-
به مناسبت روز تولد عبدالحسین زرینکوب
نویسندهای که همهچیز را از عینک تاریخ میدید
عبدالحسین زرینکوب، استاد دانشگاه، پژوهشگر و مورخ، متولد ۲۷اسفند ۱۳۰۱ است؛ خودش میگفت: «من هر سال، یکی-دو روزی از نوروز پیرترم، چراکه درست یکی-دو روز قبل از سال۱۳۰۲ بود که من در بروجرد چشم به دنیا گشودم.» او در ۷۷سالگی بعد از یک دوره بیماری روز ۲۴شهریور ۱۳۷۸ از دنیا رفت و امروز بیش از یک قرن از تولد او میگذرد.
-
-
پیشنهادهای فرهنگی- هنری «آگاه»
تو عید چی بخونیم؟ چی ببینیم؟ چی بشنویم؟
تعطیلات نوروز فرصت خوبی برای انجام کارهای عقبافتاده است، خصوصا کارهای عقبافتاده فرهنگی- هنری. کتابهای نخوانده، فیلمهای ندیده و موسیقی و پادکستهای گوش نداده. تفریحات فرهنگیای که در طول سال همه را گذاشتیم برای تعطیلات بهاری. اگر خودتان برنامهای برای این کارهای فرهنگی- هنری دارید که چه خوب! خوش بگذرد! اما اگر دوست دارید فیلم ببینید، کتاب بخوانید و موسیقی و پادکست خوب بشنوید اما ایدهای ندارید که سراغ چه چیزهایی بروید، میتوانید به پیشنهادهای فرهنگی روزنامه «آگاه» اعتماد کنید.
-
گزارش فروش گیشه پیش از نوروز
موسی پیشتاز سینما
فیلمهای اکران نوروزی بهعنوان پیشتازان اکران سال۱۴۰۴ از ۸اسفند اکران خود را در سینماها آغاز کردهاند. بر مبنای آمار سمفا تا ساعت ۱۴:۳۰ یکشنبه ۲اسفند ۴۵۷,۹۵۸ نفر در ۱۷هزار و ۶۶۱سانسی که هشت فیلم سینمای ایران را در سالنهای سینمایی نمایش میدهند، به تماشای آثار نشستهاند و فروشی بیش از ۳۴میلیارد تومان را برای سینمای ایران در سومین هفته فروش آثار سینمایی سال ۱۴۰۴ به ارمغان آوردهاند.
-
چهلوهفتمین نشست شورای نظارت بر اسباببازی برگزار شد
علامتی: درباره سند ملی ساماندهی اسباببازی تابع شورای عالی انقلاب فرهنگی هستیم
چهلوهفتمین نشست شورای نظارت بر اسباببازی با حضور حامد علامتی، مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رییس شورای نظارت بر اسباببازی، محمدرضا کریمیصارمی معاون تولید کانون، امیرمسعود استادحسین نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسعود حسنلو دبیر ستاد توسعه فناوریهای نرم معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مهدی روزخوش نماینده ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق، قادر آشنا دبیر شورای فرهنگ عمومی، روحالله فرهادی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، لیلا بابایی مدیرکل سرگرمیهای سازنده کانون پرورش فکری در سالن نشستهای دفتر مدیرعامل کانون پرورش فکری برگزار شد و برای دومینبار به بررسی پیشنویس سند ملی صنعت اسباببازی پرداختند.
-
آیین پایانی سیودومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم برگزار شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: پیام قرآن کریم را باید جذاب و شیرین ارائه دهیم
به گزارش آگاه از روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این آیین گفت: قرآن کریم خود را کتاب هدایت میداند و بارها از این ویژگی قرآن کریم در آن یاد شده است؛ اینکه قرآن کریم خود را برای چه جامعه هدفی کتاب هدایت میداند اهمیت دارد، چون به ما بهعنوان کسانی که در خدمت قرآن کریم هستیم تعلیم میدهد که جامعه هدف خود را چگونه انتخاب کنیم.
-
سبقت گرفتن از گذشته در فرهنگ چگونه ممکن است؟
نوآوری فرهنگی، موتور محرکه اجتماع
نوآوریهای فرهنگی به تغییرات و ابداعاتی اشاره دارد که در حوزههای مختلف فرهنگ، مانند هنر، ادبیات، موسیقی، سینما، رسانه، فناوریهای فرهنگی و حتی شیوههای زندگی و تعاملات اجتماعی رخ میدهند.
-
سفره پهن شده به نام آزادی بیان، جمع شد
پایان صدای آمریکا
روز شنبه «دونالد ترامپ»، رییسجمهور ایالاتمتحده در ادامه تلاشهایش برای کوچکتر کردن دولت، فرمانی اجرایی را که به انحلال و تعدیل نیرو در هفت سازمان فدرال دیگر از جمله نهاد ناظر بر شبکه VOA (صدای آمریکا) و چند رسانه دیگر ضد کشورهای مخالف با آمریکا منجر میشود، امضا کرد.
