۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۱

«مجاهد کبیر، پرچم‌دار مقاومت در منطقه، عالم بافضیلت دینی و رهبر مدبر سیاسی» تنها چند مورد از ویژگی‌های شخصیت بی‌نظیر یکی از بهترین شاگردان مکتب روح‌الله الموسوی الخمینی در عصر و زمان حاضر، حجت‌الاسلام سیدحسن نصرالله، دبیرکل شهید حزب‌الله لبنان است که رهبر انقلاب اسلامی در پیام خود به مناسبت شهادت ایشان برشمردند. شهادت این عالم ربانی و مجاهد بزرگ در حالی رخ داد که «سرگرم طراحی برای دفاع از مردم بی‌پناه ضاحیه بیروت و خانه‌های ویران‌شده و عزیزان پرپرشده آنان بود.

آگاه: در پیام معظم له آمده بود: سید مقاومت، یک شخص نبود، یک راه و یک مکتب بود، و این راه همچنان ادامه خواهد یافت. خون شهید سیدعباس موسوی بر زمین نماند، خون شهید سید حسن هم بر زمین نخواهد ماند.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور و رئیس شورای عالی امنیت ملی نیز پس از شهادت دبیرکل حزب الله لبنان در پیامی، تاکید کرد که دبیرکل حزب‌الله لبنان، فخر مسلمانان و اسوه جهاد و مقاومت، شهید سیدحسن نصرالله به آرزوی دیرینه خود، یعنی نائل آمدن به درجه رفیع شهادت، دست یافت. کلمات در وصف رشادت‌ها، سلحشوری‌ها، دلاوری‌ها و مجاهدت‌های مداوم او حقیر و ناچیزند.
بله! شهید نصرالله یک شخص نبود که با ترور و شهادتش حزب‌الله متوقف شود. ۶ ماه از شهادت دبیرکل حزب‌الله می‌گذرد، فقط باید به عقب برگشت و دید در این مدت، حزب‌الله با رژیم صهیونیستی چه کرد؟ هرچند هنوز نبود سید برای جبهه مقاومت و یاران وفادارش در حزب‌الله سخت و دشوار است اما شهادت وی هیچ خللی در مسیر و راهبرد این مجموعه ایجاد نکرد. حداقل ما ایرانی‌ها می‌توانیم «شاهد عینی» خوبی برای مردم منطقه باشیم، چرا که در اوایل انقلاب نیروهای تاثیرگذار و متفکر انقلابی همانند شهید بهشتی، شهید مطهری، شهید رجایی، شهید باهنر و... را با ترور از ما گرفتند، اما قطار انقلاب یک بار هم متوقف نشد؛ فراز و فرودهایی داشت ولیکن با عبور از سختی‌ها، تهدیدها و تحریم‌های پی درپی، توسعه و پیشرفت خود را در پیش گرفت و امروز با دست پُر می‌تواند با سایر کشورها صحبت کند و حتی دشمن هم به قدرت نظامی و پهپادی ایران اذعان دارد.
جبهه مقاومت نیز همچون ایران سختی‌های زیادی را پشت سر گذاشت، اما پیروزی‌های شیرین و به یادماندهی هم در صحنه «میدان» ثبت کرده است و این حاکی از زنده بودن جبهه مقاومت و حزب‌الله است.درحالی که جهان در برابر نسل‌کشی مردم مظلوم غزه فقط یک تماشاچی است و اقدامی درخور و شایسته برای متوقف کردن ماشین کشتار رژیم صهیونیستی که فرمان آن به دست آمریکا    ست انجام نمی‌دهد، این سیدحسن نصرالله بود که در ادامه سال‌ها مجاهدت و حمایت از فلسطین، از ابتدای جنگ غزه مردانه وارد این میدان شد و اعلام کرد تا جنایات رژیم جنایت‌کار اسرائیل علیه مردم مظلوم غزه پایان نیابد، حزب‌الله نیز از این معرکه خارج نشده و از اِعمال فشار به رژیم صهیونیستی دست نخواهد کشید؛ موضوعی که منابع رژیم نیز به آن اذعان داشته و اعلام کردند دبیرکل حزب‌الله در برابر تهدیدها و تطمیع‌ها در این زمینه، حاضر به سازش و ترک میدان نبرد نشد.
در همین زمینه، شبکه اِن‌بی‌سی آمریکا به نقل از یک مقام رژیم صهیونیستی نوشت که تصمیم به ترور نصرالله پس از آن گرفته شد که تل‌آویو به این نتیجه رسید که دبیرکل حزب‌الله هیچ راه‌حل دیپلماتیکی را برای پایان دادن به درگیری‌ها بین دو طرف نمی‌پذیرد، مگر اینکه جنگ در غزه پایان یابد. به گفته این مقام رژیم صهیونی، تل‌آویو از روز هشتم اکتبر اولین روز آغاز تجاوز به غزه و ورود حزب‌الله به جنگ برای حمایت از مردم غزه سعی کرد توافقی جداگانه با حزب‌الله داشته باشد، اما سیدحسن نصرالله آن را نپذیرفت و هر گونه توافق را منوط به توافق با حماس کرد. در واقع، می‌توان و باید گفت دبیرکل فقید حزب‌الله لبنان، شهید راه آزادی قدس شریف شد و جان خود را در این مسیر فدا کرد، از این رو «فیض شهادت، پس از این‌همه مجاهدت، حق مسلم او بود.»
امّا به راستی راز این استحکام که در برابر سخت‌ترین ضربات دوام می‌آورد و از زیر سهمگین‌ترین آوارها بار دیگر قامت راست می‌کند، چیست؟ عوامل متعددی در این قضیه دخیل هستند. شهید نصرالله علاوه بر آنکه در ایمان و معنویت، شخصیتی برجسته و کم‌نظیر بود، درعین‌حال در مدیریت و اجرا این ایمان را با تدبیر و عقلانیی مثال‌زدنی آمیخته بود. آمیزهٔ ایمان و عقلانیّت، از او رهبری تاریخی ساخت که الهام‌بخش مردم منطقه شد؛ مردمی که بارها طعم تلخ شکست از رژیم صهیونی را چشیده بودند، کشتارها را دیده بودند و از این غده سرطانی متنفر بودند، اما این تنفر با ترس نیز همراه بود؛ شکست‌های تاریخی، به همراه القائات برخی سران خائن منطقه، آنان را به این نتیجهٔ نادرست رسانده بود که ایستادن در برابر رژیم غاصب، غیرعقلانی است و کسی را یارای پنجه‌درپنجه افکندن با این هیولای خون‌خوار نیست.
بدون شک، اندوه از دست دادنِ چنین بزرگ‌مردی(سید حسن نصرالله) برای تمام مستضعفان و مبارزان عالم سخت و سنگین است، امّا مسئله اساسی همان است که رهبر معظّم انقلاب اسلامی در دیدار با نخبگان علمی کشور فرمودند: «ما در این روزها عزاداریم؛ به‌خصوص بنده، به‌جد عزادار هستم. حادثه‌ای که اتّفاق افتاد حادثهٔ کوچکی نیست؛ فقدان آقای سیدحسن نصرالله حادثهٔ کمی نیست و جدا ما را عزادار کرده. … ما گرچه در عزا هستیم، اما عزای ما به معنی ماتم گرفتن و افسرده شدن و یک گوشه نشستن نیست؛ جنس عزای ما از جنس عزای سیدالشهدا علیه السلام است؛ زنده و زنده‌کننده است.  عزای ما از جنس حضور در صحنه است که این خود نشان دهنده زنده و پویا بودن مقاومت است. به گونه‌ای که نمی‌گذارد خواب سران کفر و استکبار تعبیر شود. امروز نیز در لبنان شاهد و ناظر رویدادی خواهیم بود که یک پیام مهم به همراه خواهد داشت و آن اینکه پرچم مبارزه جریان مقاومت همچنان در اهتزاز است و بر زمین نخواهد افتاد. حزب الله زنده است.

