به گزارش روزنامه آگاه: درهای سالن اجتماعات مجتمع تخصصی ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی در ساعت ۷:۴۵ دقیقه روز سهشنبه، ۲۱ آذر باز شد تا فصل جدیدی برای پیکر رو به احتضار تروریستی گروهک منافقین آغاز شود؛ تروریستهایی با کارنامه قتلعام ۱۷ هزار ایرانی، تحت حمایت کشورهای غربی برای انجام اقدامهای تروریستی در ایران و تروریستهایی مبتلا به نفرین آوارگی ابدی.
اخیرا یک رسانه آلبانیایی درباره وضعیت منافقین در اردوگاه اشرف ۳ در منطقه مانزا شهر دورس این کشور نوشته بود: مردم منطقه مانزا، از حضور ساکنان این اردوگان مرموز به شدت ترسیدهاند و خواهان ترک منطقه از سوی آنها هستند؛ به گفته اهالی مانزا، آنها نمیخواهند تروریستها در منطقه زندگیشان حضور داشته باشد.
آغاز فصلی جدید در مبارزه پیگیر ایران با تروریسم
با ورود تدریجی خبرنگاران، تصویربرداران و عکاسان رسانههای مختلف و خانوادههای شهدای ترور به سالن دادگاه، صدای همهمه و شلوغی جمعیت نیز بهتدریج افزایش مییافت.
تراکم جمعیت و در نتیجه همهمه در مقابل جایگاه رئیس و مستشاران دادگاه، بیشتر از دیگر جاهای سالن بود؛ چراکه خانوادههای شهدای ترور با عکس شهدا روی صندلی ردیفهای اول و دوم نشسته بودند.
در حالیکه تصویربرداران مقدمات استقرار دوربینها را فراهم میکردند، حلقه عکاسان به دور اعضای خانوادههای شهدای ترور و تلاش خبرنگاران برای مصاحبه با آنها، فضای سالن دادگاه را شلوغتر میکرد؛ صدای مکرر شاتر دوربینهای عکاسی باعث میشد تا صدای صحبت افراد جز در فاصله اندک واضح نباشد.
جمعیت سالن رفتهرفته افزایش یافت؛ دیگر صندلی خالی باقی نمانده بود و به همین دلیل مسئولان برگزاری دادگاه، صندلیهایی را برای استقرار تازه واردها در راهروی سالن قرار دادند.
منافقین باید به سزای اعمال خود برسند
خواهر شهید سیدحسین میری که در بمبگذاری سال ۱۳۶۴ منافقین به شهادت رسیده بود، پس از یادآوری واقعه شهادت برادرش درباره آرزوی شب و روزش، گفت: امیدوارم منافقین به سزای اعمال خود برسند.
فرزند شهید حجت الاسلام والمسلمین آقامیری میگوید که از زمان شهادت پدرش در سال ۱۳۵۷ به دست منافقین تاکنون منتظر برگزاری دادگاهی جهت محاکمه منافقین بود؛ وی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این دادگاه، گفت: این دادگاه باید مدتها پیش برگزار میشد؛ با وجود این، امیدوارم منافقین براساس آنچه قانون مشخص کرده، به اشد مجازات برسند.
شهید سید مصطفی رفعتیپور در سال ۱۳۶۱ در مسیر محل کار به دست منافقین به شهادت رسید؛ همسر این شهید میگوید که نخستین بار است درباره شهادت همسرش با رسانهای صحبت میکند و هیچگاه تمایلی به یادآوری آن واقعه تلخ نداشته است؛ او امیدوارانه، گفت: میخواهم با مجازات منافقین پس از سالها دلم شاد شود.
مادر مسنی که تلاش میکرد، قابی با عکسی قدیمی مشخصا مربوط به دهه ۱۳۶۰ را روی صندلی کنار خود بگذارد، خودش را مادر شهید داوود ارجمندی معرفی کرد؛ وی گفت: در حال حاضر به شدت نگران مردم غزه هستم، زیرا رژیم صهیونیستی مانند منافقین مورد حمایت آمریکا است.
این مادر شهید، تاکید کرد: من فقط میخواهم جلوی آزادانه گشتن منافقین را بگیرند و آنها را برای جنایتهایشان پاسخگو کنند.
