آگاه: در این نشست که با ارائه جمعی از نویسندگان و فعالان حوزه کتاب همراه است، ابعاد مختلف تصویر «دفاع مقدس» در ادبیات پایداری با نگاهی به کتاب «حاج جلال» مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. کتاب «حاج جلال» نوشته لیلا نظری گیلانده که ازسوی انتشارات سوره مهر منتشر شده یکی از آثار شاخص ادبیات پایداری است که سال ۱۴۰۰ موفق به کسب جایزه ادبی جلال آلاحمد شد.
این کتاب، عاشقانهای پر از صداقت، احساس و پاکیزگی روستایی است که مخاطب با مطالعه آن متوجه میشود حاج جلال حاجیبابایی چگونه ازدواج کرد و به زندگی پرداخت. سنتهایی که در کتاب میخوانیم هر چند ممکن است امروز برخی از آنها کمرنگ شده باشد اما در کتاب این سنتها به درستی و خوبی منعکس شده است. «حاج جلال» فصیحترین اثر از ادبیات جنگ است که مردم عادی با آن درگیر بودهاند.
در بخشی از اینکتاب میخوانیم: از وقتی افروز وارد زندگیام شد، قید درس و مدرسه را زدم و رفتم پیِ کارهای کشاورزیمان. دیگر به بیدارشدنهای قبل از طلوع آفتاب و برگشتن بعد از تاریکی هوا عادت کرده بودم. دیگر بچه نبودم. حتی از نظر پدر و مادرم، جلال سابق نبودم و برای خودم مردی شده بودم اما هنوز هم از افروز خجالت میکشیدم. هنوز هم اگر او را تنها توی خانه میدیدم، زیاد نزدیکش نمیشدم. نشست «قابویژه جنگ» روز دوشنبه اول بهمن از ساعت۱۵ در تماشاخانه ماه حوزه هنری برگزار میشود.
۳۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۸
نشست «قابویژه جنگ» با واکاوی روایتهایی از تصویر دفاع مقدس در قاب ادبیات روز دوشنبه اول بهمن در حوزه هنری برگزار میشود.