گـــــنده‌گــــو

ترامپ در توهمات خود با تهدید ایران خواستار محدودیت‌های هسته‌ای، موشکی، منطقه‌ای، فروش نفت و... در ازای هیچ شد
۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۴

دونالد ترامپ ظاهرا سیاست چماق و هویج را برای تامین منافع آمریکا دنبال کرده است. او پیش از دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واشنگتن از یک‌سو دستور لازم را به نهادهای متفاوت دولت برای اعمال شدیدتر سیاست فشار حداکثری علیه ایران صادر کرد و از سوی دیگر، حین امضای این یادداشت ابراز امیدواری کرد که نیازی به استفاده از این تحریم‌ها علیه ایران نشود و دو طرف بتوانند به یک توافق دست پیدا کنند. رییس‌جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این سخنان برای دیدار با رییس‌جمهور ایران اعلام آمادگی کرد.

رییس‌جمهور تروریست و تاجر ایالات‌متحده در مصاحبه‌ای با شبکه فاکس‌نیوز، که نسخه کامل آن دوشنبه‌شب پخش شد، باز درقبال جمهوری اسلامی ایران روی فرکانس تهدید متمرکز شد و هر آنچه را خواست نثار ایران کرد و گفت: «خیلی بیشتر مایلم که توافقی با ایران داشته باشیم، جایی که بتوانیم توافق کنیم، نظارت کنیم، بررسی کنیم، بازرسی کنیم و سپس آن را از بین ببریم یا فقط مطمئن شویم که دیگر چیزی به نام برنامه هسته‌ای وجود ندارد.» وی با بیان اینکه اما دو راه برای متوقف کردن آنها (ایران) وجود دارد، مدعی شد که با بمب یا با یک تکه کاغذ امضاشده! من خیلی بیشتر ترجیح می‌دهم که توافقی داشته باشیم که به آنها آسیب نرساند.
اظهارات سکاندار کاخ سفید برای مردم و حکمرانان ما تازگی ندارد، نامبرده در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش همواره بر سبیل تحریم و تهدید حرکت می‌کرد اما نتوانست خللی در حرکت ایران ایجاد کند؛ ازاین‌رو با ترور حاج قاسم سلیمانی در سال۹۸ زهر خود را ریخت تا حداقل بتواند به‌خیالش نفس آرامی بکشد اما باز تیر او و مشاورانش به سنگ خورد. هرچند سردار دل‌ها از میان رفت اما در عصر حاضر، مسیر سرلشکر سلیمانی ازسوی سردار قاآنی در نیروی قدس دنبال می‌شود. به همین دلیل بعد از آنکه دوباره بر صندلی ریاست تکیه زد، سیاست گذشته خود را در پیش گرفت تا بگوید او با جو بایدن متفاوت است و می‌خواهد سایه تهدید بر ایران سنگینی کند!
اما دو موضوع ترامپ را این روزها خشمگین کرده است؛ نخست مواضع صریح و انقلابی مقام رهبری درباره آمریکا و دیگری، حضور حماسه و پرشور مردم در یوم‌الله ۲۲بهمن که بار دیگر پازل اتحاد مردم دربرابر دشمنان را تکمیل کرد.
نمی‌توان از نطق محکم و طوفانی رییس‌جمهور که برگرفته از پاسخ او به همتای آمریکایی‌اش بود هم به‌سادگی عبور کرد. او که در جشن انقلاب اسلامی سخن می‌گفت دشمن آمریکا و مردم ایران را خطاب قرار داد و تصور تسلیم شدن ملت ایران را تصوری خام ازسوی آمریکا دانست و تاکید کرد: می‌گویند می‌خواهند مذاکره کنند اما اگر به فکر مذاکره کردن بودید چرا این غلط‌ها را کردید؟ ادعا می‌کنند که می‌خواهند تمام راه‌ها اعم از دارو، غذا و آب را بر ما ببندند اما غافل از این هستند که اگر می‌توانستند تاکنون انجام داده بودند. او تصریح کرد: اگر مشکلی هست از ما مدیران است، به شما قول می‌دهیم که با تمام وجود در مسیر شهدا، با رهبریت مقام رهبری تلاش خواهیم کرد که تبعیض، بی‌عدالتی، فقر و مشکلات را با همراهی تولیدکنندگان، صنعتگران و اقتصاددانان، به حول و قوه الهی حل کنیم.
رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه هیچگاه در مقابل بیگانگان سر خم نخواهیم کرد، گفت که به‌دنبال جنگ نیستیم، اینها بودند که از روز اول فعالیت دولت در کشورمان اسماعیل هنیه را ترور کردند، چون از وحدت و انسجام ما می‌ترسند و به‌دنبال درگیری و دعوا هستند. بدانید که اگر دست به دست هم دهیم حتما مشکلات را حل خواهیم کرد.