-
زعیم شعر شناس
در شب ولادت باسعادت کریم اهلبیت، حضرت امام حسن مجتبی(ع) جمعی از شاعران جوان و پیشکسوت با رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند. پیش از نماز مغرب و عشاء نیز تعدادی از شاعران از نزدیک با رهبر انقلاب اسلامی، گفتوگو و آثار خود را به ایشان تقدیم کردند.
-
-
-
یادی از اهالی فرهنگ و هنرمندانی که در سال جدید جایشان خالی است
مسافران ابدی سال ۱۴۰۳
به نظر میرسد مرگ، عادلانهترین اتفاق این جهان است؛ ازاینجهت که برای همه اتفاق میافتد و پولدار، فقیر و آدم معروف و عادی نمیشناسد.
-
نگاهی به مهمترین رویدادهای حوزه کتاب در سال ۱۴۰۳
از گرانی کتاب تا اهدای جایزه جلال و کتاب سال
هرسال به این روزهای سال که میرسیم یاد عقبگرد و مرور اتفاقات سالی که پشت سر گذاشتیم میافتیم و حالا در روزهای پایانی اسفند قرار است با همدیگر مروری داشته باشیم بر مهمترین اتفاقات و رویدادهای حوزه کتاب کشورمان.
-
مکالمه یک کارگردان با AI
مانیفست هوش مصنوعی
علیرضا داودنژاد، کارگردان سینما، روایتی از مکالمهاش با هوش مصنوعی را که به یک مانیفست منجر شده است، منتشر کرد.
-
فرهنگ اقلیتها به جای اکثریت
همگونسازی معکوس
در فرآیند همگونسازی فرهنگی، برای یکپارچهسازی جامعه، تلاش میشود فرهنگهای مختلف در جامعه میزبان هضم و کمرنگ شوند و الگو و سبک زندگی جامعه اصلی را بر فرهنگهای اقلیت غالب کنند.
-
نگاهی به تاریخچه دیدار شعرا با رهبر انقلاب در نیمه ماه مبارک رمضان
افطار گل و غزل
یکی از دیدارهای ثابت رهبر انقلاب در ماه رمضان هر سال، دیدار با شعرا بوده است؛ دیداری که از قضا پیشینه آن به سالهای قبل از انقلاب برمیگردد، آن هم زمانی که رهبر انقلاب در محافل ادبی در مشهد و تهران با حضور شعرای صاحبنام شرکت میکردند. پس از رهبری ایشان، این دیدارها به بیت منتقل شد و رسما از سال۱۳۷۸ بهعنوان دیدار شعرا با رهبر انقلاب برگزار شد. سه سال بهدلیل شیوع کرونا، این جلسات و بهتبع آن، دیدار نیز برگزار نشد اما سال گذشته، مجدد این محفل به جریان افتاد و امسال نیز نشست شب شعر دوباره برقرار شد. بازخوانی شکلگیری این دیدار خودش ماجرای جذابی است که تلاش میکنیم پیگیر روند آن باشیم.
-
-
کدام نمایشهای سالنهای دولتی تئاتر پرمخاطب بودند؟
آمار فروش نمایشهای سال ۱۴۰۳ در مجموعه تئاترشهر، تالار هنر و تماشاخانه سنگج معرفی و با مقایسه آمار، پرفروشترین در هر سالن به تفکیک مشخص شد.
-
به مناسبت زادروز ستاره رخشنده شعر فارسی
پروین، مایه اعتبار زن ایرانی است
رخشنده اعتصامی معروف به پروین اعتصامی، شاعر در ۲۵اسفند ۱۲۸۵ در تبریز متولد شد و در ۱۵فروردین ۱۳۲۰ در ۳۴سالگی بر اثر بیماری حصبه درگذشت.
-
نگاهی به تاثیر تبلیغات محیطی در فرهنگ یک جامعه
چند میگیری معروفم کنی؟
کافی است این روزها سری به اتوبانهای شهر تهران بزنید، آن وقت میبینید که بسیاری از بیلبوردهای بزرگ و بهاصطلاح تبلیغاتیها، بیلبوردهای «توی چشم» شهر بهجای معرفی یک محصول به یک شخص اختصاص یافته و اینگونه تبلیغات فقط یک پیام دارد و آن هم اینکه مهم نیست چه چیزی را تبلیغ میکنیم، مهم این است که چه کسی بیشتر پول میدهد، آن وقت ما میتوانیم او را در کل شهر معروف کنیم و بگوییم این آقا نویسنده است، خواننده است و... .
-
«تفکیک»، نقدی هوشمندانه بر شرایط کاری مدرن
سریال تفکیک (Severance) یکی از پیچیدهترین و تفکربرانگیزترین آثار تلویزیونی اخیر است که در ژانر علمی-تخیلی و روانشناختی توانسته توجه بسیاری از مخاطبان و منتقدان را به خود جلب کند. این سریال با ارائه داستانی مرموز و چندلایه، به موضوعاتی مانند هویت، اراده آزاد، کنترل سازمانی و تاثیر کار بر زندگی فردی میپردازد. در دنیای امروز که مرزهای بین زندگی شخصی و کاری بهشدت درهم تنیده شده است، این سریال با نگاهی انتقادی، به تأثیرات فرهنگی و اجتماعی این مسئله میپردازد.
