۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹

 مدیرعامل صندوق پنبه گفت: بنابر آمار از ابتدای سال تاکنون، ۷۰هزارتن پنبه کسری نیاز صنعت نساجی وارد شده است.

آگاه: محمدحسین کاویانی ضمن اعلام این خبر گفت: باتوجه‌به کاهش سطح زیرکشت پنبه نسبت‌به سال قبل، قطعی برق در تابستان و عدم آبیاری به‌موقع مزارع و شیوع آفات در برخی مناطق عملکرد تولید کاهش و خسارت به مزارع پنبه وارد شد به‌طوری‌که پیش‌بینی می‌شود حداکثر تولید به ۶۰هزارتن برسد.
او موجودی پنبه در کارخانجات پنبه‌پاک‌کنی گلستان را ۴۰۰ تا ۵۰۰تن اعلام کرد و افزود: اکنون ۸۵ تا ۹۰درصد محصول منطقه مغان، ۶۰ تا ۶۵درصد خراسان و فارس برداشت شده است اما وزارت جهاد آمار دقیقی از میزان موجودی پنبه در کارخانه‌ها اعلام نکرده است، هرچند برآورد می‌شود که رقم آن زیادی نباشد.
 کاویانی با اشاره به تاثیر حذف ارز نیما بر تولید پنبه بیان کرد: از زمانی که ارز نیما برداشته شد، اختلاف فاصله ارز نیما و آزاد منجر به افزایش قیمت شد، هرچند هنوز واردکنندگان پنبه با ارز جدید پنبه نیاوردند و ممکن است این امر یک ماه طول بکشد. اما باتوجه‌به آنکه تمامی گلایه کشاورزان برآن بود که با ارز آزاد ادوات کشاورزی را خریداری و محصول را با ارز نیما عرضه می‌کنند، امیدواریم حذف ارز نیما در افزایش کمی و کیفی محصول اثر بگذارد. مدیرعامل صندوق پنبه میانگین قیمت هرکیلو پنبه وارداتی را دو دلار اعلام کرد و افزود: بنابر آمار سالانه، حداقل ۱۰۰هزارتن پنبه با ارزش ۲۰۰میلیون دلار وارد می شود که اگر دولت به بخش کشاورزی و صنعت کمک کند، امکان تولید در حد نیاز بازار داخل وجود دارد. او با بیان اینکه توسعه زراعت پنبه بدون استفاده از ماشین‌آلات برداشت امکان‌پذیر نیست، گفت: با توسعه ماشین‌آلات برداشت امیدواریم این کار راحت‌تر انجام شود و صنعت نساجی بتوانند پنبه موردنیاز در داخل تامین کند اما متاسفانه امسال حذف ارز نیما زمانی انجام شد که کشاورزان گاهی محصول تولیدی را به زیر قیمت تضمینی فروختند و به همین خاطر تصمیم داشتند که سال آینده سطح زیرکشت کمتری داشته باشند؛ از این رو انتظار نداریم کشت بهاره پنبه افزایش داشته باشد اما با افزایش قیمت پنبه در سال آینده، امیدواریم کشت تابستانه افزایش یابد و در صورت تداوم قیمت‌ها، کشاورزان سطح زیرکشت بیشتری به پنبه تخصیص دهند اما باز هم این امر به قیمت سایر محصولات بستگی دارد.
کاویانی با بیان اینکه مسئله اقتصادی برای توسعه هر زراعتی اولویت نخست است، افزود: نوسانات نرخ ارز در آینده بر سطح زیرکشت و تولید این ‌محصول اثر گذار خواهد بود. مدیرعامل صندوق پنبه با بیان اینکه در شرایط کنونی کمتر از یک‌سوم پنبه موردنیاز از داخل تامین می‌شود، تصریح کرد: بنابر آمار از ابتدای سال تاکنون ۷۰هزارتن پنبه وارد شده و همواره پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال به ۱۰۰هزارتن برسد، کمااینکه سال قبل ۱۰۸هزارتن واردات داشتیم.