برای بسیاری از طبیعت‌دوستان بازدید از بکرترین جاذبه‌های طبیعی مانند دریاچه نئور هیجان‌انگیز است.

دریاچه نئور؛ شگفتی طبیعت در اردبیل

آگاه: دریاچه نئور با قرارگیری در نزدیکی شهرهایی مانند اردبیل و خلخال، نسبت‌به سایر جاذبه‌های اطراف آن کمتر شناخته شده است. این دریاچه زیبا در دامنه کوه‌های تالش قرار گرفته است و برای اتراق در طبیعت، محیطی دلچسب دارد.دریاچه نئور از جاهای دیدنی استان اردبیل و استان گیلان است و در نزدیکی جاده اسالم به خلخال و در خط مرزی استان‌های گیلان و اردبیل قرار دارد. این دریاچه در اصل دو بخش جدا از هم دارد که در فصل بهار و با آب شدن برف کوهستان‌ها، این دو قسمت به‌هم پیوسته و دریاچه نئور شکل می‌گیرد. عمق قسمت‌های مختلف دریاچه نئور در بهار بین پنج تا ۱۳متر تغییر می‌کند. بخش کوچک‌تر این دریاچه در حدود ۴۰هکتار و قسمت بزرگ‌تر نزدیک به ۱۸۰هکتار مساحت دارد.دریاچه نئور با عنوان منطقه حفاظت‌شده زیر نظر سازمان محیط‌زیست کشور قرار دارد و اکوسیستم محیطی و اقلیم آن حائزاهمیت است. تنوع گونه‌های گیاهی و جانوری در این دریاچه و اطراف آن، توجه کارشناسان را به خود جلب می‌کند. بیش از ۷۰گونه گیاهی معطر و دارویی، گرداگرد دریاچه نئور را پوشانده‌اند که از میان آنها می‌توان به شبدر، بابونه، آلاله، کنگر و خاکشیر اشاره کرد. تنوع گونه‌های جانوری در این منطقه نیز بیش از ۹۰گونه است که از میان آنها می‌توان خرس، راسو، اسب، انواع خفاش و حیوانات اهلی مانند گاو و گوسفند را نام برد.دریاچه نئور به‌دلیل قرارگیری در مناطق خوش آب‌وهوای جنگلی و سرسبز، در طول سال موردتوجه طبیعت‌دوستان و گردشگران بسیاری واقع می‌شود. به‌دلیل شهرت کمتر این دریاچه از جاذبه‌های طبیعی اطراف خود، دریاچه نئور بکر و دست‌نخورده باقی مانده است؛ گرچه روزبه‌روز استقبال طبیعت‌گردان و گردشگران از این منطقه بیشتر می‌شود. اطراف دریاچه نئور از مهم‌ترین سکونتگاه‌های ییلاقی عشایر نیز است.دریاچه نئور در مرز بین استان‌های گیلان و اردبیل و دامنه‌های کوه تالش قرار دارد. این دریاچه از زیباترین جاذبه‌های طبیعی در شمال‌غربی ایران به شمار می‌رود و دسترسی به آن از هر دو استان گیلان و اردبیل میسر است. به‌دلیل وجود مسیر آسفالت و مناسب برای دسترسی به این دریاچه از سمت استان اردبیل، تردد به‌سمت این منطقه بیشتر از سمت اردبیل و خلخال صورت می‌گیرد.
