۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۷

صهیونیست‌های اشغالگر برخلاف تعهدی که داده بودند، حاضر به ترک لبنان نیستند؛ دولت لبنان نیز به‌واسطه خوش‌بینی‌هایی که به آمریکا و غرب دارد، رویکرد حمایت از مقاومت را همچون گذشته دنبال نمی‌کند و همین امر صهیونیست‌ها را برای استمرار اشغالگری در لبنان، جری‌تر کرده است.  

آگاه: نظامیان اشغالگر رژیم غاصب صهیونیستی طبق تعهدی که به دولت لبنان داده بودند باید فردا سه‌شنبه برابر ۱۸فوریه (۳۰ بهمن) خاک لبنان را ترک کنند؛ اما این اشغالگران همچون همیشه خلف‌وعده کردند و اعلام کردند که از لبنان خارج نمی‌شوند. پیشتر در تاریخ ۱۲فوریه (۲۴بهمن) روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست نوشته بود که آمریکا و لبنان با تمدید مهلت حضور ارتش اسراییل در لبنان توافق کرده‌اند، زیرا اسراییل گفته ارتش لبنان هنوز به‌طور کامل در جنوب این کشور مستقر نشده و درنتیجه ارتش اسراییل باید در این منطقه باقی بماند. این روزنامه صهیونیستی به نقل از یک منبع آگاه به جزئیات این موضوع نوشت که اسراییل قصد دارد حتی پس از تاریخ برنامه‌ریزی‌شده برای خروج از لبنان در ۱۸فوریه، در چندین نقطه این کشور باقی بماند.
ادعای رسانه صهیونیستی جروزالم‌پست مبنی بر توافق دولت لبنان با ماندن نظامیان اشغالگر اسراییلی در خاک کشورشان در حالی است که مقامات لبنان اعلام کرده‌اند که رژیم صهیونیستی ازسوی آمریکا خواستار ماندن در پنج نقطه در جنوب لبنان پس از پایان مهلت عقب‌نشینی و خروج کامل ارتش این رژیم در ۱۸فوریه شده بود که با مخالفت قاطع دولت لبنان مواجه شده است.

مخالفت حاکمیت لبنان با استمرار اشغالگری صهیونیست‌ها
دفتر «نبیه بری» رییس پارلمان لبنان در بیانیه‌ای اعلام کرد که طرف آمریکایی به وی اعلام کرده که اسراییل تا پایان مهلت مقرر از روستاهایی که همچنان در اشغال دارد، خارج خواهد شد اما قصد دارد، حضور خود را در پنج نقطه از جنوب لبنان حفظ کند. این بیانیه تاکید کرده که این درخواست با مخالفت قاطع رییس پارلمان لبنان مواجه شده و «نبیه بری» به طرف آمریکایی اعلام کرده که اسراییل باید به‌طور کامل از جنوب لیتانی عقب‌نشینی کند. روزنامه عبری‌زبان «هاآرتص» نیز به نقل از منابعی که آنها را آگاه توصیف کرده، اعلام کرد که اسراییل درخواست تعویق عقب‌نشینی ارتش این رژیم از پنج نقطه در جنوب لبنان را داده که این نقاط در نزدیکی منطقه «اصبع الجلیل» در منطقه راهبردی «الجلیل» واقع شده‌اند.
الجلیل شمالی‌ترین منطقه فلسطین اشغالی است و به این دلیل که در منطقه مرزی بین لبنان و فلسطین اشغالی واقع شده و همواره خط تماس و درگیری بین رژیم صهیونیستی و مقاومت لبنان است، از اهمیت ژئواستراتژیک بسیاری برخوردار است. افزون بر آن، منطقه الجلیل دارای اهمیت تاریخی و دینی نیز است.

۵ منطقه راهبردی در لبنان و چشم طمع اسراییل
بر اساس آنچه «ران درمر»، وزیر امور راهبردی رژیم صهیونیستی اعلام کرده، این رژیم پس از پایان مهلت آتش‌بس، پنج نقطه را در جنوب لبنان به‌دلیل راهبردی بودن آنها حفظ خواهد کرد، این نقاط عبارت‌اند از: «تپه اللبونه» که از لحاظ ارتفاع همسطح شهرک‌های الضهیره، اللبونه و علما الشعب است و علاوه‌بر چندین شهرک صهیونیستی در فلسطین اشغالی، بر شهر صور و اردوگاه آوارگان فلسطینی البص و نقاط مراقبت یونیفل نیز مشرف است. اسراییل این منطقه را منطقه دفاعی اعلام کرده است. «تپه الحمامص» که در نزدیکی دو شهرک مرزی لبنانی یارین و مروحین قرار دارد. این تپه مشرف به شهرهای الخیام، المطله، دشت الخیام، الماری و الوزانی است و حضور اسراییل در آن به معنای قطع ارتباط این شهرک‌ها و تبدیل آنها به مناطق منزوی و جدا از هم است. «کوه بلاط» که در نزدیکی دو شهرک مرزی لبنانی رمیش و عین‌إبل قرار دارد و به اسراییل اجازه می‌دهد، بر مناطق وسیعی در پیرامون این دو شهرک اشراف داشته باشد. «تپه العویضه» که بین روستاهای العدیسه، الطیبه و رب‌ثلاثین واقع شده و مشرف به همه شهرک‌های صهیونیست‌نشین الجلیل است. 
به این ترتیب آشکار می‌شود، چرا این پنج نقطه برای رژیم صهیونیستی حائزاهمیت بسیار است و از آنها به‌عنوان نقاط راهبردی نام می‌برد و علاوه بر اینکه حاضر به خروج از آنها نیست، بلکه درصدد احداث پایگاه‌های نظامی و کنترل و نظارت روی هریک از آنهاست. غیرمسکونی بودن این ارتفاعات و تهی‌بودن آنها از هرگونه ساخت‌وساز و تاسیسات به رژیم صهیونیستی اجازه می‌دهد به‌راحتی در آنها حضور و تحرک داشته باشد. درحالی‌که دولت لبنان به‌شدت نگران آن است که در مهلت مقرر یعنی ۱۸فوریه جاری رژیم صهیونیستی از عقب‌نشینی از این پنج نقطه راهبردی طفره برود، ساکنان روستاهای مرزی تحت اشغال رژیم صهیونیستی با دادن فراخوان‌هایی روز سه‌شنبه برابر با ۱۸فوریه جاری را «روز بازگشت» نامگذاری و اعلام کردند که برای «آزادسازی مابقی اراضی و روستاهای» تحت اشغال رژیم صهیونیستی راهی این مناطق خواهند شد تا آنها را از اشغال صهیونیست‌ها آزاد کنند. از ۲۷نوامبر گذشته تاکنون که آتش‌بس بین حزب‌الله لبنان و رژیم صهیونیستی برقرار شد، ارتش رژیم صهیونیستی باید طی ۶۰روز از مناطق اشغالی جنوب لبنان خارج می‌شد اما به‌دلیل عدم خروج از این مناطق خواستار تمدید آتش‌بس تا ۱۸فوریه (سه‌شنبه ۳۰بهمن) شد.