• «کیومرس‌نامه» با روایت میرجلال‌الدین کزازی منتشر شد

     آلبوم موسیقی کیومرس‌نامه روایت داستان کیومرث در شاهنامه است که ازسوی میرجلال‌الدین کزازی، استاد دانشگاه، شاعر، نویسنده، مترجم، شاهنامه‌پژوه و چهره ماندگار فرهنگ و ادب ایران با آهنگسازی مسیح تحویلداری و خوانندگی حسین علیشاپور همزمان با سالروز بزرگداشت فردوسی در ۲۵اردیبهشت‌ماه منتشر شده است.

  • در گفت‌وگو با نویسنده کتاب «باروت‌ سوخته» مطرح شد:

    این یک امنیتی واقعی است

    زهرا بذرافکن- خبرنگار گروه فرهنگ: ماجراهای امنیتی از آن قصه‌هایی است که کشش ادبی و داستانی خوبی برای مخاطب ایرانی دارد؛ مخاطبی که از هر نسلی که باشد با این داستان‌ها آشناست و به‌خوبی می‌داند که میزانی از هشیاری نسبت‌به این مسائل در کشور ما نیاز است. از سویی نیز صحبت درباره این وقایع به‌علت ملاحظه‌های امنیتی محدودیت‌هایی دارد که مانع از شفافیت کامل درباره اشخاص و جزئیات وقایع این‌چنینی می‌شود. بااین‌حال آثار مکتوبی هستند که این وقایع و شخصیت‌ها را از نگاهی واقع‌بینانه‌تر و با روایتی گیرا ارائه کرده‌اند تا مخاطب بتواند علاوه‌بر شناختی دقیق‌تر، روایتی دلچسب را هم دنبال کند.

  • صفی به نام کتاب و به کام فرهنگ شهرت

    به بهانه برخی صف‌های طولانی در نمایشگاه کتاب و خارج از آن

    صفی به نام کتاب و به کام فرهنگ شهرت

    از صف‌های طولانی برای جشن امضای کتاب‌های افرادی که حالا می‌توان ‌آنها را سلبریتی خواند، برمی‌آید که تحولی فرهنگی رخ داده و کتاب و کتاب‌خوانی با متولیانی جدید رشد فزاینده‌ای را تجربه می‌کند. اگر دقیق‌تر ببینیم اما سایه سلبریتی‌زدگی است که حالا روی وجه دیگری از حوزه فرهنگ افتاده است.

  • ارز نیمایی به هیچ واردکننده کاغذی داده نشده

    در گفت‌وگوی «آگاه» با محمد شیخلر، مسئول روابط‌عمومی انتشارات صهبا مطرح شد

    ارز نیمایی به هیچ واردکننده کاغذی داده نشده

    الناز برکاتی_ خبرنگار گروه فرهنگ: «صهبا» نشر تخصصی است که در حوزه بیانات و سیره رهبر انقلاب فعالیت می‌کند. این نشر خصوصی از تعدادی جوان که سال‌ها قبل به‌شکل جهادی گرد هم آمدند، تشکیل شده است. این انتشارات ترجمه کتاب پرفروش «انسان ۲۵۰ساله» به سه زبان عربی، انگلیسی و اردو را برای علاقه مندان عرضه کرده است. این موسسه مانند ادوار گذشته در سی‌وپنجمین دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب، غرفه دارد.

  • از غرفه ویژه فلسطین تا کاهش تبلیغات کمک آموزشی

    گزارش «آگاه» از ساختار برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب را بخوانید

    از غرفه ویژه فلسطین تا کاهش تبلیغات کمک آموزشی

    الناز برکاتی _ خبرنگار گروه فرهنگ: هر ساله از سال۱۳۶۶، نمایشگاه بین‌المللی کتاب با حضور پرشور علاقه‌مندان به کتاب و کتاب‌خوانی برگزار می‌شود. این نمایشگاه یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای فرهنگی در ایران است که در مصلای تهران با میزبانی هزاران ناشر، نویسنده و کتابخوان از سراسر ایران و جهان برپا شد. امسال نیز مانند سالیان گذشته شاهد برگزاری نمایشگاه کتاب با شعار «بخوانیم و بسازیم» هستیم. سی‌وپنجمین دوره از این رویداد از ۱۹اردیبهشت‌ماه آغازبه‌کار کرده است و تا ۲۹اردیبهشت به فعالیت خود ادامه خواهد داد. این ماه برای علاقه‌مندان به مطالعه و کتاب همچنین برای ناشران و نویسندگان فرصتی مغتنم است که بتوانند بهترین بهره‌برداری را از بازار کتاب داشته باشند.

