• قصه قهرمانان هور

    قصه قهرمانان هور

    زهرا بذرافکن- خبرنگار گروه فرهنگ: ۲۲ سال چشم‌انتظاری، ۲۲ سال آمدن و رفتن فصل‌ها، ۲۲ سال قاب عکسی که روی طاقچه غبار می‌گرفت و دوباره برق می‌افتاد، ۲۲ سال بغضی که در گلوی مادری پیر می‌شکست و دوباره فروخورده می‌شد. ۲۲ سال یعنی یک عمر، یعنی جوانی رفته، یعنی موی سپیدشده پای در. مادرش، زکیه اهوازیان، سال‌ها با امید زنده بود. امیدی که شاید روزی خبری از علی‌اش بیاید. می‌گفتند علی پناهنده شده، می‌گفتند فرار کرده، می‌گفتند... و مادر فقط سکوت می‌کرد.

  • از سفره‌های ساسانی تا آشپزی مدرن

    به بهانه روز جهانی غذا، فرهنگ آشپزی ایرانی را در گزارشی خوشمزه مرور کرده‌ایم

    از سفره‌های ساسانی تا آشپزی مدرن

    روز جهانی غذا که در تقویم در حوالی همین روزها (به تاریخ ۱۶ اکتبر) ثبت شده است، روزی برای فکر کردن به یکی از اساسی‌ترین و البته لذت‌بخش‌ترین نیازهای انسانی است. اما غذا فقط سیر شدن نیست. غذا فرهنگ، هویت و خاطره است. هر بشقاب قورمه‌سبزی، روایتی از جغرافیا و تاریخ ایران را در خودش دارد و هر کاسه آش رشته، قصه‌ای از دورهمی‌ها و نذری‌ها را یادآوری می‌کند. ما ایرانی‌ها ملتی هستیم که با غذا زندگی می‌کنیم، با غذا عشق می‌ورزیم و با غذا خاطره می‌سازیم. سفره برای ما فقط محلی برای خوردن نیست؛ مرکز ثقل خانه و خانواده است. اما سوالی که پیش می‌آید این است که ما با این گنجینه عظیم و خوشمزه چطور رفتار کرده‌ایم؟ چقدر در ثبت و ضبط این فرهنگ غنی موفق بوده‌ایم؟ در دنیایی که کشورها برای ثبت جهانی غذاهای‌شان سر و دست می‌شکنند، ما کجای این بازی ایستاده‌ایم؟

  • هنرمند باغیرت

    پیکر مرحوم کاسبی در حوزه هنری انقلاب اسلامی تشییع شد

    هنرمند باغیرت

    آیین تشییع پیکر زنده‌یاد محمد کاسبی، هنرمند و بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون روز گذشته، سه‌شنبه ۲۲ مهر با حضور جمعی از مردم، هنرمندان و مدیران سینمایی در حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

  • از طنازی تا تسلیم به گیشه

    از طنازی تا تسلیم به گیشه

    زهرا بذرافکن- خبرنگار گروه فرهنگ: گاهی که برمی‌گردیم و نگاهی به آرشیو فیلم‌های قدیمی‌مان می‌اندازیم یا یاد آثاری می‌افتیم که روزهایی با آنها خندیده‌ایم و دلمان می‌خواهد دوباره تماشای‌شان کنیم، شاید همزمان از خودمان بپرسیم چرا فیلم‌های کمدی ایرانی که دو دهه یا بیشتر از عمرشان می‌گذرد، هنوز برای ما خنده‌دار و دیدنی هستند اما بسیاری از کمدی‌های پرفروش امروزی پس از یک بار دیده شدن، به سرعت فراموش می‌شوند؟ آیا علت، تنها خاطره‌انگیز بودن این آثار است یا آنکه دلیلی فراتر از آن را می‌شود جست‌وجو کرد؟ در گزارشی که مقابل روی شماست، با بررسی گزیده‌ای از آثار کمدی ایرانی از دهه ۶۰ تا اواخر دهه ۸۰، تلاش می‌کنیم تا حدی به این سوال پاسخ دهیم.

تیتر سه سرویس

  • قصه قهرمانان هور

    قصه قهرمانان هور

    زهرا بذرافکن- خبرنگار گروه فرهنگ: ۲۲ سال چشم‌انتظاری، ۲۲ سال آمدن و رفتن فصل‌ها، ۲۲ سال قاب عکسی که روی طاقچه غبار می‌گرفت و دوباره برق می‌افتاد، ۲۲ سال بغضی که در گلوی مادری پیر می‌شکست و دوباره فروخورده می‌شد. ۲۲ سال یعنی یک عمر، یعنی جوانی رفته، یعنی موی سپیدشده پای در. مادرش، زکیه اهوازیان، سال‌ها با امید زنده بود. امیدی که شاید روزی خبری از علی‌اش بیاید. می‌گفتند علی پناهنده شده، می‌گفتند فرار کرده، می‌گفتند... و مادر فقط سکوت می‌کرد.

  • سریال طنز جدید سعید آقاخانی در مرحله تولید

    سریال طنز جدید سعید آقاخانی در مرحله تولید

    سریال «اسباب زحمت» به کارگردانی سعید آقاخانی وارد مرحله تولید شد.

