۱۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۷

دانشگاه‌ها و تشکل‌های دانشجویی در ایام تبلیغات انتخابات ۱۱ اسفند سهم خود را برای مشارکت حداکثری مردم ایفا کردند، براین اساس به سراغ یک فعال دانشجویی رفتیم و از او درباره کنشگری جنبش دانشجویی در انتخابات ۱۴۰۲ و مطالبات دانشجویان از مسئولان و نمایندگان مجلس سئوال کردیم.

آگاه ـ زهرا عظیمی، دبیر پیشین انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه الزهرا درباره فعالیت سیاسی دانشجویان در آوردگاه ۱۱ اسفندماه، گفت: تشکل‌ها و دانشجوهای انقلابی که در تشکل‌های دانشگاه‌ها فعالیت می‌کنند باید این موضوع را سرلوحه کار خود قرار بدهند و آن این است که نشان دهند که آن تک صدایی که در رسانه‌ها منتشر می‌شد صحت ندارد؛ این فضا باید شکسته می‌شد. اساساً جمهوری اسلامی هیچ وقت این را رویکرد خود قرار نداده و همیشه با تعدد احزاب و تکثر تشکل‌ها موافق بوده است.

وی  افزود: مطلب دیگری که باید در برنامه تشکل ها قرار بگیرد برگزاری مناظرات دانشجویی است. به این معنا که دانشجویان بنشینند با هم صحبت کنند و در این برنامه‌ها هم باید برگزار کننده خود دانشجویان باشند. نه اینکه یکی از ساختارهای رسمی دانشگاه مثل معاونت‌ها برگزار کننده باشد. خود دانشجویان از طریق تشکل‌ها برگزار کنند.

این فعال دانشجویی با بیان اینکه کرسی‌های آزاد اندیشی و مناظرات باید به سمت مطالبات دانشجویان سوق پیدا کند، تصریح کرد: صرف اینکه یک وزیر به دانشگاه دعوت شود. راهگشا نیست. چه بسا اگر مسئول همان دانشگاه به جلسات مطالبه دعوت شود فایده و کارکرد بیشتری خواهد داشت و دانشجو زودتر به هدف خود خواهد رسید. عظیمی تصریح کرد: تشکل‌های دانشجویی باید از یک سو مطالبه‌گرایانه و از طرفی هم نظارت کننده بر ساختارهای دانشگاه باشند. مسئله بعدی هم این است که رشد کند و به دانشگاه‌های دیگر سرایت پیدا کند و تبدیل به مسئله بزرگتری شود.

وی درخصوص مطالبه‌گری جنش دانشجویی از مسئولان، گفت: جنش دانشجویی مطالبه می‌کند. از طریق راه انداختن کمپین‌ها، از دیدارهایی که با مسئولان برگزار می‌کند، دیدار سالیانه‌ای که بارهبر انقلاب دارند، همه این‌ها مطالبه‌گری است. قائل به این هستم که چه بسا جنبش دانشجویی همه تلاش خود را برای مطالبه گری انجام می‌دهد. مسئول دعوت می‌کند و به هر نحوی که ممکن است از یک مسئول مطالبه‌اش را انجام می‌دهد.

این فعال دانشجویی با بیان اینکه جوان امروز دانشگاهی بسیار تحت بمباران اطلاعاتی قرار گرفته است، گفت: ما اگر همین پنج سال پیش و قبل از شبکه‌های اجتماعی یا ۱۰سال پیش یک بحث مطالعاتی را برگزار می‌کردیم خیلی راحت بود. صد نفر در این حلقه مطالعاتی را شرکت می‌کردند. اما اگر بخواهیم امروز یک حلقه مطالعاتی برگزار کنیم در وهله اول از ما پرسیده می‌شود چرا این کتاب؟ در وهله دوم می‌پرسند برگزار کننده این حلقه چه کسی و چه کسانی هستند؟ و در وهله سوم می‌پرسند ما قرار است با چه کسانی مباحثه کنیم و این حق را ادامه بدهیم؟ عظیمی تاکید کرد: پس به نظر می‌رسد این حجم از اطلاعات حداقل تا الان باعث یک نوع رویش شده است و آن آگاهی پیدا کردن و دقیق تر شدن نسبت به مسائل است.