همسر شهید محمدعلی آقارجبی روایتی دردناک از ترور همسرش داشت؛ وی گفت: منافقین همسرش را در سال ۱۳۶۱ با هجوم به منزلشان در مقابل چشمان وی، سه فرزند و مادر شهید به شهادت رساندند؛ همسر شهید مذکور، میگوید: امیدوارم حق ما گرفته شود و منافقین به سزای اعمالشان برسند.
رسمیت جلسه دادگاه اعلام شد
با ورود حجت الاسلام والمسلمین دهقانی و آقایان مرتضی تورک و امین ناصری، رئیس و مستشاران دادگاه، جلسه رسمیت پیدا کرد و سروصدای سالن به سکوت تبدیل شد.
قاضی دادگاه، رسمیت نخستین جلسه بزرگترین دادگاه منافقین را اعلام و سپس توضیحات کاملی درباره پرونده ارائه کرد.
حجت الاسلام والمسلمین دهقانی، تاکید کرد: این دادگاه با رعایت همه اصول آیین دادرسی کیفری بهویژه مواد ۷، ۲۹۶ و ۳۸۲ این قانون مستند به قانون آیین دادرسی و قانون مجازات اسلامی برای رسیدگی به اتهامها صلاحیت خود را اعلام میکند.
روند دادگاه و شرایط شکلی رسیدگی به پرونده، نشاندهنده عزم جدی برای انجام دادرسی عادلانه و قانونی بود؛ در همین چارچوب، دادگاه پس از انتخاب وکلای تسخیری برای متهمان بلافاصله به آنها اخطار کرد تا ایرادها و اعتراضهای خود را طی ۱۰ روز پس از تاریخ ابلاغ تسلیم دادگاه کنند؛ برای آدرس رسمی متهمان ایمیل فرستاده شد تا دفاعیات خود را ارسال و وکیل خود را معرفی کنند؛ دادگاه از طریق نشر آگهی و ارسال پیامها به متهمان اخطار داد تا محل اقامت قانونی خود را معرفی کنند؛ از آنجا که درج کد ملی در کیفرخواست براساس ماده ۲۷۹ آیین دادرسی کیفری الزامی است، سازمان ثبت احوال براساس مشخصات متهمان اقدام به صدور شماره ملی برای این افراد کرد و بههمین دلیل در مشخصات متهمان پرونده، کد ملی نیز وجود داشت.
کیفرخواستی از تاریخ رنج مردم ایران از تروریسم
کیفرخواستی که نماینده دادستان پس از اظهارات قاضی قرائت کرد، بخشی از تاریخ رنج مردم ایران از تروریسم است و به همین دلیل بیشتر مردم بهصورت ناخودآگاه از آن اطلاع دارند؛ با وجود این، نماینده دادستان از قاضی دادگاه خواست تا برای ارائه بهتر سیاهه جنایتهای منافقین علیه شهروندان ایرانی، اجازه پخش ویدیوهای منطبق با کیفرخواست دادگاه را بدهد و حجت الاسلام والمسلمین دهقانی هم موافقت کرد.
یکی از ویدیوهایی که پخش شد، مربوط به دیدار مسعود رجوی، سرکرده گروهک منافقین با رئیس استخبارات رژیم بعث عراق بود؛ هرچند دور از انتظار نبود، اما رجوی صراحتا در این کلیپ به بمبگذاری در ساختمان نخستوزیری ایران، اعتراف کرد و گفت: کاخ سفید و الیزه از ارتکاب این جنایت پیش از وقوع آن آگاه بودند.
نماینده دادستان، ترک فعل مدعیان دروغین حقوق بشر براساس این ویدیو را مورد تاکید قرار دارد؛ البته این ترک فعل در دهههای اخیر به حمایت آشکار از منافقین تبدیل شد؛ برخی از مدعیان غربی حقوق بشر منافقین را با وجود اسناد آشکار از جنایتهایشان و حتی اعتراف خودشان به این جنایتها از فهرست سازمانهای تروریستی خارج کردند؛ آنها حتی در سال ۲۰۱۳ میانجیگری کردند تا برای این آوارگان ابدی، محلی برای استقرار پیدا کنند؛ سیاستمداران همین کشورها به ازای دریافت یک مشت دلار در نشستهای منافقین خوشرقصی میکنند؛ ...
