آگاه: افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: باتوجهبه شرایط مساعد تولید دام سبک و سنگین با انباشتگی دام در واحدهای دامداری روبهرو هستیم، برایناساس مصوبه شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی قیمت خرید حمایتی گوشت گوساله را ابلاغ کرده است که این قیمتگذاری بهدلیل هزینههای بالای تولید مورد اعتراض دامداران قرار دارد.
او با تاکید بر حمایت از دام سبک افزود: دولت تاکنون اقدامی برای خرید حمایتی صورت نداده است، درحالیکه دام سبک همانند دام سنگین به حمایت نیاز دارد که متاسفانه باوجود همه تلاشها خبری نیست که در نهایت این امر منجر به روند کاهشی قیمت دام زنده شده، بهطوری که متوسط قیمت دام در کشور به ۲۷۰ تا ۲۷۵هزار تومان رسیده است. درحالیکه کماکان شاهد عرضه قیمت گوشت گوسفندی و گوساله با نرخهای غیرواقعی هستیم. صدردادرس درباره آخرین وضعیت واردات گوشت قرمز بیان کرد: بنابر آمار هشتماهه گمرک ۱۸۱هزارتن گوشت گرم، منجمد و دام زنده به ارزش یکمیلیارد و ۲۰میلیون دلار وارد شده است که بررسیها از کشتارگاههای رسمی نشان میدهد حجم واردات گوشت از ۲۰درصد بالاتر است، بهطوریکه سهم واردات به حدود ۴۰درصد میرسد که این امر منجر به سرکوب تولید داخل شده است.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک ادامه داد: براساس برنامههای وزارت جهاد قرار است میزان واردات گوشت روزانه از ۳۰۰تن به ۲۰۰تن کاهش یابد، درحالیکه باتوجهبه حجم دام در دامداریها امکان تامین گوشت از منابع داخل وجود دارد. او با اشاره به علل کاهش عرضه گوشت تنظیم بازار در فروشگاههای زنجیرهای بیان کرد: علیرغم آنکه حجم زیادی گوشت وارد کشور شده است اما در برخی فروشگاهها با عدم عرضه گوشتهای وارداتی مواجه هستیم که بنده تصور میکنم این امر جوسازی است که توزیعکنندگان گوشت راه انداختند. کمااینکه ۱.۵ماه پیش هم گوشت در بازار توزیع نکردند تا خواستههای خود را به مسئولان تحمیل کنند.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک افزود: توزیعکنندگان گوشت با کمبود ساختگی با فشار بر مسئولان بهدنبال تغییر تصمیمات آنها هستند، درحالیکه حجم قابلتوجهی از گوشتهای احتکارشده ازسوی دستگاههای نظارتی در سردخانه تهران و شهرستان کشف شد که امیدواریم مسئولان به وظایف خود بهدرستی عمل کنند تا بهخوبی مردم بتوانند خدمات ارائه دهند.
او با بیان اینکه پتانسیل خودکفایی گوشت قرمز وجود دارد، گفت: بنابر آمار سرانه مصرف گوشت در سنوات اخیر ۱۲کیلو بود که برایناساس حدود ۱۰۰هزار تن واردات گوشت صنعتی داشتیم که تبدیل به سوسیس، کالباس و همبرگر میشد، چراکه کیفیت گوشت تولید داخل به حدی بالا بود که مصرف آن در بخش صنعت صرفه اقتصادی نداشت.
صدردادرس ادامه داد: مسئولان توجه داشته باشند بههرحال تولید در شرایط فعلی کشور باتوجهبه شرایط اقتصادی قیمت مشخصشدهای دارد که اگر مردم قدرت خرید نداشته باشند، منابع کشور نابود میشود؛ از اینرو در کنار برنامهریزی معاونت امور دام درراستای تقویت دامهای روستایی بهعنوان زیرساخت دام کشور به طور همزمان باید قدرت خرید مصرفکنندگان افزایش و نظارت بر شبکه توزیع صورت بگیرد که در این صورت امکان تامین ۱۰۰درصدی نیاز گوشت کشور از منابع داخل وجود دارد. بنابر اعلام سرپرست معاونت نظارت و پایش مرکز بازرگانی داخلی و تنظیم بازار گوشت قرمز از معدود کالاهای اساسی است که از زمان استقرار دولت جدید کمترین افزایش قیمت را داشته است، بهطوریکه علیرغم نرخ تورم ۳۵درصدی طی یکسال گذشته، تغییرات قیمتی گوشت کمتر از ۲۰درصد بوده است.
۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
متوسط قیمت دام در کشور به ۲۷۰ تا ۲۷۵هزار تومان در هر کیلو رسیده است. درحالیکه کماکان شاهد عرضه قیمت گوشت گوسفندی و گوساله با نرخهای غیرواقعی هستیم.