آگاه: ۱۱ دی ماه پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری تصاویری از دیدار تشکل صدای ملت با مسعود پزشکیان که در سالن شهید بهشتی برگزار شد منتشر کرد، هنوز خبر این دیدار مخابره نشده؛ بنا به گزارش تصویری که در تارنمای ریاست جمهوری قرار گرفته اکثر کاندیداهای فهرست صدای ملت در این دیدار حضور داشتند و هریک از آنها قبل از سخنرانی رئیسجمهور به تشریح دیدگاهها و نقطه نظرات خود پرداختند، اما «پروین داداندیش» که هم در شورای مرکزی اعتدال و توسعه عضویت دارد و هم در ایام انتخابات مجلس دوازدهم، عضو فهرست صدای ملت بود و اخیرا هم با حکم وزیر کشور مشاور او و رئیس مرکز امور زنان و خانواده وزارت کشور شد، در صفحه شخصی خود در فضای مجازی جزییاتی از این دیدار منتشر و اعلام کرد: «رئیسجمهور با حوصله و دقت بسیار بیش از یک ساعت صحبتهای ۱۲ تن از دوستان را شنیدند.
هر کدام از خانمها وآقایان در حوزههای تخصصی خود پیشنهادات و دغدغه هایشان را بیان کردند. در حوزههای تولید، صنعت، سلامت، اقتصاد، فرهنگ وهنر، کارو کارگر، فرهنگ عمومی، اعتماد مردم، ناترازیهای برق وگاز، اموزش وپرورش، رفع فیلترینگ، قانون حجاب وفضای تخریب رئیسجمهور و دولت وی از جمله برضرورت انتصاب زنان توانمند و متخصص در بدنه دولت واستانداریها وهدف گذاری دولت برای ارتقا جایگاه زنان در سطوح تصمیم گیری و اجرایی کشور تاکید شد.»
او با بیان اینکه علی مطهری نیز از رییسجمهور بابت میزبانی جلسه تشکر و پیشنهاداتی ارائه کرد، نوشت: آقای پزشکیان در پاسخ به دغدغههای حاضران، صادقانه و در کمال خضوع تاکید کردند که برنامههایی وفق جلسات صاحب نظران وکارشناسان در دست تدوین و تهیه است تا برخی مسائل را حل کرده و بخشی از فرآیندها را اصلاح کنیم.
این عضو صدای ملت به نقل از رییسجمهور اظهار کرد که در عرصه آموزش وپرورش بهصورت جدی پیگیر هستیم تا مدارسی که بدان نیاز است ساخته شود؛ «آموزش» نیاز به بازنگری وتغییر دارد. انشاالله با حمایت مردم و با برنامهریزی تلاش خواهیم کرد که وضعیت فعلی رو به جلو دستخوش تغییر شده و از ملت عزیزمان به شرح اینکه «ملت خوبی داریم که ما را تحمل میکنند» تجلیل کردند.
تغییر اولویت به دلیل رویکرد وفاقمحور
۱۵ دی نوبت به حزب اتحاد ملت، بخوانید همان جبهه منحل شده جبهه مشارکت رسید تا با رییسجمهور دیدار کنند. پزشکیان به اتحادیها گفت که دولت به صورت همزمان برای معیشت، آموزش و سلامت مردم به عنوان سه اولویت اساسی کشور در حال برنامهریزی و اقدام است. در بخش معیشت، صیانت از سفره مردم و حمایت از اقشار آسیبپذیر، در بخش آموزش محرومیتزدایی از فضاهای آموزشی و تغییر کلی در شیوههای آموزش با هدف رفع تبعیض و در بخش سلامت ارائه خدمات با کیفیت و ارزان، با تمرکز بر افراد کم برخوردار با بهرهگیری از ظرفیت دانشگاهها در حال انجام است.
وی تغییر در اولویتهای شورایعالی انقلاب فرهنگی در دولت چهاردهم را ثمره رویکرد وفاقمحور دولت دانست و تاکید کرد: ما با گفتوگو و تفاهم توانستیم پرداختن به سه موضوع خانواده، آموزش و پرورش و دانشگاه به عنوان اجزای اصلی جامعه را به عنوان سه اولویت اصلی شورایعالی انقلاب فرهنگی قرار دهیم و پرداختن به مسایل فاقد اولویت یا غیر مرتبط با وظایف این شورا را از دستور کار خارج کنیم. به هرحال آنچه مشخص است رییسجمهور حسابی پای کار احزاب آمده و باز نشستهایش را با فعالان حزبی ادامه میدهد، از سوی دیگر معاون اول او نیز دیدارهای جداگانهای با اصلاحاتیها داشت از این رو سیاسیون دیگر نمیتوانند ادعا کنند درهای پاستور رو به آنها بسته است.
سیدحسن رسولی از اعضای بنیاد امید ایرانیان و نیروی نزدیک به محمدرضا عارف در این باره میگوید: آقای عارف یک چهره سیاسی اصلاحطلب است و سالها رئیس شورای عالی سیاستگذاری بود. در مجموع عارف و پزشکیان تا جایی که ما اصلاحطلبان مطلع هستیم هر نوع تقاضای ملاقاتی که با ایشان شده چه از سوی اصلاحطلبان، چه از سوی حزب مؤتلفه و چه جبهه پایداری را در کمترین زمان ممکن پاسخ دادهاند.