تاکید قاضی دادگاه بر تهیه کیفرخواست براساس قوانین داخلی و بینالمللی با در نظر داشتن حق تحفظ
اعتراض فرزند شهید صیاد شیرازی به متن کیفرخواست درباره توصیف بهکار رفته جهت معرفی منافقین، با پاسخ حجت الاسلام والمسلمین دهقانی مواجه شد.
وی گفت: گفتوگوی تاریخی درباره یک جریان بحث علمی میطلبد؛ کیفرخواستی که اکنون قرائت میشود، با در نظر داشتن حق تحفظها براساس قانون آیین دادرسی کیفری و قوانین بینالمللی تهیه شده است؛ با وجود بحثهای پیرامونی فراوان باید گفت، چنین بحثهایی باید در خارج از دادگاه رسیدگی شوند؛ دادگاه با رعایت اصل بیطرفی و تحقق اصل عدالت، فعلا به بررسی اتهامهای منافقین میپردازد؛ قطعا خانوادههای شهدا در ادامه روند دادرسی فرصت اعلام دغدغههای خود را خواهند داشت.
متهمانی تحت اعلان قرمز اینترپل، اما آزاد در اروپا!
نماینده دادستان در روند معرفی متهمها، پردههای مختلفی از فساد و جنایت درون گروهک منافقین را بازگویی کرد؛ زندگی شخصی رجویها متهمهای ردیف دوم و سوم و مهدی ابریشمچی متهم ردیف چهارم اگر سیاهتر و هولناکتر از وجه سازمانی زندگی آنها نباشد، روشنتر هم نیست؛ فقط ۲ مورد انجام طلاق اجباری و جدایی اجباری از فرزندان به دستور یا تحت نظر این افراد نشاندهنده عمق بیماری ذهن این جنایتکاران است.
مسعود رجوی که درباره سرنوشتش اطلاع درستی در دست نیست، تحت اعلان قرمز اینترپل (پلیس بینالملل) A۴۴۱/۶-۲۰۰۲ قرار دارد؛ مریم رجوی و مهدی ابریشمچی نیز به ترتیب تحت اعلانهای قرمز به شمارههای A۴۶۹/۶-۲۰۰۲ و A۵۲۵/۶-۲۰۰۲ قرار دارند.
خواندن کیفرخواست از سوی نماینده دادستان، اشک را بر چهره خانوادههای شهدای ترور جاری کرد.
پایان نخستین جلسه دادگاه منافقین؛ آغاز روندی برای عدالتخواهی
پس از گذشت حدود یک ساعت و ۴۵ دقیقه از آغاز دادگاه حجت الاسلام والمسلمین دهقانی اعلام کرد که دادگاه برای تنفس تعطیل و جلسه بعدی سهشنبه آینده برگزار میشود.
با اعلام خبر پایان دادگاه، گزارشگران برای تهیه گزارش مقابل دوربینها رفتند و خانوادههای شهدای ترور در حلقه خبرنگاران و عکاسها قرار گرفتند. همچنین لبخند نقش بسته بر چهره حاضران بهویژه خانوادههای شهدای ترور نشان از امیدبخش بودن دادگاه داشت.
دختر شهید سید اسدالله لاجوردی، دادستان انقلاب اسلامی تهران ترور شده به دست منافقین، هنگام خروج از سالن دادگاه، گفت: نفس برگزاری دادگاه نشاندهنده عزم جدی برای مجازات منافقین است.
برادر شهید پرویز شعبانی، دانشجوی مهندسی شیمی که در اسفند ۱۳۶۳ در بمبگذاری نماز جمعه کرج به شهادت رسید، با لبخندی حاکی از رضایت به دلیل برگزاری دادگاه منافقین پس از تاخیر چهار دههای، گفت: همه خانوادههای شهدای ترور خواهان عدالت هستند.
دادگاه منافقین طی هفتههای آینده میعادگاه مهمی برای بررسی اتهامات فرقه تروریستی و همچنین محلی برای نشان دادن عزم پیگرد عناصر تروریستی است.
منبع: خبرگزاری میزان