  • روز جهانی مادر با طعم خون‌خواری
  • برگزار ی دوازدهمین دوسالانه هنر سرامیک

    پس از وقفه‌ای ۲ساله در مرکز هنرهای تجسمی انجام شد

    برگزار ی دوازدهمین دوسالانه هنر سرامیک

    تمام هنرمندان به نوبه خود و با هنری که در آن تبحر دارند به وقایعی که رخ می‌دهد، واکنش نشان می‎دهند.

  • مردم مخاطب پروپاقرص قصه و داستان هستند

    گزارش از یک نمایشگاه‌گردی

    مردم مخاطب پروپاقرص قصه و داستان هستند

    محمد کفیلی ـ آگاه حوزه فرهنگ:  سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب با اقبال مخاطبان از ادبیات داستانی، رمان، شعر و قصه، شروع شده و پیش رفته است. در این دوره بیش از هر چیز، توجه مراجعه‌کنندگان به ادبیات داستانی و قصه بوده و یکی از مهم‌ترین حوزه‌ها در کتاب و نشر است.

  • گزارش «آگاه» از میزان فروش نمایشگاه کتاب ۰۳ و یارانه‌های اختصاصی آن را بخوانید:

    تفاخر با اعداد توخالی

    زهرا بذرافکن- خبرنگاره گروه فرهنگ: پیش از آغاز نمایشگاه کتاب تهران یکی از اخباری که بسیاری دنبال می‌کنند، ارزش بن‌های اختصاصی خرید کتاب است. امسال این یارانه‌های خرید کتاب برای دانشجویان به مبلغ ۷۰۰ هزار تومان است که ۴۲۰ هزار تومان را دانشجو و ۲۸۰ هزار تومان را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخت می‌کند. برای اعضای هیات علمی نیز مبلغ بن کتاب ۸۰۰ هزار تومان است که ۴۰۰ هزار تومان را اعضای هیات علمی و ما بقی را وزارت فرهنگ پرداخت می‌کند. همچنین برای اهالی رسانه و خبرنگاران به مبلغ یک میلیون تومان است که ۵۰۰ هزار تومان آن را خبرنگار متقاضی و ۴۰۰ هزار تومان را معاونت امور رسانه‌ای و تبلیغات و ۱۰ درصد باقی را تخفیف ناشران تامین می‌کند. این یارانه‌ها به صورت اعتبار خرید به کد ملی افراد متقاضی اختصاص یافته است و تنها برای خرید از بخش مجازی نمایشگاه در دسترس است. در این گزارش علاوه بر بررسی آمار فروش کلی نمایشگاه کتاب تهران و مقایسه آن با سال گذشته، نسبت بن‌های خرید کتاب را بر اساس قیمت متوسط هر جلد کتاب و قدرت خرید افرادی که از این یارانه‌ها استفاده می‌کنند را بررسی می‌کنیم.

  • نمایشگاه کتاب و دست‌های خالی

    گزارش میدانی «آگاه» از سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران را بخوانید:

    نمایشگاه کتاب و دست‌های خالی

    زهرا بذرافکن- خبرنگار گروه فرهنگ: برای دیدن غرفه‌های ناشران و انبوه کتاب‌ها خیلی اشتیاق داشتم اما بیش از همه منتظر بودم نمایشگاه سی‌وپنجم آغاز شود تا بعد از وقایع سیاسی-اجتماعی دو سال پیش ببینم چنددستگی خصومت‌آمیزی که جرقه‌اش را زده بودند تا کجا امتداد می‌یابد. آنچه دیدم خوشایند و قابل انتظار بود. امروز هشتمین روز نمایشگاه کتاب است و روزهای کمی تا پایان این رویداد بزرگ مانده است. بعد از بازدید از نمایشگاه مروری می‌کنیم بر حس و حال آن از ابتدا تا این روزهایی که به پایان نزدیک است.

