قاسم سلیمانی در سال۱۳۳۵ در روستای کوهستانی و دورافتاده قنات ملک در استان کرمان چشم به جهان گشود. او تا ۱۳سال در روستا حضور داشت اما باید به کرمان می‌رفت تا خود را برای بزنگاه‌های حساس و مهم آماده کند. در کرمان درس خواند و کار کرد تا اینکه روحانی جوانی به نام کامیاب، سر راهش قرار گرفت. این روحانی که بعدها به دست منافقین ترور شد، قاسم سلیمانی را با آیت‌الله خامنه‌ای آشنا کرد و از قاسم، یک جوان انقلابی ساخت تا جایی که او یکی از رهبران تظاهرات خیابانی برای پایان دادن به حکومت پهلوی در کرمان بود.

ترس دشمن از مکتب سلیمانی

آگاه: پس از پیروزی انقلاب، به کارمندی در اداره آب کرمان اکتفا نکرد. عضویت افتخاری سپاه پاسداران را پذیرفت و با شروع جنگ در شهریور۵۹ برای یک ماموریت ۱۵روزه به جبهه رفت اما این ماموریت هشت سال طول کشید. استعدادهای وی و تعهد و توانش در امور نظامی، از او یک فرمانده کارکشته و باانگیزه ساخت تاآنجاکه خیلی زود در اواخر سال۱۳۶۰ محسن رضایی حکم فرماندهی لشکر ثارالله را به او داد. قاسم سلیمانی در عملیات‌های مختلفی مثل والفجر۸، کربلای۴، کربلای۵، شلمچه و… شرکت داشت و به‌خوبی نقش یک فرمانده توانا را ایفا کرد.
ازآنجاکه شایستگی‌ها و توانایی‌های خود را هم در دوران دفاع مقدس و در دوره «پسا جنگ» به اثبات رساند در سال۷۶ حکم فرماندهی نیروی قدس سپاه را از فرمانده کل قوا دریافت کرد. در آن مقطع کسی او را نمی‌شناخت، حتی هنگامی که رفیق دیرینه و صمیمی‌اش احمد کاظمی به شهادت رسید و فرمانده نیروی قدس کنار همرزم سابقش محمدباقر قالیباف حضور یافت و وی را در آغوش گرفت و گریست، باز عوام به‌خوبی او را نمی‌شناختند و نمی‌دانستند چه مرد بزرگی آن روزها، خط مقاومت را کارگردانی می‌کرد. سردار قاسم سلیمانی در جنگ‌های ۳۳روزه حزب‌الله نقش اثرگذاری داشت. به گفته سید حسن نصرالله، وی شریک کامل در آزادسازی لبنان در سال۲۰۰۰ بود. در جنگ ۳۳روزه در تهران بود و به هر شکلی بود به بیروت آمد و با ما زیر بمباران ماند.
هجوم داعش در خرداد۱۳۹۳ به شمال عراق جبهه جدیدی روبه‌روی حاج‌قاسم باز کرد؛ مقابله با داعش در عراق و سوریه او را به یک قهرمان بزرگ و الگوی محبوب مقاومت تبدیل کرد. از این زمان، مجلات خارجی پُر شد از عکس‌های سردار سلیمانی و مطالبی که رشادت‌ها و مهارت‌هایش را در جنگ‌های نامنظم تشریح می‌کردند. نابودی تسلط داعش دستاورد بزرگ سردار سلیمانی بود که او را در سال۱۳۹۷ به دریافت «ذوالفقار» یعنی بزرگ‌ترین مدال نظامی ایران از دست مقام معظم رهبری مفتخر کرد. فرمانده کل قوا در مراسم اعطای نشان ذوالفقار به حاج قاسم فرموده بودند: «مجاهدت در راه خدا با این پاداش دنیایی قابل جبران نیست.»حضرت آیت‌الله خامنه‌ای از فرمانده شهید به این دلیل تمجید کرده بودند که سلطه‌گران آمریکا و سردمداران آن، جماعت وحشی داعش را به منطقه خاورمیانه آورده بودند تا با ایجاد ناامنی، افزون بر داشتن بازاری بزرگ برای صدور اسلحه، آسوده‌خاطر سر سفره منابع و ذخایر خاورمیانه بنشینند اما متلاشی شدن نقشه‌شان با نقش محوری سردار سلیمانی، سدی بزرگ روبه‌روی این رؤیای خام شد. فرزند قنات‌ملک، حریف نیویورک‌زاده‌اش را ضربه‌فنی کرده بود. این شکست‌ها برای آمریکا هم تحقیرآمیز بود و هم بسیار پرهزینه. هنوز فراموش نمی‌کنیم که سردار دل‌ها با چه اقتداری از همدان با دونالد ترامپ سخن گفت؛ این صدای حاج قاسم است که می‌گفت: «شما برای ما خط و نشان می‌کشید؟ ایران را نمی‌خواهد، نیروهای مسلح ایران را نمی‌خواهد؛ من حریف شما هستم؛ نیروی قدس حریف شماست.»
سرانجام جامعه ایران در ۱۳دی‌۱۳۹۸ یکی از اسطوره‌های خود را از دست داد؛ پس از اعلام شهادت فرمانده رشید اسلام، فرمانده کل قوا بیانیه‌ای صادر و تاکید کردند: «او نمونه برجسته‌ای از تربیت‌شدگان اسلام و مکتب امام خمینی بود، او همه عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید. شهادت پاداش تلاش بی‌وقفه او در همه‌ این سالیان بود. با رفتن او به حول و قوه الهی کار او و راه او متوقف و بسته نخواهد شد ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثه دیشب آلودند. شهید سلیمانی چهره بین‌المللی مقاومت است و همه دلبستگان مقاومت خونخواه اویند. همه دوستان -و نیز همه دشمنان- بدانند خط جهاد و مقاومت با انگیزه مضاعف ادامه خواهد یافت و پیروزی قطعی در انتظار مجاهدان این راه مبارک است. فقدان سردار فداکار و عزیز ما تلخ است ولی ادامه مبارزه و دست یافتن به پیروزی نهایی کام قاتلان و جنایتکاران را تلخ‌تر خواهد کرد.»

