آگاه: به گزارش ایسنا، رباتهای چوببُر کارخانهای ممکن است قادر به انجام کارهای نجاری بهصورت سریع و پیچیده باشند، اما گرانقیمت هستند. بهعلاوه، نجاران واقعی را از کار بیکار میکنند. اکنون یکی از دانشجویان دانشگاه EPFL سوئیس یک سیستم واقعیتافزوده جدید ابداع کرده است که با هدایت دقیق دستهای نجاران، تفاوت را رقم میزند و نیاز قدیمی آنها به مداد و متر را ازبین میبرد. این سیستم توسط «آندریا ستیمی»(Andrea Settimi) و همکارانش در دانشگاه EPFL سوئیس توسعهداده شده است و بهعنوان «نجاری افزوده»(Augmented Carpentry) شناخته میشود.
ازنظر سختافزاری، عمدتا از تبلتی تشکیلشده است که بر روی اره یا ابزار برقی دیگری که توسط نجار استفاده میشود، نصب میشود و در صورت لزوم میتوان آن تبلت را از ابزاری به ابزار دیگر جابهجا کرد. کاربران با استفاده از دوربین تبلت برای اسکن هر تکه چوبی که روی آن کار میکنند، شروع میکنند به نرمافزار «نجاری افزوده» اجازه دهند تا بداند با چه چیزی باید کار کند. سپس روی هر قطعه یک نشانگر میچسبانند. این کار به سیستم اجازه میدهد بعدا آن نقطه را شناسایی کند و جهت آن را در فضای سهبعدی تشخیص دهد.
در نهایت، کاربر نقشههای پروژه نجاری را بارگذاری میکند. هنگامی که نجار متعاقبا هر یک از تکههای چوب را روی صفحه تبلت مشاهده میکند، روی شی با خطوطی با رنگهای متفاوت پوشانده میشود که دقیقا محل برشها را همراه با عمق، زاویه، طول و سایر اطلاعات هر برش نشان میدهد. مهمتر از همه اینکه دیگر نجار نیازی به اندازهگیری یا کشیدن خط روی چوب ندارد.
امید است که پلتفرم حاصل بهزودی به شرکتهای ساختمانی کوچکتر کمک کند تا با شرکتهای بزرگتری که بودجه بیشتری دارند، رقابت کنند. در عینحال که نجاران آن را به کار میگیرند.
۲۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۰:۱۳
یک سیستم جدید که برای کمک به نجاری ساختهشده است، با بهرهگیری از فناوری واقعیت افزوده(AR) نیاز به مداد و متر را برای نجاران ازبین میبرد.