  • به بهانه روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی

    نگاهی بر اندیشه بزرگ‌ترین حماسه‌سرای فارسی زبان

    تاریخ تولد حکیم ابوالقاسم فردوسی را حدود ۳۲۹ تا ۳۳۰ ه.ق می‌دانند. او نام‌آشناترین حماسه‌سرای ایرانی و خالق و سراینده شاهنامه، بزرگ‌ترین اثر ادبی-حماسی به زبان فارسی است. او را به نام‌هایی چون پدر زبان فارسی امروزی یا خدای سخن می‌خوانند. شاهنامه او قرن‌هاست که در خانه‌ها، محله‌ها و دورافتاده‌ترین نقاط این سرزمین نیز خوانده می‌شود. روز ۲۵ اردیبهشت‌ماه را در تقویم ملی ایرانیان به روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی نام نهاده‌اند.

  • تل‌آویو سقوط کرد، اینترنشنال بهم ریخت

    درباره رمانی که دوبار در دستان رهبر انقلاب قرار گرفت

    تل‌آویو سقوط کرد، اینترنشنال بهم ریخت

    الناز برکاتی _ خبرنگار گروه فرهنگ: در ششمین روز از برگزاری سی‌وپنجمین دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، رهبر انقلاب از این رویداد بازدید کردند و در این بازدید چهارساعته، در جریان تازه‌های نشر و کتاب‌های ارائه‌شده در نمایشگاه کتاب قرار گرفتند.

  • انیمیشن ایران نسخه ۴۰۳

    می‌گویند سالی که نکوست از بهارش پیداست. پس اگر بخواهیم بگویم انیمیشن ایران در سال۱۴۰۳ چگونه خواهد بود، باید ابتدا نیم‌نگاهی به جشنواره سال قبل انداخت. سال گذشته چهار انیمیشن ایرانی در جشنواره فجر به نمایش گذاشته شد. چهار اثر از چهار استودیوی متفاوت که هر کدام باتوجه‌به برنامه‌هایی که ارائه داده‌اند، نشان‌دهنده آن هستند که آمده‌اند تا حداقل سالی یک عدد انیمیشن تولید کنند.

  • آکتور ایرانی در تلویزیون فرانسه

    مجموعه‌های نمایش خانگی صادر می‌شوند

    آکتور ایرانی در تلویزیون فرانسه

    الناز برکاتی_ خبرنگار گروه فرهنگ: مدت‌هاست که بسیاری از کشورها همچون ترکیه، کره جنوبی، برخی کشورهای آمریکای لاتین و... از موضوع صادرات فیلم و سریال‌های خود به سایر کشورها بهره‌مند شده و علاوه بر منافع اقتصادی از دستاوردهای فرهنگی آن نیز استفاده می‌کنند. پخش سریال‌های ایرانی در دیگر کشورها یک ظرفیت بزرگ است که سازندگان می‌توانند علاوه بر درآمدزایی، المان‌های فرهنگی و توریستی کشور را صادر کنند. تاثیرات اقتصادی و اجتماعی این صادرات فرهنگ در درازمدت باعث افزایش عمق نفوذ ایران در کشورهای مقصد شده و همچنین سبک زندگی ایرانی اسلامی را رواج می‌دهد. سریال «آکتور» ساخته نیما جاویدی قرار است با دوبله فرانسوی و آلمانی توسط پلتفرم و کانال آرته در اروپا پخش شود.

  • یک‌ رمان عاشقانه شریف

    تو خواب میکائیل هستی

    امین سلیمانی، خبرنگار: تیمور آقامحمدی در تازه‌ترین کار داستانی‌اش رمانی برای نوجوانان قلم‌ زده است؛ رمانی با عنوان «تو خواب میکائیل هستی» که در این رمان به زندگی پسری ۱۵ساله به نام میکائیل می‌پردازد.

