آگاه: شهید آیتالله رئیسی، رییس دولت سیزدهم با خلق واژه نظارت ستادی و بازدید میدانی از دستگاههای تابعه هیاتوزیران، توانست در مدت سه سال حضورش در پاستور، از نزدیک برنامهها و عملکرد وزارتخانهها را نظارت کند و در این بازدیدها دستوراتی برای پیشبرد امور صادر کرد که منجر به نتیجه هم شد.
دستگاههای مشمول نظارت ستادی رییسجمهور شهید بدین شرح بود:
وزارت راهوشهرسازی، وزارت جهاد کشاورزی، بانک مرکزی، وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، وزارت آموزشوپرورش، سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان برنامهوبودجه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت نفت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت ورزش و امور جوانان، بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت حقوقی ریاستجمهوری، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان، وزارت نیرو، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات.
وزارت ورزش؛ اولین مقصد نظارت ستادی
دولت که تغییر کرد و رییسجمهور جدید کلید ساختمان سفیدرنگ پاستور را از محمد مخبر، سرپرست ریاستجمهوری تحویل گرفت، انتظار میرفت او چشمانداز خودش را برای مدیریت و نظارتهای دستگاهها و نهادهای اجرایی پیاده کند اما مسعود پزشکیان ترجیح داد نظارتهای ستادی را ادامه دهد؛ از اینرو نظارتها را از وزارت ورزش و امور جوانان کلید زد.
او در جمع مسئولان وزارت ورزش و جوانان توصیههای مهمی در زمینههای تدوین نقشه جامع برای افق پیشروی ورزش و جوانان، تلاش برای تحقق عدالت ورزشی، بهرهگیری از مشارکت مردمی و تقویت روابط بینبخشی و لحاظ مسائل جوانان بهعنوان یکی از سرفصلهای اصلی برنامههای وزارتخانه مطرح کرد.
رییس قوه مجریه بر ضرورت بهرهگیری از مشارکت مردمی، تقویت روابط بینبخشی و بهرهگیری بهینه از منابع حاصل از مسئولیت اجتماعی شرکتهای بزرگ در تامین تجهیزات و امکانات فضاهای ورزشی کشور تاکید کرد و گفت: ازجمله راهکارهای دولت برای افزایش سرانه فضاهای ورزشی در شرایط کمبود اعتبارات و منابع مالی انحصارزدایی از اماکن ورزشی دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها بهمنظور استفاده عموم مردم و افزایش بهرهوری این اماکن است که وزارت ورزش و جوانان باید برای شکل و نحوه اجرای این طرح نیز برنامهریزیهای لازم را انجام دهد.
پیش از سخنان پزشکیان، احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان به ارائه گزارشی از برنامههای در حال انجام این وزارتخانه و اجرای تکالیف قانونی در حوزه ورزش و جوانان از جمله تلاش برای نهایی کردن سند آمایش سرزمینی در وزارت ورزش و جوانان تا پایان سال، تشکیل شوراهای عالی جوانان و ورزش و تربیت بدنی، اجرای تکالیف برنامه هفتم توسعه، سرمایهگذاری در رشتههای ورزشی پرمدال و تعامل وسیع با آموزشوپرورش در زمینه استعدادیابی پرداخت.
همچنین معاونان وزیر ورزش و جوانان و رؤسا و دبیران کمیتههای ملی المپیک و پارالمپیک نیز در این جلسه به بیان برخی مشکلات و موانع پیشبرد برنامهها و اهداف حوزه تحت مسئولیت خود پرداختند.
رییسجمهور در وزارت بهداشت چه گفت؟
سه روز از حضور رییسجمهور در خیابان سئول گذشته بود که او دوباره عازم ایوانک ـ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شد؛ وزارتخانهای که از سال۸۰ تا ۸۴ شخص پزشکیان سکانداری آن را برعهده داشت.
وی ۶آذرماه با حضور از پیش اعلامنشده در وزارت بهداشت و در دیدار با وزیر و مدیران این وزارتخانه، بر تحول در نظام سلامت کشور تاکید کرد و گفت: برنامه این است که در دولت چهاردهم نظام سلامت متحول شود.
رییس دولت با اشاره به اینکه وقتی منابع بهدرستی مدیریت شود، شبکه بهداشت و استفادهکنندگان از نظام سلامت رفتارشان را در انطباق با نظام مدیریتی سلامت اصلاح خواهند کرد، گفت: اختیار توزیع منابع در نظام سلامت در دست دولت است و میتوان با هدایت صحیح منابع بهسوی مناطق محروم، کمبود پزشک در این مناطق را جبران کرد.در این جلسه، وزیر و مدیران وزارت بهداشت توضیحاتی درباره برنامههای این وزارتخانه در راستای اجرای نظام ارجاع و سلامت ارائه و پیشنهادهایی برای بهبود روند اجرای آن ارائه کردند.
روز پرکار رییسجمهور
از حضور در وزارت راه تا دیدار سرزده از وزارت علوم
روز گذشته پزشکیان روز پُرکاری را گذراند، ابتدا به وزارت راه و شهرسازی رفت و در جمع معاونان و برخی از مدیران این وزارتخانه حضور پیدا کرد.
در این جلسه، فرزانه صادق مالواجرد، وزیر راه و شهرسازی و مدیران این وزارتخانه به ارائه گزارشهای مبسوطی از اقدامات و برنامههای این وزارتخانه در حوزههای مختلف پرداختند.
آخرین وضعیت و مشکلات شبکه حملونقل ریلی کشور، شبکه بزرگراهی و جادهای کشور و همچنین اوضاع ناوگان حملونقل بینشهری و ناوگان هوایی کشور در این جلسه مورد بررسی قرار گرفت و رییسجمهور ضمن تاکید بر حل مشکلات مردم و نیز اجرای ماموریتهای محوله در برنامه هفتم توسعه و وظایف حوزه راه و شهرسازی در برنامههای امسال و سال آینده، بر توجه ویژه دولت به تکمیل شبکههای حملونقل و برقراری توازن در ارائه خدمات به مردم در نقاط مختلف کشور تاکید کرد.
همچنین در این جلسه آخرین گزارشها از پروژههای مسکن و شهرسازی نیز به رییسجمهور ارائه شد.پس از آن، رییس دولت در برنامهای از پیش اعلامنشده در جمع وزیر علوم و مدیران وزارت علوم حضور یافت و با آنها دیدار و گفتگو کرد.
زمانی که گزارش ما در حال تهیه بود، جزئیات بیشتری از دیدار پزشکیان با مدیران وزارت علوم رسانهای نشد اما آنچه مشخص است در این دیدار هم مدیران این وزارتخانه گزارشی از کارکردهای خود ارائه دادند و هم رییسجمهور انتظارات و مطالبات خود را با آنها در میان گذاشت.
بالاخره نظارتهای ستادی که از دولتِ مردمی به دولت چهاردهم بهارثرسیده اقدام مبارکی است.
هرچند دولت، عنوان خاص برای نشستهای رییسجمهور در وزارتخانهها تعیین و اعلام نکرده اما دیدارهای سرزده پزشکیان قطعا رنگ و بوی نظارتی میدهد و باید از آن استقبال کرد و امیدواریم این نظارتها همچنان در دستورکار دومین مقام کشور باشد تا او از نزدیک در جریان آخرین فعالیتها و اقدامات دستگاههای دولتی قرار گیرد و دستورات لازم را برای حل برنامههایی که رویزمینمانده صادر کند.
نظر شما