آگاه: مقاومت مفهومی است که در برابر ظلم و ستم به وجود میآید. تاریخچه جنبشهای مقاومت، بهویژه در فلسطین و لبنان، نشان میدهد که هرگونه ظلم و جنایت نهتنها موجب تسلیم نمیشود، بلکه برعکس، باعث بیداری و شکلگیری هویت ملی و مذهبی در میان مردم میشود. رهبر انقلاب روز ۵آذر در دیدار بسیجیان فرمودند: «جنایتهای رژیم صهیونیستی، هم در لبنان، هم در غزه و فلسطین، عکس آنچه را که آنها میخواهند ایجاد میکند، یعنی مقاومت را تقویت و تشدید میکند؛ این یک قاعده کلّی است.»
جنبشهای مقاومت در فلسطین و لبنان چگونه شکل گرفتهاند؟ از زمان پیدایش رژیم اشغالگر، مردم این سرزمینها با جنایات گسترده و وحشیانهای مواجه بودهاند که نهتنها زندگی روزمره آنها را تحتتاثیر قرار داده، بلکه به شکلگیری یک هویت مقاومتی قوی منجر شده است. این جنایات نسلهای جدید را وادار به فکر کردن درباره هویت و حقوق خود کرده و آنها را به مبارزه علیه ظلم ترغیب میکند.مهمترین عاملی که یک فرد را به مبارزه وامیدارد، در کنار مسائل عقیدتی و دستور قرآنی مبارزه با ظلم، احساس خطر و تهدید دائمی علیه سرزمین و ملتش است. وقتی ملتی در معرض خطر و تهدید مرگ و بمباران قرار دارند، این ترس میتواند به انگیزهای برای ایستادگی و مبارزه تبدیل شود؛ بهویژه اگر آن ملت مسلمان باشد. در هیچ دینی مانند اسلام بر مبارزه با ستمگر و ظالم تاکید نشده است. رهبر انقلاب میفرمایند: «جوان غیور فلسطینی، جوان غیور لبنانی میبیند که اگر در میدان مبارزه باشد خطر هست و اگر هم نباشد باز هم خطر هست؛ پزشک است، پرستار است، بیمار است، کارگر است، کاسب است، اما خطر مرگ، خطر بمباران و تهدید دشمن وجود دارد؛ بنابراین او میگوید بروم مبارزه کنم.» وجود الگوهای مقاومتی و شخصیتهای ملی که بهعنوان نمادهای مبارزه شناخته میشوند، میتواند جوانان را به پیوستن به صفوف مقاومت ترغیب کند. امروز در جهان عرب، شخصیتهایی مانند یحیی سنوار، اسماعیل هنیه، سید حسن نصرالله و دیگران بهعنوان الگوهایی بیبدیل شناخته میشوند که میتوانند هر انسان آزادیخواهی را به فکر مبارزه و حمایت از مقاومت وادار کنند. هویت ملی و مذهبی در میان مردم، بهویژه در شرایط فشار و ظلم، بهسرعت شکل میگیرد. این هویت نهتنها در برابر دشمنان خارجی، بلکه در برابر چالشهای داخلی نیز بهعنوان نیرویی متحدکننده عمل میکند. مردم باتوجهبه تاریخ، فرهنگ و ارزشهای مشترک خود به یکدیگر نزدیکتر میشوند و این نزدیکی، موجب تقویت عزم و اراده آنها برای مبارزه میشود. آینده جبهه مقاومت بهشدت تحتتاثیر تحولات سیاسی و اجتماعی در منطقه قرار دارد. باتوجهبه جنایات مکرر رژیم صهیونیستی و افزایش آگاهی عمومی، میتوان پیشبینی کرد که نسلهای آینده کشورهای منطقه، بهویژه ملتهای لبنان و فلسطین، انقلابیتر و مصممتر به نابودی اسرائیل خواهند بود. این تحولات نهتنها به تقویت جبهه مقاومت کمک میکند، بلکه میتواند به ایجاد اتحادهای جدید میان ملتهای مختلف نیز منجر شود و سنوارها و سیدحسنهای جدیدی را در نسلهای بعدی مشاهده خواهیم کرد. از طرفی، جنایت عریان و ظلم تاریخی و بیسابقه رژیم، بیش از هر زمانی ملتهای دنیا و حتی مردم غرب را بیدار کرده و این رژیم منفور را منفورتر کرده است. دور از ذهن نیست که روزی شاهد باشیم که جبهه مقاومت، حتی فراتر از منطقه توسعه یابد و از آمریکای جنوبی تا شرق آسیا به پشتیبانی از گروههای مقاومت بلند شوند.
به همین دلایل است که رهبر انقلاب پیشبینی کردند که صهیونیستها «به دست خودشان جبهه مقاومت را دارند توسعه میدهند و تشدید میکنند؛ این یک الزام قطعی است و تخلفناپذیر است.»
۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۷
کد خبر: ۸٬۷۴۳
حزبالله لبنان در سال۱۹۸۲ در شرایط بحرانی و پیچیدهای متولد شد. در آن زمان، بخش وسیعی از لبنان تحت اشغال رژیم صهیونیستی بود و جنگ داخلی و برادرکشیها به تخریب ساختار اجتماعی این کشور انجامیده بود. نبود امنیت، زندگی روزمره مردم را مختل کرده بود. حزبالله بهعنوان پاسخی به این شرایط سخت، برای مقاومت در برابر اشغالگران اسرائیلی و دفاع از حقوق مردم لبنان شکل گرفت و امروز به یکی از بازیگران اصلی و سرنوشتساز منطقه تبدیل شده است.
نظر شما