  • مسعود کیمیایی: دوستانم برای من تنهایی را خواستند

    مسعود کیمیایی: دوستانم برای من تنهایی را خواستند

    مسعود کیمیایی کارگردان مطرح سینمای ایران برای فقدان وجود ناصر تقوایی، فیلمساز جریان موسوم به موج نو سینمای ایران دل‌نوشته کوتاهی نوشت.

  • سه روستای ایران ثبت جهانی شد

    سه روستای ایران ثبت جهانی شد

    به دنبال ثبت سه روستای ایران در فهرست روستاهای گردشگری سازمان ملل متحد، سیدرضا صالحی‌امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: جمعه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۴، سه روستای ارزشمند شفیع‌آباد در کویر لوت کرمان، کندلوس در مازندران و سهیلی در جزیره قشم به‌عنوان بهترین روستاهای گردشگری جهان در فهرست سازمان جهانی گردشگری ثبت شدند.

  • کتاب «بحران روایت بحران» منتشر شد

    کتاب «بحران روایت بحران» منتشر شد

     کتاب «بحران روایت بحران» به تعریف روایت بحران، کارآیی و چگونگی نوشتن آن می‌پردازد. بحران‌ها و بلایای طبیعی مهم‌اند؛ هم به‌دلیل تاثیری که با روی‌دادن‌شان روی جامعه می‌گذارند، هم برای تجربیات شخصی‌ای که برای هر یک از افراد با بحران مواجه‌شده می‌سازند. این‌جور حوادث با قدرت تغییر فراگیری که دارند باعث دگرگونی در سطوح فردی، اجتماعی و ساختاری جامعه می‌شوند؛ اما با وجود این تاثیرگذاری عمیق، مطالعه روی بحران‌ها هنوز پراکنده و بیش‌ازحد محدود است. بااین‌حال در سال‌های اخیر شاهد این هستیم که مطالعه روشمند بحران بین محققان این حوزه در حال توسعه و نظریه‌پردازی است.

  • لابی‌گران وارد میدان شدند

    تلاش رژیم صهیونیستی برای مقابله با تحریم اعمال شده از سوی بدنه سینما

    لابی‌گران وارد میدان شدند

    کمپانی برادران وارنر با تهدیدهای اخیر علیه تحریم فیلم‌های اسرائیلی، به حرف آمد و گفت با هرگونه تبعیض مخالف است!

  • «مجنون» در یک هفته سه میلیاردی شد

    «مجنون» در یک هفته سه میلیاردی شد

    در ادامه اکران فیلم سینمایی «مجنون»، پوستر جدید این اثر که در یک هفته سه میلیارد فروش کرد، رونمایی شد.

  • آغاز اکران جهانی «مست عشق» در ۱۰ کشور اروپایی

    آغاز اکران جهانی «مست عشق» در ۱۰ کشور اروپایی

    همزمان با آغاز اکران بین‌المللی «مست عشق» قرارداد اکران کشورهای آمریکای شمالی با تضمین کف فروش یک میلیون دلاری منعقد شد.

  • فعالیت بیش از هزار مرکز فرهنگی و آموزشی برای کودکان

    مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان اعلام کرد:

    فعالیت بیش از هزار مرکز فرهنگی و آموزشی برای کودکان

    مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از تولید سه میلیون کتاب و ۳۰۰ فیلم کوتاه و مستند برای کودکان خبر داد و گفت: اکنون ۴.۵ میلیون کودک و نوجوان مخاطب برنامه‌های کانون هستند و بیش از ۱۰۵۰ مرکز ثابت و سیار در سراسر کشور خدمات فرهنگی و آموزشی به آنها ارائه می‌دهند.

  • از سفره‌های ساسانی تا آشپزی مدرن

    به بهانه روز جهانی غذا، فرهنگ آشپزی ایرانی را در گزارشی خوشمزه مرور کرده‌ایم

    از سفره‌های ساسانی تا آشپزی مدرن

    روز جهانی غذا که در تقویم در حوالی همین روزها (به تاریخ ۱۶ اکتبر) ثبت شده است، روزی برای فکر کردن به یکی از اساسی‌ترین و البته لذت‌بخش‌ترین نیازهای انسانی است. اما غذا فقط سیر شدن نیست. غذا فرهنگ، هویت و خاطره است. هر بشقاب قورمه‌سبزی، روایتی از جغرافیا و تاریخ ایران را در خودش دارد و هر کاسه آش رشته، قصه‌ای از دورهمی‌ها و نذری‌ها را یادآوری می‌کند. ما ایرانی‌ها ملتی هستیم که با غذا زندگی می‌کنیم، با غذا عشق می‌ورزیم و با غذا خاطره می‌سازیم. سفره برای ما فقط محلی برای خوردن نیست؛ مرکز ثقل خانه و خانواده است. اما سوالی که پیش می‌آید این است که ما با این گنجینه عظیم و خوشمزه چطور رفتار کرده‌ایم؟ چقدر در ثبت و ضبط این فرهنگ غنی موفق بوده‌ایم؟ در دنیایی که کشورها برای ثبت جهانی غذاهای‌شان سر و دست می‌شکنند، ما کجای این بازی ایستاده‌ایم؟