-
شب شعر «کریم رمضان» در نمایشگاه بینالمللی قرآن برگزار میشود
شب شعر ملی «کریمِ رمضان» با محوریت قرآن کریم و امام حسن مجتبی(ع) جمعه ۲۴اسفند، در نمایشگاه بینالمللی قرآن برگزار میشود.
-
برنامه محفل در اندونزی اجرا میشود
محفل بزرگ قرآنی اندونزی با حضور عوامل برنامه «محفل» ازسوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اندونزی از ۲۴اسفند برگزار شده است و به مدت پنج روز ادامه دارد.
-
-
پای گرانیها به نمایشخانگیها هم باز شد
در موج تازه افزایش قیمت محصولات فرهنگی، بهای اشتراک پلتفرمهای نمایش خانگی نیز بالا رفت.
-
هومن سیدی با «وحشی» به فیلمنت میآید
سریال «وحشی» به نویسندگی و کارگردانی هومن سیدی و تهیهکنندگی محمدرضا صابری از دوشنبه ۲۵فروردین ۱۴۰۴ بهصورت اختصاصی از فیلمنت منتشر میشود.
-
به بهانه اکران «پیشمرگ» در سینماهای کشور
احیای سینمای قهرمانمحور و جذب مخاطب
سمیرا افتخاری، فعال رسانه:سینمای قهرمان محور نوعی از سینماست که در آن یک یا چند شخصیت بهعنوان قهرمان داستان، در مرکز توجه قرار دارند. این قهرمانان معمولا دارای ویژگیهای خاصی مانند شجاعت، فداکاری، قدرت بدنی یا هوش بالا هستند و در طول داستان با چالشها و موانعی روبهرو میشوند که درنهایت با غلبه بر آنها، به پیروزی میرسند؛ سینمایی که همواره مخاطب آن را دنبال کرده و با اشتیاق تا پایان دنبال میکند.
-
نگاهی به تحولات سینمای ایران در سال ۱۴۰۳
سال یکهتازی کمدیها در سینما
پرونده سینمای ایران در سال۱۴۰۳ با اکران ۶۰فیلم و فروش ۱۹۰۰میلیاردی بسته شد؛ با نگاهی به فهرست فیلمهای اکرانشده در این سال و آمار فروش میبینیم که فیلمهای کمدی پیشتاز جدول فروش و مخاطب سینمای ایران در سالی که روبهپایان است، بودند.
-
بیحیایی!
زهرا بذرافکن-خبرنگار گروه فرهنگ: اینکه در سریالهای شبکه نمایش خانگی، دیگر اثری از فرهنگ واقعی، سنتها، شرایط و ایدههای جامعه ایرانی نیست حالا به قدری طبیعی شده که گویی نه شبکه نمایش خانگی ایران، که متعلق به سرزمینی بیگانه است. این موضوع مختص سریالهای سرگرمکننده نیست و مضامین و موضوعات دیگر را هم دربرگرفته است. گویی هرآنچه پیش از این، ظرفیتی برای ساخت قصهای از روابط و مضامین انسانی و فرهنگ و ایدههای ایرانی بود حالا به فرصتی برای کالاسازی آن و گنجاندنش در محصولات سرگرمکننده بدل شده است.
-
نگاهی بر مجموعههای آثار موزه هنرهای معاصر به بهانه افتتاح نمایشگاه تازه
گنجینهای منحصربهفرد از هنر معاصر
زهرا بذرافکن- خبرنگار گروه فرهنگ: آثار دورههای مختلف کاری و مجموعه «تروماکیا» یا «هنر گاوبازی» اثر درخشان پابلو پیکاسو به همراه گزیدهای از آثار هنرمندان ایرانی و خارجی از گنجینه موزه، در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش درآمد. در این نمایشگاه بیش از ۶۰اثر از پابلو پیکاسو، از دورههای مختلف کاری این هنرمند اسپانیایی، به نمایش گذاشته میشود. این مجموعه شامل ۱۲اثر آکواتینت از سری «تروماکیا» یا «هنر گاوبازی» است که در کنار تعدادی دیگر از آثار این هنرمند برجسته و همچنین برخی از مهمترین آثار او، ارائه میشود. علاوهبراین، آثاری از هنرمندان ایرانی که با آثار پیکاسو مرتبط هستند نیز در این نمایشگاه به نمایش درمیآیند. در نمایشگاه پیشین موزه هنرهای معاصر، صفهای طولانی برای دیدن آثار، خود یکی از عوامل جذابیت آن و علاقهمندی مخاطبان نسبتبه تماشای آثار این نمایشگاه شده بود؛ از این رو در ابتدای افتتاح نمایشگاه تازه در موزه هنرهای معاصر، نگاهی به مجموعهها و گنجینههای هنری خاص این موزه انداختهایم.