آگاه: حجتالاسلام محسنیاژهای، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران که بهمنظور شرکت در بیستمین اجلاس روسای نظامهای قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به شهر هانگژو چین سفر کرده بود، در مصاحبه با سه رسانه چینی «سیجیتیان»، «چاینا دیلی» و «شینهوا» با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران قربانی تروریسم است و درعینحال دارای تجاربی ارزنده در مقابله و مبارزه با پدیده شوم تروریسم و عناصر تروریستی است، گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در ۴۶ سال قبل، عناصر و گروهکهای تروریستی وابسته به استکبار جهانی حدود ۲۳ هزار تن از نیروهای حاکمیتی نظام ما، علما، معتمدین و مردم کوچه و بازار را ترور کردهاند؛ ما برای مقابله با این سازمانهای تروریستی و حامیان و پناهدهندگان به آنها، دارای تجارب و دستاوردهای ارزندهای هستیم که میتوانیم این تجارب و دستاوردها را با سایر کشورها، ازجمله کشورهای عضو شانگهای و کشورهایی که آنها نیز قربانی تروریسم محسوب میشوند، به اشتراک بگذاریم. رییس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به استفاده قدرتهای استکباری از حربه «تحریم» علیه ملل مستقل، بیان داشت: قدرتهای استکباری با وضع تحریمهای به تعبیر خودشان فلجکننده علیه ایران، قصد داشتند تا اقتصاد کشور ما را به سمت فروپاشی سوق دهند؛ اما ما در خلال این تحریمها، تولید قدرت کردیم و بر سطح و دامنه بازدارندگی خود افزودیم؛ ما در برابر این تحریمها مقاومت، پیشه کردیم و با تکیه بر تواناییهای داخلی، بسیاری از این تحریمها را خنثی گرداندیم. البته من منکر تاثیر منفی تحریمها بر معیشت مردم کشورم نیستم؛ بلکه تاکید دارم که هدفگذاری واضعان تحریم، فروپاشی ایران بود که محقق نشد.
رییس دستگاه قضا با بیان اینکه تحریمهای وضع شده توسط قدرتهای استکباری با مفاد کنوانسیونها و قوانین بینالمللی مرتبط با حقوق بشر در تعارض و مغایرت آشکار است، گفت: ضروری است کشورهای عضو شانگهای که جمعیت و جغرافیای وسیعی را شامل میشوند، با همکاری و همافزایی، در مقابل مستکبرینی که سعی دارند با حربه تحریم، مقاصد و اغراض خود را پیش ببرند، بایستند. جمهوری اسلامی ایران در خلال تحریمها، از تهدیدها، فرصت خلق کرد و در این زمینه مجرب است و میتواند به سایر اعضا مشورت دهد. ما معتقدیم کشورهای عضو شانگهای باید با اقدامات مشترک حقوقی و بینالمللی، کاری کنند که هزینه و تاوان تحریمکردن، برای تحریمکنندگان افزایش یابد و به گونهای بر پیوستگی و استحکام همکاریهای خود بیفزایند که در صورت تحریم یک عضو، سایر اعضا از لحاظ سیاسی، اقتصادی و حقوقی، مساعدتهای لازم را به عضو تحریم شده انجام دهند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با اشاره به استفاده ابزاری سلطهگران غربی از مفاهیمی نظیر حقوق بشر، گفت: ما در اسلام، رعایت حقوق انسانها را یک اصل اساسی و خدشهناپذیر میدانیم؛ در مقابل، سلطهگران غربی در خصوص حقوق بشر، رویکردی گزینشی و تبعیضآمیز را اتخاذ میکنند؛ آنها بعضا بشر و حقوق او را بر مبنای مبانی منحط خود تعریف میکنند و سعی میکنند این تعریف ناصواب را به همه جهان تحمیل کنند و حتی تهدید میکنند که اگر با معیارهای آنها به موازین حقوق بشری عمل نشود، کشورهای خاطی را تحریم و محاصره میکنند! جمهوری اسلامی ایران در برابر این رویکرد تحمیلی و یکجانبه ایستاده است و اعتقاد داریم که همه ملل مستقل باید چنین ایستادگیای را اتخاذ کنند.
رییس قوه قضاییه افزود: جهانیان طی حدود یک سال و نیم اخیر مشاهده کردند که مدعیان دروغین حقوق بشر، به حمایت تمام و کمال سیاسی، اقتصادی، تسلیحاتی و لجستیکی از رژیم کودککش صهیونیستی میپردازند؛ رژیمی که فجیعترین جنایات را علیه مردم غزه مرتکب شده است؛ جنایاتی که بعضا در تاریخ بیسابقه است؛ حال سؤال ما آن است که آیا مردم غزه در دایره حقوق بشر ادعایی غربیها نمیگنجند؟!