  • ضعف جدی نهادهای متولی در تعامل با صنعت-سرگرمی بازی‌های ویدئویی

    چرا مهم‌ترین الگوپذیری نسل جدید، جدی گرفته نمی‌شود؟

    صنعت بازی در کشور بیش از یک دهه است که به‌شکل رسمی شاهد یک کنشگر و متولی به نام «بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای» است که اساسنامه آن مصوب شورایعالی انقلاب فرهنگی و اعضای هیات امنای آن از نهادهای ذیربطی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صداوسیما هستند. از محوری‌ترین دغدغه‌های مطرح‌شده در اساسنامه این نهاد، توجه به امر آموزش و تقویت صنعت بازی در کشور است که در این زمینه تلاش گسترده‌ای طی چندسال اخیر صورت‌گرفته و مدیران عامل در ادوار گذشته با برگزاری رویدادهای مختلفی در مقیاس ملی و بین‌المللی سعی در تحکیم و تقویت این صنعت داشته‌اند. 

  • بازگشت با دستی پر به نمایشگاه کتاب

    گزارش «آگاه» از شروع‌به‌کار مجدد یک ناشر تخصصی سینمایی را بخوانید

    بازگشت با دستی پر به نمایشگاه کتاب

    الناز برکاتی _خبرنگار گروه فرهنگ: انتشارات فارابی ۱۲تیرماه ۱۳۶۸ تشکیل شد. این انتشارات به‌دلیل فقدان منابع کافی نظری در روزگارانِ پس از جنگ با هدف تامین منابع شکل گرفته است تا منبعی برای سینماگرانی شود که عموما فعالیت تجربی داشتند. هرچه که بیشتر از تاسیس این انتشارات می‌گذشت این موضوعات بسط و گسترش می‌یافت. انتشارات فارابی فراز و فرودهایی داشته و در کنار آن، فصلنامه تخصصی فارابی شکل گرفته است که به‌صورت پرونده‌محور، به موضوعات خاص می‌پرداخت و سالی چهار شماره در اختیار مخاطبان قرار می‌داد. در سال۱۳۸۱ ماهنامه تخصصی فیلمنامه‌نویسی فیلم‌نگار با هدف برطرف کردن نواقص مرتبط در فیلم‌نامه‌نویسی ایران تاسیس شد. تاریخچه‌ای از آغاز فعالیت این انتشارات در دسترس نیست و بنا بر آن است تا تاریخچه آن مدون شده و با مرجعیت سایت بنیاد فارابی در اختیار مخاطبان قرار گیرد، هر آنچه برای افزایش آگاهی مخاطبان نیاز است در سایت قرار خواهد گرفت. این انتشارات پیش از شیوع ویروس کرونا فعالیت خود را قطع کرده بود و حال همزمان با آغاز سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب به‌طور رسمی و مستقل شروع‌به‌کار کرده است. در دوره‌های پیشین از برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب انتشارات فارابی به‌صورت جنبی در این رویداد حضور داشت.

  • مستندسازی علمی در خدمت دانش و انسان

    گزارش «آگاه» از برگزاری رویداد مستندسازان علمی را بخوانید:

    مستندسازی علمی در خدمت دانش و انسان

    زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: مستندسازی سنتی نیست که در عصر حاضر آغاز شده باشد، روزی دیوار غارها و عصاره رنگ گیاهان بستری برای مستندسازی علم و آگاهی بوده است. این جمله را سیاوش صفاریان‌پور، برنامه‌ساز و مستندساز علمی در رویداد مستندسازان علمی به مناسبت تولد «دیوید آتنبرو»، نویسنده، تهیه‌کننده، کارگردان و مستندساز مشهور بریتانیایی در موزه سینمای تهران گفت. نمایش علم و آگاهی‌ای که حاصل سال‌ها و صرف عمر افرادی متخصص در آن حوزه است در قالب داستانی که ابعاد سرگرم‌کننده نیز برای مخاطب داشته باشد به‌مثابه هنری است که فراتر از تولید هنر مستلزم دغدغه‌مندی‌ای علمی و در سطح آگاهی‌بخشی است.

