آگاه: حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه روز سهشنبه وارد چهارصد و بیستوچهارمین روز شد و اشغالگران دیروز نیز چندین منطقه در این باریکه را بمباران کردند. در همین راستا، رسانههای فلسطینی گزارش دادند که نیروهای رژیم اشغالگر ساختمانهای مسکونی در محله «الجنینه» در شرق شهر رفح در جنوب نوار غزه را منفجر کردند.
بمبافکنهای اشغالگران همچنین یک حمله هوایی وحشیانه را به شمالشرق شهر خانیونس در جنوب نوار غزه انجام دادند. در پی بمباران یک ساختمان چهار طبقه در جنوب شهر غزه ازسوی رژیم صهیونیستی نیز تعدادی فلسطینی شهید و تعدادی دیگر زخمی شدند.
شبکه الجزیره نیز گزارش داد که در بمباران یک اجتماع شهروندان فلسطینی در منطقه «جبالیا البلد» در شمال نوار غزه، دو فلسطینی شهید و چند تن دیگر زخمی شدند. در همین راستا، دکتر «مروان الهم» رییس بیمارستانهای صحرایی نوار غزه گفت: رژیم اشغالگر در حال تشدید هدف قراردادن بیمارستانها و بهویژه بیمارستان کمال عدوان در شمال نوار غزه است. منابع محلی فلسطینی نیز گزارش دادند که ارتش رژیم صهیونیستی حمله توپخانهای را به منطقه «الصفطاوی» در شمالغربی شهر غزه انجام داد.
شبکه الجزیره در خبری دیگر از شهادت سه فلسطینی و زخمی شدن شماری دیگر در بمباران مناطقی در «بیت لاهیا» واقع در شمال نوار غزه خبر داد. منابع فلسطینی نیز اعلام کردند در پی بمباران فلسطینیها در اطراف مدارس بیت لاهیا دستکم هشت نفر شهید و بیش از ۲۰تن دیگر زخمی شدند. ارتش رژیم اشغالگر همچنین در اقدامی غیرانسانی ژنراتورهای برق در بیمارستان اندونزی در شمال غزه را منهدم کرد.
تعداد شهدای غزه به ۴۴هزار و ۵۰۲نفر رسید
وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه در روز سهشنبه مصادف با ۴۲۴جنگ نسلکشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه در بیانیهای اعلام کرد ارتش اشغالگر در ۲۴ساعت گذشته دو کشتار دیگر را علیه غیرنظامیان فلسطینی در این باریکه مرتکب شده است. بر اساس گزارش شبکه خبری المیادین، وزارتخانه یادشده در ادامه افزود در این حملات ۳۶فلسطینی به شهادت رسیده و ۹۶نفر دیگر نیز زخمی شدند.
طبق اعلام این وزارتخانه، بدین ترتیب شمار شهدای جنگ علیه غزه از هفتم اکتبر سال گذشته تاکنون به ۴۴هزار و ۵۰۲نفر و شمار مجروحان نیز به ۱۰۵هزار و ۴۵۴نفر افزایش یافته است. وزارت بهداشت فلسطین در غزه همچنین تاکید کرد که تعدادی از قربانیان زیر آوار هستند و اورژانس و دفاع مدنی قادر به پیدا کردن اجساد آنها نیستند. در همین راستا، یکی از مدیران پزشکی سازمان پزشکان بدون مرز خاطرنشان کرد که وضعیت بهداشتی و درمانی در شمال نوار غزه فاجعهبار است. وی افزود حداقل امکانات در این باریکه در دسترس نیست.
از سوی دیگر، خبرنگار شبکه خبری العربی گزارش داد که نظامیان رژیم اشغالگر سه پزشک و دو پرستار را از داخل بیمارستان دولتی «طوباس» واقع در کرانه باختری بازداشت کردهاند.ارتش رژیم صهیونیستی همزمان با ارتکاب جنایت هولناک در مناطق مختلف نوار غزه به تشدید عملیات نظامی خود در شمال این باریکه ادامه میدهد و حدود ۵۰روز است که با اجرای طرحی که به «طرح ژنرالها» معروف شده، مناطق مختلف شمال نوار غزه در محاصره هستند. در همین راستا، سازمان دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد رژیم صهیونیستی از کوچ اجباری و گرسنگی بهعنوان سلاح جنگی در نوار غزه استفاده میکند.
ادامه طرح کوچ اجباری فلسطینیها
همزمان با این جنایات ارتش رژیم صهیونیستی در اطلاعیهای از اهالی «خانیونس» خواست که خانههایشان را ترک کنند؛ چراکه آنها را بمباران خواهد کرد.
در اطلاعیه ارتش رژیم صهیونیستی در این باره آمده است: خطاب به ساکنان نوار غزه که در شمال منطقه خانیونس بهویژه در بلوکهای ۲۳۵۲، ۲۳۵۳، ۲۳۵۴، ۲۳۵۵ و ۲۲۷۰ قرار دارند، باید فورا منطقه را تخلیه کنید و به سمت منطقه بشردوستانه حرکت کنید.ارتش رژیم صهیونیستی با صدور تخلیه مناطقی در نوار غزه آنها را به حرکت بهسمت مناطقی سوق میدهد که آنها را «امن» توصیف میکند و سپس در اقدامی جنایتکارانه آنها را هدف قرار میدهد.
