آگاه: سید جواد حسینی تصریح کرد: تغییرات و دگرگونیهای جهان امروز سرعتی خیرهکننده دارد، بهگونهای که در امواج دنیای ارتباطی، از دنیای فیزیکال بهسمت دنیای دیجیتال و از آنجا بهسمت دنیای منتال و اکنون درحال ورود به دنیای متاورس هستیم. هرچقدر بهسمت موجهای جدید حرکت میکنیم، سرعت دگرگونی افزایش مییابد، بهطوریکه از منظر جامعهشناسی میتوان جامعه امروز را جامعه طوفانی نام نهاد. وی افزود: جامعهای طوفانی است که سرعت دگرگونیها روزافزون باشد. دومین ویژگی در جامعه طوفانی فراگیری دگرگونی در همه ابعاد زندگی و سومین ویژگی جامعه طوفانی این است دگرگونیها از سطح لایه رویی زندگی به لایههای عمیق عرصههای زیست بشر نفوذ کرده است. چهارمین مولفه این است که این دگرگونیها در بسیاری از عرصهها ناشناخته است. پنجمین ویژگی جامعه طوفانی این است که جامعه طوفانی جامعهای غافلگیرکننده است و به همین دلیل است که ایران نیز از این عرصه نتوانسته مصون بماند و جامعهشناسان امروز ایران این جامعه را با این ویژگیها البته با نامهای متعدد دیگری نام نهادهاند. حسینی افزود: در دهه سوم انقلاب، سیاست علمی و اجتماعی در برابر آسیبها آغاز شد. اگر به مسئله اجتماعیمحور با رویکرد سیاسی نگاه شود، میزان عدم نتیجه بالاتر میرود و آن مسئله اجتماعی به مسئله امنیتی تبدیل میشود و آنگاه به جراحی نیاز دارد. جراحی هم خونریزی دارد و کمبازده است.
رییس سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: امیدواریم با احیای مدل بهزیست محله که بهزودی رونمایی خواهد شد با رویکرد توانمندسازی گامهای بالندهای در مسیر توانمندسازی هشت میلیون مددجوی بهزیستی و دو و نیم میلیون خانواده آنها که جمعا ۱۰درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند، برداریم. حسینی خاطرنشان کرد: سند جامع راهبردی توانمندسازی تدوین شده و بهزودی رونمایی میشود.
رییس سازمان بهزیستی کشور گفت: یکمیلیون و ۶۰۰هزار نفر اعانهبگیر داریم که اغلب آنها به زندگی مستقل و باکیفیت نمیرسند چون نگاه ما اجتماعگرایانه، توانمندسازانه و خانوادهمحور نبوده و نیست. وی تصریح کرد: اگر کودکی ۱۸سال تحت پوشش بهزیستی است پس از رهسپاری از مرکز بهزیستی باید ببینیم آیا زندگی مستقلی پیش روی خود دارد، در این صورت میتوانیم بگوییم کار ما اثربخش است و اگر در وضعیت زندگی مستقل نیست، باید در کارمان تجدیدنظر کنیم.
۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۰
رییس سازمان بهزیستی گفت: جامعه با آسیبهایی مانند تورم بالای ۲۰درصد، بیکاری بالای ۱۵درصد و ۱۴میلیون جابهجایی سالانه و حاشیهنشینی مواجه بوده که آسیبهای اجتماعی را افزایش داده است.