۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹

نایب‌رییس کانون انجمن مرغداران گفت: میزان تولید در کشور ما باید متناسب با نیاز بازار باشد، چراکه کاهش تولید منجر به ضرر و زیان مصرف‌کنندگان و افزایش تولید، واحدهای مرغداری دچار آسیب می‌شوند؛ بنابراین تولید باید هوشمندانه صورت بگیرد تا مشکلی برای تولیدکننده و مصرف‌کننده رخ ندهد.

آگاه: به گفته حبیب اسداله‌نژاد، باتوجه‌به پرداخت یارانه به نهاده‌های دامی، این حجم تولید مازاد بر نیاز کشور است که منجر به هدررفت ارز واردات نهاده‌های دامی می‌شود که به نظر می‌رسد مدیریت تولید صورت نمی‌گیرد و به شکلی عمل می‌شود که تولید دچار آسیب می‌شود.
اسداله‌نژاد با بیان اینکه نیازی به حجم تولید ۱۶۰میلیون قطعه در ماه افزود: در شرایطی که تخم‌مرغ نطفه‌دار و نهاده با ارز دولتی وارد می‌شوند اما تولیدکننده با مازاد جدی روبه‌رو هستند که عملا با سیاست حجم تولید به تولیدکننده آسیب می‌زنیم. این مقام مسئول با اشاره به هدررفت یارانه دولت برای واردات بیان کرد: جوجه‌ریزی ماهانه ۱۶۰میلیون قطعه مازاد بر نیاز است، درحالی‌که نیازی به این حجم تولید نیست، چراکه ۹۰درصد نهاده وارداتی است حداکثر نیاز جوجه‌ریزی ماهانه ۱۳۰میلیون قطعه و ایام پایانی سال حداکثر ۱۴۰ تا ۱۵۰هزارتن است.
نایب‌رییس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ادامه داد: بنابر آمار سالانه دومیلیون و ۵۰۰ تا دومیلیون و ۶۰۰هزار تن مرغ در کشور مصرف می‌شود، درحالی‌که میزان تولید بیش از این رقم و معادل سه‌میلیون تن است اما اکنون کمتر از این میزان تولید می‌شود و حال صدور مجوزهای جدید، تصمیمات در این حوزه کارشناسی نیست و عقلانیت بر تولید حاکم است. باتوجه‌به حجم جوجه‌ریزی‌های اخیر و تولید مرغ گوشتی مازاد بر نیاز کشور، نه‌تنها مشکلی در تنظیم بازار ماه رمضان و شب عید نخواهیم داشت، بلکه به‌منظور ایجاد تعادل و کاهش زیان مرغداران، دولت باید تا حدودی مجوز صادرات مرغ را بدهد تا پایداری تولید استمرار یابد.