آگاه: احمد منصور، خبرنگار خبرگزاری فلسطین الیوم در اثر حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به چادرهای خبرنگاران در کنار درمانگاه ناصر در جنوب غزه زندهزنده در آتش سوخت و به شهادت رسید.
این حادثه جانکاه در جریان حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به چادر خبرنگاران نزدیک درمانگاه ناصر در خانیونس صورت گرفت.
دوربینها لحظه آتشگرفتن چادرهای خبرنگاران و همچنین سوختن احمدمنصور که در میان شعله آتش محاصره شده بود را ثبت کردهاند. این واقعه بار دیگر نشان داد که خبرنگاران در نوار غزه جزو بانک اهداف رژیم صهیونیستی بهشمار میروند تا حقایق در این باریکه منتشر نشود.
انتشار تصاویر و فیلم لحظه سوختن احمد منصور در چادر خبرنگاران موجی از خشم و نفرت را در میان افکار عمومی و محافل رسانهای برانگیخت. در همان حمله، «حلمی الفقعاوی» یک خبرنگار دیگر نیز به شهادت رسیده و چند خبرنگار زخمی شدند.
افزایش آمار شهدای خبرنگار غزه
با شهادت منصور، تعداد شهدای خبرنگار در نوار غزه از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۲۱۱ نفر افزایش یافت. دفتر رسانهای دولت غزه با صدور بیانیهای اعلام کرد که از زمان آغاز نسلکشی رژیم صهیونیستی در غزه تعداد شهدای خبرنگار فلسطینی به عددی بالغ بر ۲۱۱ نفر رسیده است.
این بیانیه میافزاید که آمار مذکور بعد از حمله ارتش رژیم صهیونیستی به اردوگاه خبرنگاران در نزدیکی بیمارستان ناصر در استان خانیونس واقع در جنوب نوارغزه صورت گرفت که در نتیجه آن «حلمی الفقعاوی» و «احمد منصور» خبرنگاران فلسطینی به شهادت رسیدند.
دفتر رسانهای دولت غزه با شدیدترین عبارات حمله و کشتار و ترور روزنامهنگاران فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و از اتحادیه بینالمللی روزنامه نگاران و اتحادیه خبرنگاران عرب و تمامی مؤسسات خبرنگاری در دنیا خواست تا این جنایات روشمند علیه خبرنگاران و اصحاب رسانه در نوار غزه را محکوم کنند.
اما در روزهای اخیر و پس از جنایات فجیع صهیونیستها علیه غیرنظامیان، کودکان، خبرنگاران و امدادگران فلسطینی،کاربران شبکههای اجتماعی تصاویر و صحنههای دلخراش غزه را در صفحات اجتماعی خود مرور و بازنشر میکنند. گویا بار دیگر موجی از همدردی مردم ایران با جنایات در فلسطین در شبکههای اجتماعی شکل گرفته است.
فریادهای استغاثه
این موج پس از انتشار یک ویدیو از سوی اهالی غزه آغاز شد که در آن فریادهای استغاثه از منارههای مسجدی در غزه بلند شد و گفت: «تمام راههای ارتباطی ما با اهل زمین قطع شده و دیگر هیچکس ما را یاری نمیکند. امید ما از اهل دنیا قطع شده، تنها امید ما به خداست.» این ویدیو بار دیگر توجه کاربران شبکههای اجتماعی را به غزه جلب کرد.
همزمان حملات وحشیانه رژیم غاصب صهیونیستی در غزه تداوم پیدا کرده و تصاویر آن در شبکههای اجتماعی منعکس شد. اما چه تصاویری؛ اگر سری به گزارشات تصویری که از غزه مخابره میشود بزنید، صحنههای دلخراشی از پرتاب اجساد مطهر شهدا پس از اصابت بمبهای رژیم صهیونیستی به منازل مسکونی را مشاهده میکنید.
اما آنچه که دل کاربران شبکههای اجتماعی را آتش زد، آتشی بود که بر خبرنگار مظلوم غزه افتاد و او را زندهزنده سوزاند. در پی این واقعه، ویدیویی از لحظه سوختن احمد منصور، خبرنگار فلسطینی در بمباران صهیونیستها، جهان را به لرزه درآورد.
