-
آب و هوا
هشدار افزایش آلودگی هوا در ۱۷ استان
سازمان هواشناسی با صدور هشدارهای تشدید ناپایداری و افزایش آلودگی ناشی از گردوخاک در ۱۷ استان، از افزایش سرعت وزش باد لحظهای در برخی مناطق خلیجفارس خبر داد.
-
کاغذک
نخستین نمایشگاه کتاب عربی در آمریکا / America International Arabic Book Fair ۲۰۲۵
دو هفته پیش، نخستین نمایشگاه بینالمللی کتاب عربی در شهر دیـِربورن ایالت میشیگان در شمال آمریکا برگزار شد.
-
-
آیا روغنزیتون هم میتواند باعث چاقی شود؟
روغنزیتون به عنوان طلای مایع معرفی شده است و با مطالعاتی که این ادعاها را تایید میکنند، به دلیل فواید سلامتی متنوع آن مانند بهبود سلامت قلب و کاهش التهاب، مورد استقبال قرار گرفته است.
-
داروی جدید فشارخون از راه رسید
تحقیقی جدید نشان میدهد یک داروی احتمالی جدید میتواند فشارخون را ظرف چند روز ۱۵ نقطه کاهش دهد.
-
سبک زندگی
در صورت پارهشدن تسمه دینام (پراید) چه کنیم؟
پراید، یکی از پرفروشترین خودروهای بازار کشورمان است. اگرچه تولید نمونههای سواری آن از سال ۱۳۹۹ متوقف شده، اما نسخه وانتبار آن همچنان بهصورت صفرکیلومتر در دسترس است و همچنین تعداد بسیار زیادی از مدلهای پیشین در جادهها تردد میکنند.
-
عناب، محافظ طبیعی کبد در برابر چربی و التهاب
عناب، سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مفید است و مصرف منظم آن میتواند به تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود خواب شبانه، کاهش استرس و بهبود عملکرد گوارش کمک کند. پزشکان طب سنتی توصیه میکنند که مصرف دمنوش عناب در فصول سرد سال میتواند به درمان سرفه، گلودرد و حتی پاکسازی کبد کمک کند.
-
پوشیدنیها بهزودی حمله قلبی را هشدار میدهند
یک تراشه جدید که برای تعبیه در ابزارهای پوشیدنی ساخته شده است، دارای قدرت تشخیص حمله قلبی مبتنی بر هوش مصنوعی است.
-
بحران کمبود جراحان عمومی در راه است؟
دبیر انجمن جراحان عمومی ایران نسبت به کاهش شدید تمایل به رشته جراحی عمومی هشدار داد و گفت: در صورت ادامه این روند، نظام سلامت با کمبود جراح در سالهای آینده روبهرو خواهد شد.
-
پزشکنماهای مجازی به میز محاکمه نزدیک شدند
در روزگاری که نسخهنویسی و مشاوره درمانی، تنها با چند کلیک در فضای مجازی انجام میشود، تهدیدی بیسابقه سلامت جامعه را نشانه گرفته است: پزشکنماهایی که بدون هیچگونه مجوز رسمی، سلامت مردم را در فضای مجازی به بازی گرفتهاند. با چهرههایی آراسته، مدارکی جعلی و وعدههای درمان فوری، این افراد در شبکههای اجتماعی جولان میدهند و حتی دارو تجویز میکنند، بی آنکه کوچکترین صلاحیتی داشته باشند.
-
شیوع ۱۱ درصدی آسم در کودکان و نوجوانان
معاون مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی گفت: ۸۰ درصد از مطالعات نشان میدهد ریشه آسمهای بزرگسالی از قبل از پنجسالگی آغاز میشود.
-
چهره اصیل ایرانی زیر تیغ جراحی
بهزودی زنان ایرانی شبیه به هم میشوند!
اینکه زنان ایرانی شبیه به هم شدهاند، را بارها از زبان عامه مردم تا رواندرمانگرها و متخصصان صنعت زیبایی شنیدهایم. حتی با کمی دقت به چهره غالب افراد جامعه بهویژه زنان، میتوان به صحت این موضوع پی برد. در واقع میتوان به جرات گفت چهره اصیل ایرانی باتوجهبه استقبال از جراحیهای زیبایی در حال نابودی و تغییر بوده بهطوریکه پیشبینی میشود در آیندهای نه چندان دور، حتی هویت افراد قابل شناسایی نباشد.