اکنش محور مقاومت رئیس جمهور متوهم آمریکا را از موضع خود راجع به غزه پیشمان کرد 
عقب‌نشینی ترامپ

مردم لبنان رهبران مقاومت را تنها نمی‌گذارند اما آنچه مشخص است، آمریکا در همه جنایت‌های اسرائیل علیه مردم غزه و لبنان شریک است و باید پاسخگو باشد، اما خوی استکباری ایالات متحده پایانی ندارد. فراموش نکرده‌ایم که رئیس جمهور آمریکا با بحث کوچاندن فلسطینی‌ها از غزه چگونه به حمایت از سگ هار خود در منطقه پرداخت اما با تمام تبلیغاتی که انجام شد، ایده او به کجا انجامید؟
بسیار برطبل کوج مردم غزه کوبیدند اما در نهایت همین مقاومت و ایثار مردم غزه سبب شد ترامپ از ایده اش منصرف شود. این خبر را رسانه‌های صهیونیستی منعکس کردند. مرکز رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در این رابطه اعلام کرد: ویتکاف لحن تند خود درباره طرح ترامپ برای نوار غزه را به صورت چشمگیری کاهش داد و در کنفرانس «سرمایه‌گذاری عربستان» در میامی آمریکا گفت که «هدف از طرح ترامپ، آغاز بحث در این خصوص است.»
این رسانه عبری تاکید کرد: اظهارات پنجشنبه ویتکاف تغییری در دیدگاه او را افشا کرد چراکه او تاکید کرد که طرح ترامپ طرحی برای کوچاندن فلسطینی‌ها نبوده بلکه هدف از آن طرح بحثی درباره بهترین راه‌حل‌ها برای ملت فلسطین است.
ویتکاف در کنفرانس یاد شده گفت: سوال اساسی که در طرح ترامپ مطرح است، این است که آیا فلسطینی‌ها می‌خواهند در غزه زندگی کنند یا اینکه ترجیح می‌دهند به جای بهتر دیگری نقل مکان کنند؟ موضوع بحث دیگر محدود به مکان نبوده بلکه به چگونگی فراهم کردن زندگی بهتر برای مردم مربوط است.فرستاده آمریکا به منطقه غرب آسیا تاکید کرد: اظهارات ترامپ درباره تخلیه غزه، نادرست فهمیده شده و رئیس جمهور آمریکا به جای تکرار راه‌حل‌هایی که در طول ۵۰ سال موفقیت‌آمیز بودن آنها ثابت نشده، به دنبال بررسی گزینه‌های جدیدی است. فشارهای بین‌المللی و انتقادهای شدید، واشنگتن را بر آن داشت رویکرد انعطاف‌پذیرتری را در پیش بگیرد و اکنون طرح خود را صرفا بحثی آزاد درباره بهترین راه‌ها برای بهبود زندگی فلسطینی‌ها و نه طرحی برای کوچاندن اجباری آنها توصیف می‌کند.