آگاه: این دیدار یک مهمان ویژه هم داشت؛ حجتالاسلام سیدمحمدمهدی نصرالله، فرزند سیدحسن نصرالله که بهتازگی ازسوی رهبر انقلاب معمم شد و انگشتری از معظمله هدیه گرفت. پس از آنکه هشت نفر از مادحان و شاعرانِ اقصینقاط کشور، به ذکر فضائل اهلبیت عصمت و طهارت(ع) پرداختند، رهبر انقلاب سخنان خودشان را ایراد فرمودند. تاکید دوباره بر «جهاد تبیین»، بررسی تحولات منطقه و سوریه و ایستادگی مردم ایران در برابر مزدوران آمریکا سه محور مهمی بود که ازسوی ایشان در این دیدار سالانه بیان شد.
جهاد تبیین و ۶ اصل مهم
رهبری بارها بر اهمیت جهاد تبیین تاکید کرده بودند، به همین جهت تاکید دوباره ایشان نشان میدهد مسیری که دنبال شده به یک آسیبشناسی نیاز دارد، یعنی اولا باید نقاط قوت و ضعف را شناسایی کرد و ثانیا برمبنای شاخصههای مهم، تبیین را انجام داد.
موضوعشناسی، مخاطبشناسی، شیوه نو در بیان، گفتمانسازی، امیدبخش بودن و اتخاذ موضع آفندی و پیشدستانه، ۶اصول مهمی به حساب میآید که در تبیین باید لحاظ شود، ضمن آنکه مادحین میتوانند بهعنوان قشری که تریبون در اختیار دارند، ماموریت خود را در جهاد تببین بهخوبی ایفا کنند.
پیش از این، حجتالاسلاموالمسلمین علی ذوعلم، رییس اندیشگاه بیانیه «گام دوم انقلاب اسلامی» در گفتوگویی که پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR داشت پیرامون الزامات جهاد تبیین، گفته بود: جهاد بهمعنای تلاش و کوشش جدی است. منتها جهادی که در اسلام مطرح است، تلاش و کوشش جدی در برابر دشمن است. نمونه برجسته آن جهاد نظامی و جهاد در میدان رزم است؛ البته در عرصههای اقتصادی، فرهنگی، تربیتی و... نیز بهکار میرود؛ چون بعضی از عرصهها و ابعادی که به تبیین نیاز دارد، به تلاش جدی و مایه گذاشتن هم نیاز دارد. در این صورت تبیین به جهاد تبدیل میشود؛ جهادی که وظیفه همه بهخصوص علما، اساتید، نخبگان و رسانههاست. زمانی که ابهام و تردیدی در برخی اذهان ایجاد میشود و شرایط، شرایط فتنهانگیزی و تحریف ازسوی دشمنان است، اگر کسی بخواهد سخنی بگوید و حقیقتی را تبیین کند، باید متحمل هزینه معنوی و حیثیتی شود و شجاعت و صراحت در اعلان مواضع برای او هزینهبر است. اینجا جهاد لازم است. وی به یک نکته مهم نیز اشاره داشت و آن اینکه ما به تبیین اثربخش نیاز داریم؛ همانگونه که در جهاد نظامی کسی که میخواهد جهاد کند باید محاسبهگرانه و بابرنامه وارد شود، تبیین هم همینطور است. حرکت آتشبهاختیار به این معنا نیست که حرکت ناپخته، خام و بدون محاسبه انجام گیرد، بلکه باید کار محاسبهشده و عقلانی باشد. عقلانیت، بستر مشترک برای همه این مفاهیم و همه تحرکاتی است که در انقلاب اسلامی انجام میشود؛ چون انقلاب اسلامی انقلاب عقلانی است. اگر کسی به گوشهای از فعالیتهای کشور، نظام و انقلاب نقد دارد، باید بداند که انقلاب، عقلانی است و میتوان با آن گفتوگو کرد؛ همانگونه که در آغاز بیانیه «گام دوم» تاکیدشده انقلاب اسلامی باید بماند اما اینکه چگونه بماند هم برایش مهم است؛ یعنی انقلاب اسلامی استمرار و تقویت خود را در بستر عقلانیت، مردمسالاری، منطق و پیشرفتگرایی تعریف میکند.براین اساس و باتوجه به فرمایشات حضرت آقا همه خواص و رسانهها باید تبیین خود را بهصورت اثربخش و عقلانی صورت دهند تا نتایج ملموس و تاثیرگذاری در جنگ رسانهای دشمن بهویژه با کارگردانی رسانههای اپوزیسیون و ضدانقلاب داشته باشد.
آمریکا با مردم ایران طرف است؛ مزدور را لگدمال میکنیم
دشمن را نباید دستکم گرفت، حتی بعد از تحولات سوریه دورخیز برداشتهاند تا به خیال خام خودشان، فردای ایران را در براندازی جمهوری اسلامی ایران نظارهگر باشند اما نمیدانند که ملت ما حوادث بسیار سخت و دشواری را پشت سر گذاشته و در هر مقطع از توطئههای شوم آنان عبور کرده است؛ فقط کافی است حوادث بعد از دهه۷۰ را یکبار دیگر مرور کنیم، فتنه۷۸، فتنه۸۸، حوادث سال۹۸ و ناامنیهایی که سال۱۴۰۱ به بهانه درگذشت یک دختر جوان در تهران شکل گرفت، در کجا طراحی شده بود و در نهایت از سوی چه کسانی در داخل کشور خنثی شد؟ مگر نه آنکه در همه این حوادث مردم، با بصیرت و بهموقع در صحنه حاضر شدند و آب پاکی را روی دستان دشمنان ما ریختند اما بااینحال آنها همچنان مشغول دشمنی هستند؛ بهعبارتدیگر، دشمنان مشغول کارند. سرکرده اصلی هم ایالاتمتحده آمریکاست.