وی با بیان اینکه «معتقدم در عین نقصی که وجود دارد رویکرد آقای پزشکیان و آقای عارف صرفنظر از نقشی که بیان کردم، به گونهای است که میتوان ادعا کرد امروز روابط و مناسبات خوبی میان سامانه حزبی کشور با دولت برقرار است»، گفت: من شخصا امیدوار هستم که متولیان احزاب کشور با متقاعد کردن وزارت کشور و سایر بخشهای حاکمیتی و مجلس کمک کنند شرایطی را به وجود بیاورند که از این تعداد چندصد حزب در کشور کاسته شود.
دو یا سه حزب فراگیر داشته باشیم و من فکر میکنم در این صورت است که این کمیت کمتر خواهند توانست با اثربخشی و کارآمدی بیشتر نقصی که عرض کردم را برطرف کند.
عضو جبهه اصلاحات تصریح کرد: به اعتقاد من اکنون روابط و مناسبات دولت در حد قابل قبولی است احزاب و جناحهای سیاسی نمیتوانند مدعی شوند که گوش شنوایی برای شنیدن صدای مخاطبین وجود ندارد ضمن اینکه این نشست و برخاستها به تناوب ادامه خواهد داشت. اکنون که رابطه حسنهای بین خواص جامعه (کنشگران سیاسی و حزبی) با دولتمردان برقرار شده، باید پرسید دولت چهاردهم از این نشست و برخاستها به دنبال چیست؟
پل ارتباطی سه گانه
«نورالدین آهی» مشاور احزاب و تشکلهای رییسجمهور در گفتوگو با خبرگزاری مهر به این پرسش پاسخ داد و گفت: من و تیمی که قرار است در حوزه احزاب و تشکلها فعالیت کنیم، پل ارتباطی میان مردم، احزاب و دولت هستیم. صرفاً رابطه میان احزاب و شخص رئیس جمهور نیستیم بلکه رابط آنها با کابینهایم. بدون کم و کاست نظر آنها را منتقل میکنیم.
تقویت گفتمانسازی مشترک از دیگر ماموریتهایی است که بر عهده گذاشته شده، رییسجمهور در حکم من آورده است دیدار با صاحب نظران، تعمیق وفاق و ترویج عقلانیت سیاسی از دیگر مواردی است که بر عهده من گذاشته شده است. ما باید تقویت گفتمانسازی مشترک داشته باشیم و نمیدانم نام آن را در آینده چه میگذاریم، دوستان اصولگرا و اصلاحطلب و دیگر گرایشهای سیاسی باید بنشینند و گفتمان سازی مشترک برای حل مسائل سخت ارائه دهیم.
وی اظهار کرد: لازم است برای شناخت دقیق از مطالبات مردم، احزاب و تشکلها به ما کمک کنند تا ببینیم مطالبات و مسائل اصلی مردم چیست، برای حل آنها اولویت بندی انجام دهیم. زیرا مردم از ما و احزاب انتظار دارند که مطالبات حقیقیشان را پیگیری کنیم. یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام دهیم ارتقای نقش احزاب در تصمیمگیریهاست. اگر میخواهیم تصمیمی در دولت گرفته شود، باید ببینیم احزاب چه نگاهی نسبت به این تصمیم دارند.
مشاور رئیسجمهور به این نکته نیز پرداخت که تشکیل کارگروههای تخصصی برای احزاب و تشکلها یکی از وظایف اصلی ما است تا زمینه حضور احزاب و جریانهای فکری گوناگون فراهم شود، قسمت اعظم فعالیتهای ما متمرکز بر تشکلهای تخصصی خواهد بود؛ سمنها، خانهها، سندیکاها، استارتاپها و دانش بنیانها طرف ارتباطی ما خواهند بود.
تقویت نقش خانه احزاب از دیگر وظایفی است که مشاور احزاب رئیس جمهور دنبال میکند، ضمن آنکه علی زینی وند ۱۵دی ماه در حاشیه دیدار با دبیران کل احزاب اصلاحطلب بر تقویت تحزب گرایی تاکید کرد و گفت: این دوره از فعالیت معاونت سیاسی و وزارت کشور حتماً دوره فعالیت، تقویت و رونق احزاب خواهد بود.
معاون سیاسی وزیر کشور روزگذشته دبیران کل احزاب اصولگرا را به حضور پذیرفت و قرار است ظهر امروز هم میزبان احزاب اعتدالگرا در میدان فاطمی باشد. با توجه به اینکه این روزها حزبیها در ترافیک پاستور و میدان فاطمی به سر میبرند، امیدواریم برنامههایی که شخص رئیس جمهور برای دریافت نظر احزاب در نظر گرفته و آن گفتمان سازی مشترک برای حل مشکلات است منتج به نتیجه شود.
نظر شما