موارد مذکور دلیل عصبانیت دوباره ترامپ از ایرانی‌ها شد؛ بنابراین مجدد خط و نشان کشید تا ادعا کند او در دنیا حکمرانی می‌کند درحالی‌که حنای او برای مردم ما رنگی ندارد؛ تهدید کند، تهدیش می‌کنیم، علیه منافع ملی اقدام کند، ما هم اقدام متقابل انجام می‌دهیم و او با این مواضع و تحرکاتش ماهیت اصلی خود را نمایش می‌دهد.
سعید جلیلی، نماینده رهبری در شورای عالی امنیت ملی هم ۲۲بهمن در گفت‌وگوی ویژه خبری با بیان اینکه ترامپ موضوع جدیدی مطرح نکرده و پیش‌تر نیز فشار حداکثری را اجرا کرده بود، گفته بود: او اخیرا در پاسخ به خبرنگاری گفته است که ایران قوی است. هنر ملت ایران و حضور آنها در راهپیمایی امروز، تولید قدرت کرده است و حتی بدترین دشمنان ما به این قدرت اعتراف می‌کنند. وی اظهار کرد: شناخت قدرت امروز خود به ما امکان می‌دهد در برابر زورگویی‌ها ایستادگی کنیم و این قدرت می‌تواند در عرصه‌های مختلف تکثیر شود. دشمنان از این می‌ترسند که ما الگویی برای دیگران شویم.
آنچه مشخص است اینکه «دونالدترامپ» بیهوده سخن می‌گوید و نمی‌خواهد با واقعیت روبه‌رو شود. او و یارانش به‌خوبی واقف هستند که ایرانِ قدرتمند درقالب عملیات‌های وعده صادق ۱ و ۲، رژیم صهیونیستی را در کُما برد و هنوز هم پاسخ ما به تجاوز ۵آبان رژیم صهیونیستی به ایران داده نشده است؛ براین‌اساس رییس‌جمهور آمریکا با اظهارات بی‌ارزش درصدد است به ایران‌هراسی ضریبی دوباره دهد، تا سیاست‌هایش را اعمال کند اما با همه این تهدیدها راهی به جایی نمی‌رسد.
غلامعلی دهقان، فعال سیاسی با بیان اینکه ترامپ در آخرین مصاحبه خود گفته خواهان توافقی است که اگر به آن نرسد، مجازات ایران بمباران است، می‌گوید: از قرار معلوم، ترامپ می‌خواهد دوباره موضوع موشک‌های دوربرد ایرانی و کاهش شدید غنی‌سازی اورانیوم را زنده کند.
گویا فراموش کرده، در اولین دور حضورش وزیرخارجه او «مایک پومپئو» همین مسائل را به همراه موضوع حامیان منطقه‌ای ایران مطرح کرد و نتیجه‌ای نگرفت.
وی تاکید کرد: برعکس خواست آمریکا، غنی‌سازی ایران به ۶۰درصد رسید و ایران در آستانه تولید بمب اتم قرار گرفت و موشک‌های ایرانی سیر تکاملی خود را ادامه دادند و ایران صاحب موشک‌های هایپرسونیک هم شد. بالاتر از آنها، دوستان و رفقای ترامپ در منطقه هم از نزدیک در دو عملیات «وعده صادق» قدرت این موشک‌ها را به چشم خود دیدند. این فعال سیاسی افزود: علاوه‌براین، متحدان منطقه‌ای ایران هم به‌زعم تمامی تلاش‌های اسراییل همچنان در صحنه باقی ماندند.
ترامپ با بیان اینکه ترامپ نباید فراموش کند اسلاف او در گذشته هم در حمله به ایران راه به جایی نبردند، یادآور شد: جیمی‌کارتر در صحرای طبس غافلگیر شد و وزیر دفاع آمریکا یعنی کاسپار واینبرگر در زمان ریگان که از نابودی نسل ایرانیان سخن می‌گفت خود مدت‌هاست از دنیا رفته اما ایرانیان نسبت‌به آن سال یعنی سال۱۳۶۶ بسیار قوی‌تر هم شده‌اند و علاوه‌بر شهپادها یعنی شناورهای هدایت‌پذیر از راه دور، صاحب ناو پهپادبر هم شده‌اند.
در فرجام مطلب می‌توان تاکید کرد که تا آمریکا در مقابل عظمت ملت کهن و متمدن ایران با زبان تکریم و نه زبان تهدید و تحریم سخن نگوید، ایران هیچ چشم‌اندازی برای هیچ‌گونه گفت‌وگویی و در هیچ زمینه‌ای با رژیم آمریکا متصور نیست. بنا به اطلاعات و اخباری هم که از کاخ سفید منتشر می‌شود، آمریکایی‌ها بنای هیچ تغییری را در شیوه و روش خود ندارد و همچنان سیاست استکباری را درپیش گرفته‌اند، پس ما هم با زبان آنها صحبت می‌کنیم.