یک مقام آمریکایی دوباره عناد خود را به ملت و دولت ایران نشان داد و اظهاراتی سخیف، کمک و حمایت کشورش از هرکس را که در ایران اغتشاش کند بیان کرد اما پاسخ محکمش را در حسینیه امامخمینی(ره) گرفت، آنجا که فرمانده کل قوا فرمودند: احمقها گویا بوی کباب شنیدهاند اما ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را در این زمینه قبول کند، زیر گامهای خود لگدمال خواهد کرد.
نیروی نیابتی؛ رمز تخریب برای نفوذ ایران در منطقه
نکته مهم دیگر که رهبر انقلاب به آن اشاره کردند، موضوع تحولات منطقه بود. ایشان در این بخش از سخنان با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی نیروی نیابتی ندارد، گفتند: «یمن، حزبالله، حماس و جهاد میجنگند چون باایمان هستند و عقیده و قدرت ایمان، آنها را به میدان مقاومت آورده است، نه اینکه نیابتی از سمت ما داشته باشند.» ایران نیروی نیابتی ندارد و به نیابت از هیچکس در منطقه نمیجنگند اما به مرامنامه خود پایبند است. این مرامنامه را دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در گفتوگویی که با رسانه KHAMENEI.IR داشت تشریح کرد. علیاکبر احمدیان با بیان اینکه حضور جمهوری اسلامی ایران در هر جایی، حتی آنجا که این حضور منشأ آرمانی داشته است، تابع یک اصولی بوده است، تاکید کرده بود: اصل اول دفاع قاطعانه از کشور، مردم و منافع ملی، در برابر بیگانه است. در این اصل، هیچگاه تردیدی نبوده است. این دشمن چه آمریکا بوده است، چه اسرائیل، چه کشور کوچکی بوده است، چه یک همسایه، این اصل همواره مبنای عمل بوده. وی میگوید: اصل مهم دیگر اینکه آغازگر تهاجم به هیچکس نبوده است. رهبر انقلاب واقعا به این اصل مقید بودهاند. خیلی اوقات، دیگران موردی را تا پای تصمیم آوردهاند اما وقتی به سطح رهبری رسیده است، ایشان مانع شدهاند و کمکم به سایر مسئولان هم این را آموختهاند. دبیر شورای عالی امنیت ملی به این نکته اساسی هم پرداخت که ما با داعش وارد جنگ شدیم و همانطور که در سوریه و عراق با داعش جنگیدیم، امروز هم داعش اگر با همان ویژگیهای قبلیدر اطراف ما حضور پیدا کند با او میجنگیم.
باتوجهبه اظهارات مقامات ارشد نظام، جمهوری اسلامی ایران بهجای ارتش هیچ کشور برای تقابل با دشمن ظاهر نشده و نخواهد شد اما درعینحال هرجا منافع ملی اقتضا کند و کشور ثانی هم از ما بخواهد دریغ نخواهیم کرد؛ نیروهای نیابتی فقط رمزی برای زیر سوال بردن نفوذ و جایگاه ایران در منطقه است. جمهوری اسلامی ایران از قدرت و توان بالایی برخوردار است و بدون لکنت و شجاعت مواضع خود را اعلام میکند.
مردم سوریه چگونه میتوانند در صحنه دیده شوند؟
اما تحولات سوریه، محور دیگری از فرمایشات رهبر انقلاب در دیدار با مداحان بود. ایشان پیشروی صیهونیستها در خاک سوریه و اشغال مناطقی از آن را ناشی از نبود مانع و مقاومت حتی یک سرباز در مقابل آنها خواندند و گفتند: این حرکت بدون مانع، پیروزی نیست؛ البته بدون تردید جوانان غیور و شجاع سوری شما را از آنجا بیرون خواهند کرد.قبل از این هم معظمله ۲۷آذر در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران به واکاوی مسئله سوریه پرداخته و تاکید کرده بودند: رژیم صهیونیستی به خیال خود در حال آمادهسازی خود از طریق سوریه برای محاصره و ریشهکنی حزبالله لبنان است اما آنکه ریشهکن خواهد شد، اسرائیل است. این فرمایشات حاکی از دورنمایی عمیق رهبر و مقتدای ما از آینده سوریه است؛ معادله سوریه درصورتیکه تغییر نکند، مردم این کشور زیر میز میزنند. قطعا در تمامی تصمیمات اگر مردم حضور داشته باشند و حرف خود را از طریق رفراندوم بزنند، آینده به نفع آنها رقم خواهد خورد، این پیشنهادی بود که قبلا ایران برای فلسطین مطرح کرد و در عصر حاضر همین پیشنهاد را برای سوریه تجویز میکند.
نظر شما