آگاه: در جریان این حملات کشتیهای جنگی رژیم صهیونیستی چندین موشک بهسمت خط ساحلی سوریه شلیک کردند. این نخستین باری است که ارتش رژیم صهیونیستی از این موشکها برای هدف قراردادن زیرساختهای سوریه استفاده میکند. پس از این عملیات، دفتر نتانیاهو در بیانیهای اعلام کرد که دولت به اتفاق آرا به بودجه ۴۰میلیون شِکلی (۱۱میلیون دلار) برای «تشویق رشد جمعیتی» در ارتفاعات جولان رأی داد. نتانیاهو این طرح را «باتوجهبه جنگ و جبهه جدید پیش روی سوریه و بهخاطر تمایل به افزایش دوبرابری جمعیت جولان» به دولت ارائه داده است.
احمد بخشایش اردستانی، نماینده مجلس درباره تهاجم رژیم صهیونیستی به سوریه، میگوید: اکنون اسرائیل مشغول تضعیف شدید سوریه است. اسرائیل، ایران را بهانه کرده است که به سوریه حمله کند و به بهانه ایران عملا مشغول ازبینبردن تمام زیرساختهای سوریه و تجهیزات نظامی این کشور است.
وی تاکید کرد: «گروه تحریرالشام هم اشتباهش این است که تصور میکند اسرائیل بعد از مدتی دیگر با سوریه کاری نخواهد داشت. اسرائیل دروغ میگوید که برای قطع ارتباط ایران با سوریه مشغول حمله به این کشور است، دروغ میگوید که برای مقابله با نفوذ مجدد ایران در سوریه به این کشور موشک میزند. اسرائیل نمیخواهد هیچوقت دیگر سوریهای قوی در کنارش باشد زیرا سوریه برای اسرائیل از نظر استراتژیک بسیار مهم است.»
بحرانهای رژیم صهیونی پایان ندارد
رژیم اشغالگر درحالی به سوریه تجاوز میکند که خود با بحران شدید سیاسی روبهرو شده است؛ روز گذشته محافل سیاسی و رسانهای صهیونیستی از آغاز دوباره بحران سیاسی داخلی در رژیم صهیونیستی درپی قرارگرفتن دوباره تغییرات قضایی در دستور کار کابینه «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر این رژیم خبر دادند. «آویگدور لیبرمن» وزیر اسبق جنگ رژیم صهیونیستی با انتقاد از سیاستهای «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر و وزرای او گفت که کابینه این رژیم میان صهیونیستها تفرقهافکنی میکند.
رهبر حزب «اسرائیل بیتنو» با بیان اینکه مشغول شدن کابینه به مسئله برکناری «گالی بهاراو میارا» مشاور قضایی درحالیکه نظامیان در جبهههای مختلف در حال نبرد هستند و اسرائیلیها از گرانی رنج میبرند، امری ننگین است، اظهار کرد: کابینه رژیم صهیونیستی به جای ایجاد اتحاد و اهمیت دادن به صهیونیستها، ویرانی و تفرقهافکنی ایجاد میکند.در همین راستا، روزنامه صهیونیستی «کالکالیست» با اشاره به تحرکات دوباره کابینه نتانیاهو برای در دستورکار قراردادن لایحه تغییرات قضایی و بحران ناشی از آن نوشت که «یاریو لوین» وزیر دادگستری رژیم اسرائیل با حمایت نتانیاهو درحال حرکت به سمت ایجاد بحران در زمینه «قوانین پایه» این رژیم است و میخواهد شرایط را به دوران قبل از ۶اکتبر ۲۰۲۳ بازگرداند.رژیم صهیونیستی تا قبل از ۶اکتبر سال۲۰۲۳ شاهد بحران سیاسی شدید داخلی در پی تلاش کابینه نتانیاهو برای تصویب لایحه تغییرات قضایی بهمنظور افزایش سیطره خود بر نهاد قضایی بود که با اعتراضات گسترده داخلی ازسوی جناحهای مخالف و طرفداران آنها در سرزمینهای اشغالی همراه شد. این بحران سیاسی بهطور موقت با آغاز عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر سال۲۰۲۳ میلادی خاموش شد اما اکنون دوباره کابینه نتانیاهو تلاش برای تغییرات قضایی را کلید زده است. در گزارش روزنامه کالکالیست آمده است: دیوان عالی قضایی تصمیم گرفته که به تعلل وزیر دادگستری بعد از دستورش مبنی بر انتخاب رئیس دائم برای این دیوان تا ۱۶ژانویه آینده پایان دهد.یاریو لوین همچنین اعلام کرد که قصد تصویب قانونی را برای تغییر ترکیب کمیته انتخاب قضات در قرائت دوم و سوم دارد. وی همچنین نشستی با روسای ائتلاف حاکم بر رژیم صهیونیستی برای تسریع روند برکناری مشاور قضایی کابینه برگزار کرد و در هر دو حالت نتیجهای که پیشبینی میشود، بروز بحران در قوانین پایه است که اختلافات صهیونیستها در میانه جنگ را عمیقتر خواهد کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: فروپاشی نظام قضایی، ماموریت حیاتی لوین به شمار میرود و این مسئله برای او بهمنظور رقابت بر سر تصاحب رهبری حزب لیکود بعد از دوره نتانیاهو مهم است، زیرا جز این چیزی برای ارائه ندارد، علاوهبراین بهای سنگینی که توده صهیونیستها خواهد داد برای او مهم نیست.