نقش حاج قاسم سلیمانی در منطقه
تقویت محور مقاومت: حاج قاسم سلیمانی به‌عنوان یکی از بنیان‌گذاران محور مقاومت، تلاش‌های زیادی برای تقویت روابط میان ایران، عراق، سوریه و لبنان انجام داد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای این روابط را به‌عنوان عاملی برای مقابله با تهدیدات دشمنان معرفی کرده‌اند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای سال گذشته در دیدار با فرمانده کل سپاه و خانواده شهید سلیمانی فرموده بودند: شهید سلیمانی برای احیای جبهه مقاومت تلاش بسیاری کرد و این کار را با همان اخلاص و با تدبیر و عقل و اخلاق به پیش بُرد. ایشان سال۹۸ ضمن نقشی که حاج قاسم در منطقه ایفا می‌کردند، گفتند: او به کمک ملت‌های منطقه یا با کمک‌هایی که به ملت‌های منطقه کرد، توانست همه‌ نقشه‌های نامشروع آمریکا در منطقه‌ غرب آسیا را خنثی کند. بنده قلبا و زبانا او را تحسین می‌کردم اما امروز در مقابل آنچه او سرمنشأ آن شد و برای کشور بلکه برای منطقه به وجود آورد، در مقابل او من تعظیم می‌کنم. ایشان شهادت را «پاداش سال‌ها تلاش بی‌وقفه شهید سلیمانی» دانسته و به «رسیدن شهید سلیمانی به هر دو حسنی» اشاره کرده‌اند.به‌هرحال، حاج قاسم سلیمانی دارای شخصیتی بود که رهبر انقلاب از او به‌عنوان یک مکتب یاد کردند؛ «مکتب سلیمانی». مکتبی که صاحب و خالق آن خود را متعلق به همه می‌داند؛ هرچند دیگر او در میان ما حضور ندارد اما مکتب سلیمانی پابرجاست و دشمن از همین مکتب می‌هراسد.

حاج قاسم در کلام رهبری
به مناسبت سالگرد شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، در این مطلب، مهم‌ترین بیانات رهبر انقلاب اسلامی را درباره ویژگی‌های سردار دل‌ها بازنشر داده‌ایم.

ویژگی‌های شخصیتی حاج قاسم سلیمانی
۱. ایمان و تقوا: رهبر انقلاب اسلامی بارها به ایمان عمیق و تقوای حاج‌قاسم اشاره کرده و او را فردی مخلص و معتقد به اصول اسلامی توصیف کرده است. در سال۹۸ در وصف تقوای حاج‌قاسم گفته بودند که او نمونه‌ برجسته‌ای از تربیت‌شدگان اسلام و مکتب امام خمینی(ره) بود.
۲. شجاعت و فداکاری: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به شجاعت و فداکاری او در میدان‌های جنگ و نبردهای مختلف تاکید کرده و او را نماد ایستادگی در برابر دشمنان معرفی کرده‌اند. ایشان سال۹۸ فرموده بودند: «این شهید عزیزِ ما هم دل و جگر داشت به دهان خطر می‌رفت و ابا نداشت؛ هم باتدبیر بود؛ منطق داشت برای کارهایش. این شجاعت و تدبیرِ توأمان، فقط در میدان نظامی هم نبود، در میدان سیاست هم همین‌جور بود. شهید سلیمانی یک فرمانده جنگاورِ مسلط بر عرصه‌ نظامی بود، در عین حال به‌شدت مراقب حدود شرعی بود.»
۳. مدیریت و رهبری: حاج قاسم سلیمانی به‌عنوان یک مدیر کارآمد و رهبر موثر در عملیات‌های نظامی و سیاسی شناخته می‌شود. رهبر انقلاب اسلامی به توانایی‌های او در ایجاد اتحاد میان گروه‌های مختلف مقاومت اشاره کرده است.
فرمانده کل قوا سال۱۴۰۱ در دیدار با خانواده سردار سلیمانی دراین‌باره گفته بودند که دمیدن روحی تازه به جبهه مقاومت کار بسیار برجسته و اساسی شهید سلیمانی بود. سردار با تقویت مادی، معنوی و روحی مقاومت، این پدیده ماندگار و رشدیابنده را در مقابل رژیم صهیونیستی و نفوذ آمریکا و دیگر کشورهای استکباری حفظ، مجهز و احیا کرد. معظم‌له همچنین در سال۹۹ پیرامون شجاعت فرمانده شهید قدس گفته بودند: دارای شجاعت و روحیه‌ مقاومت بود؛ شجاعت و مقاومت جزو خصلت‌های ایرانی است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.