولی اگر طرحی باشد که پیشرفت فیزیکی قابلتوجه داشته یا به بهرهبرداری رسیده باشد در آن صورت ما برای آن برنامه مدیریت محیطزیستی با ایامپی در نظر میگیریم.
انصاری در ادامه با اعلام انجام ارزشگذاری خدمات اکوسیستمی ۶استان، معادل ۳۰درصد از مساحت کشور، اضافه کرد: ارزشگذاری اقتصادی خدمات بوم سازگار برای ۱۹استان باقیمانده که در دستورکار ما قرار دارد که معادل ۶۴درصد از مساحت کل کشور است. مدلسازی این خدمات، تهیه نقشههای مکانی این خدمات جزو اولویتهای سازمان محیطزیست است و کاربردهای زیادی هم دارد ازجمله حسابداری سبز، تعیین خسارات محیطزیستی ناشی از اجرای طرحهای توسعهای در این اکوسیستمها.
انصاری درباره احیای دریاچه ارومیه گفت: جلسهای را در دولت چهاردهم با ریاست معاونت اول رییسجمهور داشتیم که ریاست ستاد احیای دریاچه ارومیه را برعهده داشتند، در سه سال گذشته مسئولیت اجرایی ستاد احیا برعهده استان آذربایجان غربی بود. در این جلسه بنا بر این شد که اقدامات انجامشده طی سالهای گذشته بررسی و آسیبشناسی شود و همچنین به نظر میرسد اگر مسئولیت این ستاد در سطح ملی پیگیری شود، بهتر بتواند موثرتر باشد، بهویژه در حوزه نرمافزاری که بیشتر مرتبط بود با الگوی کشاورزی و بحثهای آموزشهایی که کشاورزان باید میدیدند و موضوع معیشت، این اقدامات قطعا جای کار بیشتری دارد و بر این اساس هم حتما به نظر میرسد که این بازنگری در ساختار باید صورت بگیرد.
۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۱
کد خبر: ۸٬۶۶۰
بیش از ۴۱۱پروژه در کشور داریم که مربوط به سنوات گذشته بوده و مجوز محیطزیستی ندارند ولی پیشرفت فیزیکی دارند و گاهی به بهرهبرداری رسیدند و باید تعیین تکلیف و بررسی شوند.
نظر شما