یکچهارم اسرائیلیها زیر خط فقر هستند
با بحرانهای داخلی رژیم صهیونیستی، ادامه فعالیت نتانیاهو در مقام نخستوزیر سختتر میشود، بهخصوص که یکچهارم اسرائیلیها زیر خط فقر هستند.
روزنامه عبریزبان یسرائیل هایوم خبر داد: گزارش سالانه فقر در اراضی اشغالی نشان میدهد که یکچهارم اسرائیلیها زیر خط فقر زندگی میکنند. این گزارش وضعیت اقتصادی در اراضی اشغالی را پس از ۱۴ماه جنگ، دشوار و شکننده توصیف کرده و نسبتبه تاثیرات منفی این شرایط بر انسجام اجتماعی هشدار داده است.منابع عبری در ماههای اخیر پس از آغاز جنگ غزه از تشدید معضلات اقتصادی در اراضی اشغالی خبر دادند که اثرات منفی متعددی در بر خواهد داشت.گزارش منتشرشده حاکی از اقتصاد نابسامان در رژیم صهیونیستی است و شکسته شدن ساختمان اقتصادی رژیم تازگی هم ندارد، بررسیها نشان میدهد بعد از آغاز عملیات طوفان الاقصی بسیاری از استارتآپها و شرکتهای فناوری از سرزمینهای اشغالی خارج شدهاند و آسیب جدی به اقتصاد فناوری این رژیم وارد شده است.روزنامه معاریو در گزارشی در جولای ۲۰۲۴ اعلام کرد که «حدود ۴۰هزار شرکت اسرائیلی پس از آغاز این درگیریها مجبور به بستن درهای خود شدهاند و پیشبینی میشود تا پایان سال، این تعداد به ۶۰هزار برسد. این آمار نشاندهنده تاثیرات شدید جنگ بر اقتصاد اسرائیل است که قابل مقایسه با بحرانهای قبلی از جمله بحران کرونا در سال۲۰۲۰ است؛ سالی که در آن حدود ۷۴هزار شرکت تعطیل شدند.»
همچنین افزایش ریسکهای امنیتی و عدماطمینان اقتصادی موجب شده است که بسیاری از سرمایهگذاران تمایل کمتری به سرمایهگذاری در استارتآپها و پروژههای فناوری در اراضی اشغالی داشته باشند. این مسئله بهویژه در حوزههایی که مستلزم سرمایهگذاریهای بلندمدت و ریسکپذیر هستند، بیشتر دیده میشود.
بنا به گزارشی که روزنامه مالی عبری «کاتالیست» منتشر کرده است، از هنگام شروع جنگ با گروه حماس در هفتم اکتبر، سرمایهگذاران نهادی مبلغ هنگفت ۱۵۱بیلیون شِکِل (۴۰بیلیون دلار) را از سرزمینهای اشغالی خارج کردهاند.
در کنار خروج سرمایه از اراضی اشغالی، هزینههای این رژیم نیز بعد از طوفانالاقصی بهطور چشمگیری افزایش یافته است. بهطوریکه نشریه آمریکایی «فارن پالسی» میانه مهر به نقل از بانک مرکزی رژیم صهیونیستی هزینه جاری جنگ غزه و لبنان را ۶۶میلیارد دلار برآورد کرد.آنچه مشخص است، رژیم صهیونیستی نهتنها در داخل با بحرانهای درهم تنیده و چندوجهی مواجه است، بلکه در سطح بینالمللی هم زیر فشار افکار عمومی جهان و سازمانهای مهم بینالمللی از سازمان ملل گرفته تا دیوانهای بینالمللی کیفری و دادگستری قرار دارد. شرایطی که هر روز بر عمق انزوای راهبردی این رژیم میافزاید. با این اوصاف رژیم صهیونیستی زودتر از ۲۵سال از صفحه روزگار محو خواهد شد «انشاءالله»
نظر شما