شکار نظامی صهیونیست ازسوی رزمندگان مقاومت
علیرغم این جنایات، اما ارتش رژیم صهیونیستی همچنان در مقابل رزمندگان مقاومت ناکام مانده و ضربات سنگینی را از آنها دریافت میکند.
در همین راستا، گردانهای «شهید عزالدین القسام» شاخه نظامی جنبش حماس از هلاکت یک نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه خبر داد.
در بیانیه گردانهای القسام امده است که یکی از مجاهدان تک تیرانداز این گردانها یک نظامی صهیونیست را در نزدیکی میدان «زمو» در شرق «جبالیا» واقع در شمال نوار غزه هدف قرار داده و او را به هلاکت رسانده است.
اسرای فلسطینی، گره جدید آتشبس غزه
درحالیکه پیشرفت خوبی در مذاکرات قاهره برای برقراری آتشبس در نوار غزه حاصل شده اما هنوز در برخی موضوعات ازجمله اسرای فلسطینی مشکلاتی وجود دارد و طرف اسرائیلی بر آزادی تعدادی از اسرای خود در روز اول آتشبس اصرار دارد.
باوجود پیشرفت چشمگیری که در مذاکرات قاهره با جنبش حماس بهویژه در رابطه با موافقت با آتشبس موقت در نوار غزه حاصل شد و با آن امکان آزادی اسرای صهیونیست در مقابل انتقال کمکها به نوار غزه با سرعت بیشتری در روزهای آتی فراهم شد اما هنوز در برخی موارد بهویژه اسرای فلسطینی که آزاد خواهند شد، گرههایی وجود دارد.در این چارچوب مسئولان رژیم صهیونیستی برخی چالشهای داخلی را که مانع از آزادی تعدادی از اسرا در مرحله اول میشوند، بهانه قرار داده و بر تحویل فوری تعدادی از اسرای خود در روز اول آتشبس اصرار دارند. این در حالی است که انتظار میرود هیات رژیم صهیونیستی طی روزهای آتی برای بررسی بیشتر جزئیات بهویژه در ارتباط با روزهای اول توقف جنگ که شامل ایجاد فرصتی برای مقاومت فلسطین برای اعلام اسامی اسرای زنده است، به قاهره سفر کند.یک مسوول مصری در گفتوگو با روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان اظهار کرد: قاهره پیشبینی میکند خیلی زود گشایشی حاصل شود که احتمالا با غافلگیریهایی ازسوی طرف اسرائیلی بهویژه در ارتباط با اسرای فلسطینی از آن ممانعت به عمل آید.این مسئول مصری گفت: قاهره امیدوار است با هماهنگی طرف آمریکایی که به فعالیت گذرگاه رفح علاقهمند است، کار در این گذرگاه طی روزهای آتی بهسرعت از سر گرفته شود. اظهارات روز گذشته بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر درباره لزوم عقبنشینی از محور فیلادلفیا بخشی از فشارهای سیاسی است که در این چارچوب علیه تلآویو ادامه خواهند داشت.در قاهره صحبتهایی درباره اقدامات گسترده دولت دونالد ترامپ، رییسجمهور منتخب آمریکا برای تسریع در رسیدن به توافقی موقت مطرح است که قرار است در ابتدا حدود دوماه ادامه یافته و طی آن بهصورت گستردهتری درباره کارهایی که میتوان برای مدیریت نوار غزه انجام داد و نقش مورد انتظار کشورهای عربی در آن گفتوگو شود. در این چارچوب قاهره از کنفرانس بشردوستانه که دوشنبه با حضور گسترده بینالمللی برگزار شد، برای بررسی دیدگاههای روز پس از جنگ استفاده کرد.
مقاومت فلسطین به رهبری حماس در سپیدهدم هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات منحصربهفردی را با حمله به شهرکهای صهیونیستنشین منطقه «غلاف غزه» آغاز کرد و دهها صهیونیست را به اسارت گرفت. کارشناسان این عملیات را یک شکست راهبردی برای رژیم صهیونیستی و ارتش «افسانهای» ادعایی آن ارزیابی میکنند.با گذشت ۴۲۴ روز از آغاز تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، رزمندگان مقاومت همچنان ضربات سنگینی را به اشغالگران وارد میکنند و با تغییر روشهای مبارزه خود، کمینهای پیچیده و جنگ چریکی علاوه بر وارد کردن دشمن به یک جنگ فرسایشی، ارتش رژیم اشغالگر را سردرگم کردهاند.
همزمان با تداوم جنگ، جنبش حماس و رژیم صهیونیستی طی چند ماه اخیر مذاکرات غیر مستقیمی را با میانجیگری آمریکا، قطر و مصر در دوحه و قاهره برگزار کردند اما این تلاشها بهدلیل مانع تراشیهای نتانیاهو به سرانجام نرسیده است.
نظر شما