  • دغدغه‌های رهبر کتاب‌خوان

    حضرت آیت الله خامنه‌ای صبح دیروز از سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران بازدید کردند

    دغدغه‌های رهبر کتاب‌خوان

    حضرت آیت‌الله خامنه‌ای صبح دیروز دوشنبه ۲۴اردیبهشت‌ماه، با حضور در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به مدت سه ساعت از غرفه‌های مختلف کتاب بازدید کردند. رهبر انقلاب در این بازدید ضمن گفت‌وگو با ناشران، نویسندگان و صاحبان غرفه‌های کتاب، از نزدیک در جریان تازه‌های نشر و وضعیت بازار کتاب و همچنین میزان استقبال از نمایشگاه قرار گرفتند.

  • مخاطب بایدِ «بخوانیم و بسازیم»

    مخاطب بایدِ «بخوانیم و بسازیم»

    مسعود کارگر ـ دبیر گروه فرهنگ

  • استقبالی پرشور از منظومه فکری رهبر انقلاب

    کتاب‌هایی که ظرف ۳ روز از گذشت نمایشگاه کتاب پرفروش شدند

    استقبالی پرشور از منظومه فکری رهبر انقلاب

    الناز برکاتی_ خبرنگار گروه فرهنگ: یکی از وظایف همه افراد فرهیخته و همه نهادهای فرهنگی کشور، پرداختن به کتاب و کتاب‌خوانی است و همه باید برای اشاعه و گسترش فرهنگ کتاب و کتاب‌خوانی بپاخیزند تا جایی که مطالعه جزء لاینفک زندگی افراد شود. توصیه به کتاب‌خوانی و تذکر نسبت به پایین بودن میزان مطالعه در بین اقشار مختلف جامعه از نکاتی است که در بیانات رهبر انقلاب مورد تاکید قرار گرفته است. هم‌زمان با ایام برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، تصاویری از حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر انقلاب اسلامی در کتابخانه شخصی ایشان درحال مطالعه منتشر شد که بازخوردهای مثبت و فراوانی داشت.

  • اعتبار مجلس برای تامین یک درصد از بودجه سازمان‌ها و نهادهای دولتی 

    تلاشی برای گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی

    دانایی مقدمه توانایی است و یکی از مهم‌ترین وجوه دانایی، مطالعه کتب سودمند، مفید و تحول‌آفرین است.

  • مسوولیت دو جانبه

    گزارش «آگاه» از بررسی انتصاب جدید محمد خزاعی را بخوانید

    مسوولیت دو جانبه

    زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: کمتر از یک ماه پیش اخباری مبنی بر تغییر مدیریت سازمان سینمایی، منتشر شد و بسیاری منتظر رییس جدید این سازمان بودند. از سوی دیگر، مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از رد این اخبار و تایید تثبیت ریاست سازمان تا پایان دوره دولت فعلی، حالا طی حکم مستقیمی خزاعی را به دبیری جشنواره فیلم فجر با حفظ سمت ریاست سازمان سینمایی منصوب کرده است. آن چه بر همه روشن است اینکه مسئولیت اجرای هر دو این پست‌ها با هم به‌خصوص در دوره برگزاری جشنواره به قدری سنگین هست که باید منتظر نتیجه چالش‌برانگیز آن ماند.

  • پیشنهاد محمد معتمدی برای اعتلای موسیقی

    در تکمیل سند ملی موسیقی

    پیشنهاد محمد معتمدی برای اعتلای موسیقی

    «سند ملی موسیقی جمهوری اسلامی ایران» اسفند سال گذشته ازسوی شورای عالی انقلاب فرهنگی منتشر شد. این سند شامل هفت ماده و چهار تبصره درباره موسیقی به لحاظ محتوایی، مضمونی، اجرایی و برنامه‌ریزی اقداماتی برای ارتقا و اعتلای موسیقی کشور است. 