-
معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد
دوره انتظار خانهدارشدن، ۲۷ سال
معاون وزیر راه و شهرسازی، با اعلام اینکه دوره انتظار خانهدارشدن در کشور ۲۷ سال است، گفت: اگر خانوار همه درآمد را صرف تامین مسکن کند، دوره دسترسی ۹ سال است.
-
افزایش گردش ویروس کرونا در کشور
کووید ۱۹ وارد میشود
اخیرا انتشار نامه معاون بهداشت، مبنی بر افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا، نگرانیهایی ایجاد کرده اما رییس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، میگوید ویروس جدیدی در جهان شناسایی نشده و باید همان توصیههای بهداشتی قبلی را رعایت کرد.
-
گندمکاران در صف دریافت مطالبات
در پی خرید تضمینی گسترده گندم در استانهای جنوبی، شرکت بازرگانی دولتی ایران اعلام کرد اطلاعات بانکی کشاورزان ثبت شده و با صدور آییننامه جدید، پرداخت مطالبات از این هفته کلید میخورد.
-
توسعه کشت دیم، کلید خودکفایی محصولات اساسی
بسیاری از کارشناسان بر این باورند که باتوجهبه محدودیت منابع آبی و خاکی، توسعه کشت دیم سیاست مناسبی برای دستیابی به خودکفایی محصولات اساسی و ارتقای ضریب امنیت غذایی محسوب میشود. طرح جهش تولید در دیمزارها یکی از راهکارهای اساسی در راستای افزایش بهرهوری در واحد سطح محسوب میشود، کمااینکه طی سالهای اخیر، تولید محصولات کشاورزی در زمینهای دیم افزایش چشمگیری داشت که با استمرار حمایت از کشاورزان و فراهمکردن زیرساختهای لازم در راستای توسعه دیمزارها، خودکفایی در محصولات اساسی تحقق مییابد.
-
«تغییر ساعت کاری ادارات» و دردسرهای دوباره والدین
ماجرای جدید در زندگی
«تغییر ساعت کاری ادارات» در پی رفع بخشی از مشکل ناترازی انرژی در کشور، از اول هفته جاری (شنبه) اجرایی شد، اما این امر گلایههایی را از سوی برخی مادران شاغل دارای فرزند زیر هفت سال که از مهدهای کودک استفاده میکنند، به همراه داشته است.
-
یارانه گوشت حذف شد
هشدار وزارت جهاد به تصمیم سازمان برنامه
در پی تصمیم سازمان برنامه و بودجه برای حذف ارز ترجیحی واردات گوشت قرمز، معاون بازرگانی وزارت جهادکشاورزی در دیداری با رییسجمهور نسبت به پیامدهای این تصمیم بر امنیت غذایی کشور هشدار داد.
-
آیا شناورسازی ساعات کاری موثر است؟
دوگانه کار و خانواده برای زنان
توازن میان مسئولیتهای شغلی و خانوادگی به حفظ سلامت روان مادران کمک میکند و موجب تقویت روابط خانوادگی میشود که کارشناسان راهکارهایی را در این زمینه پیشنهاد دادهاند. در دنیای امروز، زنان در کنار مسئولیتهای خانوادگی، سهم بزرگی در اقتصاد، آموزش، بهداشت و دیگر عرصههای اجتماعی بر عهده دارند. بسیاری از زنان نه فقط برای تامین معاش، بلکه برای تحقق توانمندیهای فردی و نقشآفرینی در جامعه، وارد بازار کار شدهاند.
-
فصل جدید «آن شرلی» دوبله میشود
فصل جدیدی از انیمه «رویای سبز» معروف به آن شرلی و محصول سال ۲۰۲۵ منتشر شده که با مدیریت نصرالله مدقالچی قرار است دوبله شود.
-
زمان؛ حکایت نانوشته پژوهش
رضوان وطنخواه، مدرس، پژوهشگر و تسهیلگر : در پژوهش آنچه بسیار اهمیت دارد، زمانبندی و مدیریت زمان است. چه بسا تحقیقی را برنامهریزی میکنیم، اما نمیتوانیم در مدتزمان تعیینشده آن را به اتمام رسانیم؛ همچنان که بارها سخنرانهایی را دیدهایم که از مدیریتِ زمان ناتواناند، برای همین اصلِ مطلب را فرومیگذارند و مخاطب را خسته و کلافه میکنند.