دوربینها لحظه آتشگرفتن چادرهای خبرنگاران و همچنین سوختن احمدمنصور را که در میان شعله آتش محاصره شده بود، ثبت کردهاند. این حمله همچنین منجر به زخمیشدن ۸ خبرنگار دیگر شد.
غصههای غزه تمامی ندارد و هر لحظه تصاویر دلخراشی از جنایات صهیونیستها منتشر میشود. یکی از این تصاویر، فغان یک دخترک فلسطینی بود که مجبور به کوچ اجباری شده بود و میگفت: «از راه رفتن خسته شدم از پاهایم خون جاری شده.» این صحنه اندوهبار واکنشهای زیادی را در رسانههای بینالمللی برانگیخت و در ایران نیز بهشدت منعکس شد.
اخباری که پیوسته از غزه مخابره میشود دل هر آدمی را به درد آورده و به واکنش برمیانگیزد. بخشی از این واکنشها علیه دولتها و شخصیتهای تاثیرگذار غربی و عربی بوده که نسبت به این جنایات سکوت کردهاند. در واقع کاربران این روزها در فضای مجازی دیگر انتظاری برای امداد نظامی، تسلیحاتی و یا خوراکی از سوی این کشورها به غزه ندارند! صرفا شکستن سکوت و یک موضعگیری ساده نیز مرهمی بر دل داغداران غزه خواهد شد و این وضعیت ناراحتکننده در حالی صورت میگیرد که اکنون، به علت تمامشدن آرد و سوخت مورد نیاز برای تولید نان، نانواییهای غزه تعطیل شده و از کار افتادند. چندین روز است که نانواییهای غزه آردی برای پخت نان ندارند و انگار ماه رمضان هنوز در فلسطین تمام نشده است.
بخش دیگری از واکنشهای کاربران، به استغاثه از خداوند متعال و همدردی با کودکان غزه مربوط میشود و تصاویری به صورت همگانی و جمعی در صفحات اینستاگرامی کاربران ایرانی و خارجی، در این رابطه دستبهدست میشود. در این راستا هشتگهای "غزة_تحت_القصف"، "GazaNeedsBread"و کلیدواژههای مرتبط با غزه و فلسطین توسط کاربران شبکههای اجتماعی ترند شد.
سعدالله زارعی، کارشناس مسائل غرب آسیا اخیرا در خصوص جنایات رژیم صهیونیستی و بمباران زنان، کودکان و خبرنگاران میگوید: اقدامات اسرائیل علیه ساکنان غزه در فضایی صورت میگیرد که کمترین توجیه بینالمللی، چه از سطح دولتها، چه از سطح مجامع حقوقی و چه از سمت افکار عمومی، این اقدامات را تایید نمیکند. در واقع صهیونیستها در فضای منهای جهان جنایت میکنند و این یک وضعیت کاملا جدیدی برای اسرائیل است. از سال ۱۹۴۸ تا پیش از قضایای اخیر غزه، اسرائیلیها بههمراه جهان حرکت میکردند؛ یعنی اگر افکار عمومی را نداشتند، اما حمایت دولتها و حمایت مجامع حقوقی را با خود داشتند؛ اما امروز اما هم افکار عمومی را ندارند، هم حمایت سطوح دولتها را ندارند و هم حمایت سطح حقوقی بینالمللی را ندارند. بنابراین میتوانیم بگوییم که اسرائیل به سیم آخر زده است.
اما وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه روز گذشته با صدور بیانیهای جدیدترین آمار شهدا و زخمیهای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون را اعلام کرد.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه، در نتیجه حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تا این لحظه، ۵۰ هزار و ۸۱۰ نفر به شهادت رسیدهاند. همچنین این نهاد پزشکی فلسطینی بیان کرد که شمار کلی زخمیهای حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از آغاز جنگ در این باریکه به ۱۱۵ هزار و ۶۸۸ نفر رسیده است. این وزارتخانه اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته همچنین پیکر ۵۸ شهید به بیمارستان منتقل شده است. همچنین در این مدت ۲۱۳ نفر نیز زخمی شدهاند. همچنین از ۱۸ مارس جاری و در موج جدید حملات به غزه نیز ۱۴۴۹ شهید و ۳۶۴۷ نفر زخمی شدند. هنوز هزاران نفر دیگر نیز در نوارغزه مفقود و زیر آوار هستند.