  • مائده هنر معاصر

    همزمان با دهه کرامت از تازه‌ترین اثر حسن روح‌الامین رونمایی شد

    مائده هنر معاصر

    همزمان با ایام دهه کرامت، آیین اهدای نشان درجه یک هنری به حسن روح‌الامین و رونمایی از تازه‌ترین تابلوی نقاشی وی با عنوان «مائده» صبح دیروز، ۲۳ اردیبهشت در تالار رودکی برگزار شد.

  • پرفروش اما رو به عقب

    گزارش «آگاه» از بررسی نمایش تازه «بهرام افشاری» را بخوانید

    پرفروش اما رو به عقب

    سایه احسانی - خبرنگار گروه فرهنگ: نمایش جدید «بهرام افشاری» بازیگر، نویسنده و کارگردان سینما و تئاتر و هنرمند محبوب عموم در نقش‌های کمدی سال‌های اخیر از اواسط فروردین به روی صحنه رفته است و نیامده شروع به شکستن رکوردها کرد. این نمایش هنوز روند فروش خوبی دارد و به‌عنوان نمایشی موفق در دنباله قسمت اول آن یعنی «جوجه‌تیغی» ماندگار می‌شود. این نمایش در تئاتر شهرزاد به روی صحنه می‌رود و در قالب دیالوگی سراسری و تا پایان اجراست. قصه نیز دنباله همان روایت قسمت اول است با این تفاوت که فضایی متفاوت را در بستر زمانی متفاوتی به نمایش می‌گذارد.

  • پشیمان از هنجارشکنی‌ها و امیدوار به ساخت آهنگِ جدید

    در آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات تتلو چه گذشت؟

    پشیمان از هنجارشکنی‌ها و امیدوار به ساخت آهنگِ جدید

    در دنیای امروز، سلبریتی‌ها بر نوع زندگی و طرز تفکر جوانان و نوجوانان تاثیر بسزایی می‌گذارند.

  • نمایشگاهی با یادداشت‌هایی از تاریخ ایران اما مجهول

    خانه هنرمندان میزبان یک نمایشگاه مهم شد

    نمایشگاهی با یادداشت‌هایی از تاریخ ایران اما مجهول

     از ساعت۱۷ روز سه‌شنبه ۱۸اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ نمایشگاه اسکیس از بناهای تاریخی با عنوان «یادداشت‌هایی از تاریخ» در گالری تابستان خانه هنرمندان ایران افتتاح شده است.

  • به بهانه اجرای آهنگی با صدای پولاد کیمیایی در تئاتر «گالیله»

    تبادل تصویر و صدا با نمایش‌های زنده

    پولاد کیمیایی، بازیگر و کارگردان ایرانی که از سال۱۳۹۷ به تئاتر روی آورد و همان سال هم اولین فیلمش را به نام «معکوس» و به تهیه‌کنندگی پدرش، مسعود کیمیایی کارگردانی کرد. او حالا قطعه «آهای گالیله» را برای تئاتر «گالیله» اجرا کرده است که این شب‌ها در تئاترشهر روی صحنه می‌رود.

  • فرصت‌طلبان سیاه‌نما علیه وطن

    گزارش کوتاه «آگاه» از آثار زیرزمینی در آستانه افتتاح جشنواره فیلم کن را بخوانید

    فرصت‌طلبان سیاه‌نما علیه وطن

    سینمای جدی و با درونمایه اجتماعی در ایران چندی است که دچار رکودی بی‌سابقه در تولید و در مخاطب‌یابی شده است. گویی رگ خواب مخاطب از دستش رها شده است و نمی‌تواند آن را بازیابد. از سویی نیز سینمای کمدی این فرصت را از دست نداده و با قدرت هرچه تمام می‌خواهد جای آن را پر کند. حالا بعد از انتشار اخباری از حضور گسترده سینمای زیرزمینی ایران در کن ۲۰۲۴ بیش از پیش بر این نگرانی افزوده شده است؛ سینمایی که زمانی جایی برای ابراز دغدغه‌های جدی و حیاتی جامعه بود، حالا به فرصتی برای حضور در سینمای بین‌المللی به هر قیمتی تبدیل شده است.