-
«شبهای برره» محبوبترین سریال ایرانی در سایت جهانی
مجموعه کمدی خاطرهانگیز شبکه سه، از بیشترین محبوبیت در میان سریالهای ایرانی برخوردار است. پس از این سریال مجموعه نوستالژیک «کلاه قرمزی» قرار میگیرد.
-
حضور انتشارات «راهیار» با چهل روایت از انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب
کتابهایی برای دیدن آنچه نگفتهایم
در تاریخ معاصر ایران، روایتهایی وجود دارند که نادیده گرفته شدهاند؛ روایتهایی که در دل زندگی مردم شکل گرفتهاند، اما کمتر فرصت دیدهشدن داشتهاند. سی و ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، فرصتی دوباره برای معرفی این روایتهاست. انتشارات «راهیار» که از مهرماه ۱۳۹۷ با هدف نشر فرهنگ، اندیشه و تجربه انقلاب اسلامی فعالیت خود را آغاز کرده، برای هشتمین دوره متوالی در سی و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارد.
-
برگزاری همزمان نمایشگاه کتاب حضوری و مجازی، خوب است یا بد؟
کفه برابر علاقهمندان و گلایهمندان
نخستین تجربه برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب به دیماه سال ۱۳۹۹ برمیگردد؛ درست یک سال بعد از شیوع کرونا در جهان. زمانیکه اغلب رویدادهای فرهنگی- هنری جهان یا برگزار نمیشدند یا به صورت مجازی برگزار میشدند. این اولین باری بود که نمایشگاه کتاب تهران در زمستان آن سال به صورت مجازی برگزار شد.
-
نتیجه تصمیم برای گشایش در امور
افق روشن در روابط ایران و ازبکستان
روابط ایران و ازبکستان در دوران ریاستجمهوری «کریماف» به دلیل بدبینیهایی که در رابطه با نزدیکی ایران و تاجیکستان وجود داشت، شرایط مطلوبی را تجربه نکرد؛ اما با مرگ ناگهانی اسلام کریماف در سال ۲۰۱۶ و روی کار آمدن شوکت میرضیایف، رییسجمهور جدید این کشور، اوضاع بهکلی تغییر کرده و تغییر رویه محسوسی توسط او در حکمرانی این کشور اعمال شد.
-
دیدار حکیم و آیت الله جوادی آملی
رایزنی درباره چالشهای امت اسلامی
«سید عمار حکیم»، رهبر جریان حکمت ملی عراق با «آیتالله عبدالله جوادی آملی» دیدار کرد.
-
آسیبشناسی حرکت حوزههای علمیه نسبت به تحولات اجتماعی
بازگشت به سنتهای اصیل
در آستانه یکصدمین سال تاسیس حوزه علمیه قم، سخن گفتن از حوزههای علمیه، سخن گفتن از یک قرن مجاهدت، روشنگری، تربیت نفوس قدسی و مبارزه با تاریکی جهل و استبداد است.
-
گروهک پ.ک.ک چه کرد و چه راهبردی داشت؟
انحلال «پ.ک.ک» و دمیدن هوای تازه در میان کُردها
گروه مسلح موسوم به «حزب کارگران کردستان» ترکیه (پ.ک.ک)، روز گذشته دوشنبه انحلال خود را اعلام کرد.
-
تحلیلی به موضعگیری پاپ درباره آتشبس در غزه
نگاه شرمآور غرب
پاپ لئو چهاردهم که هشت مه (۱۸ اردیبهشت) بهعنوان جانشین پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان انتخاب شد، در نخستین سخنرانی عمومی خود در این کسوت، خطاب به جمعیت حاضر در میدان سنت پیتر واقع در واتیکان، گفت که خواستار «صلح پایدار در اوکراین»، «آتشبس در غزه و آزادی همه گروگانها» است. وی از آتشبس اخیر بین هند و پاکستان استقبال کرد و گفت از خدا میخواهد «معجزه صلح» را به جهان ببخشد.
-
کشتهشدن کودکان در فلسطین به یک امر عادی تبدیل شده است
نسلکشی خاموش در غزه
اوضاع در غزه روزبهروز بحرانیتر میشود. رژیم صهیونیستی با جلوگیری از ورود دارو، مواد غذایی و سوخت به نوار غزه، در حال کشتار خاموش اهالی این باریکه است؛ این اقدام صهیونیستها آشکارترین وجه از جنایت جنگی محسوب میشود.