آب این دریاچه برای شنا کردن مناسب نیست و گل‌ولای بعضی قسمت‌های آن شکل باتلاقی دارند؛ به همین دلیل شنا کردن در این دریاچه ممنوع است. علاقه‌مندان به پرنده‌نگری می‌توانند در فصل مهاجرت پرندگان از تماشای گونه‌های مختلف آنها در اطراف این منطقه لذت ببرند. دریاچه نئور و مناطق اطراف آن شکارممنوع و محافظت‌شده هستند و برای حفظ امنیت حیوانات و اکوسیستم منطقه باید موارد ایمنی را رعایت کنید.دریاچه نئور به‌دلیل آب فراوان و شیرینی که دارد محیطی مناسب برای رشد ماهیان به شمار می‌رود؛ از طرف دیگر، گاماروس‌ها که از دسته سخت‌پوستان آبزی هستند، در این دریاچه زندگی می‌کنند. این سخت‌پوستان نقش مهمی در پاکسازی آب دریاچه نئور دارند. برای کنترل رشد گاماروس‌ها در این دریاچه، پرورش ماهی قزل‌آلا در دریاچه نئور به‌صورت مصنوعی انجام می‌شود.
ماهی‌های کوچک قزل‌آلای رنگین‌کمانی در فصل گرما در دریاچه نئور رها می‌شوند و تا پایان تابستان به شرایط ایده‌آل برای صید می‌رسند؛ به همین جهت، طول تابستان و به‌خصوص شهریور ماه زمان‌هایی مناسب برای ماهیگیری در این دریاچه به شمار می‌روند. ماهیگیری در دریاچه نئور برای علاقه‌مندان به این سرگرمی بسیار جذاب است و در اواخر تابستان نیز مسابقه‌های ماهیگیری در این منطقه برگزار می‌شود.
در آب دریاچه نئور و اطراف آن آبزیان دیگری مانند زالو، پلانکتون‌ها، صدف، سمور آبی، قورباغه آبی، قورباغه راه‌راه و انواع نرم‌تنان زندگی می‌کنند.
دریاچه نئور به‌دلیل قرار گرفتن در محیطی سردسیر و کوهستانی با بارش‌های مداوم، در طول سال پرآب است و سطح آب دریاچه بالا می‌ماند. این منطقه در فصل‌های پاییز و زمستان سرد است و برای تماشای زیبایی‌های دریاچه نئور در این فصل، باید لباس گرم و مناسب بپوشید. در فصل پاییز طبیعت اطراف دریاچه نئور رنگارنگ و تماشایی است و در زمستان سطح این دریاچه یخ می‌بندد.
دیدنی‌های اطراف دریاچه نئور جاذبه‌های برجسته طبیعی هستند که در سفر به این دریاچه می‌توانید زمانی را به بازدید از این دیدنی‌ها اختصاص دهید. ییلاق سوباتان در حدود ۲۰کیلومتری جنوب‌شرقی این دریاچه قرار دارد و جاده‌ای خاکی از قسمت شمال شرقی این دریاچه به‌سمت این ییلاق تماشایی می‌رود. 
در طول این جاده نئور به سوباتان از دامنه‌های کوه‌های تالش عبور خواهید کرد و زیباترین دامنه‌های پرگل، چشمه‌های پر آب و دشت‌های سرسبز را خواهید دید. 
آبشار ورزان در شمال غربی ییلاق سوباتان واقع شده است و در امتداد رودخانه ورزان قرار دارد. این رودخانه از رودخانه لیسار سرچشمه می‌گیرد و در ادامه به آبشار ورزان می‌رسد. جنگل‌های لیسار بخش وسیعی از ناحیه جنگلی در شرق دریاچه نئور را تشکیل می‌دهند که از زیباترین مناطق خوش‌آب‌وهوا در استان گیلان به شمار می‌روند. در این جنگل‌ها گونه‌های متنوع گیاهی مانند درختان افرا، ممرز، راش، توسکا، صنوبر و درختچه‌های انار وحشی، گوجه جنگلی، تمشک، گزنه و شبدر به چشم می‌خورند. از دیگر جاذبه‌های طبیعی برجسته در نزدیکی دریاچه نئور می‌توان به جاده اسالم به خلخال اشاره کرد. این مسیر در جنوب این دریاچه قرار دارد و از زیباترین جاده‌های ایران است. این جاده پیچ‌درپیچ در فصل بهار و تابستان مملو از گل‌های شقایق می‌شود و روستاهای ییلاقی آن در اوج سرسبزی هستند. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.