۳ مهر ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۲

مسعود پزشکیان، رییس‌جمهوری کشورمان اول مهرماه ۱۴۰۳ برای شرکت در هفتادونهمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، با بدرقه رسمی محمدرضا عارف، معاون اول رییس‌جمهوری و محسن قمی، معاون ارتباطات بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری در صدر یک هیات عالی‌رتبه سیاسی عازم نیویورک در ایالات‌متحده آمریکا شد.

آگاه: رییس‌جمهوری در سه روز گذشته دیدارها و چند سخنرانی داشته است که مورد توجه رسانه‌های جهان قرار گرفته است. 
به گزارش آگاه، رییس دولت وفاق پیش از عزیمت به نیویورک و در فرودگاه مهرآباد تهران گفت: سازمان ملل جایگاهی است که اگر وظیفه خود را به درستی انجام دهد، نباید کشوری پیدا شود که به‌خاطر قدرت، تکنولوژی و علمی که دارد بقیه کشورها را بتواند بمباران کند و بکشد و مردم و زنان و کودکان و بیمارستان‌ها و خانه‌های آنها را بدون هدف و کور تخریب کند. بعد هم هر جایی را که زد، بگوید اینجا هدف ما بوده است. در سازمان ملل می‌توان این مسائل را مطرح کرد؛ همچنین با رؤسای جمهور کشورهای مختلف جلساتی خواهیم داشت و برای ایجاد صلح و آرامش در جهان گفت‌وگو می‌کنیم.
وی دوم مهرماه به نیویورک رسید و در بدو ورود به آمریکا و در فرودگاه «جان اف. کندی» درباره هدفش در این سفر، تاکید کرد: آنچه مشخص است، پیامی است که از طرف کشورمان برای صلح و امنیت در جهان داریم و تحقق شعاری که امسال سازمان ملل مبنی بر صلح و آینده توأم با توسعه برای همه مردم اعلام کرده است.

همراهان پزشکیان 
پس از سفر رییس‌جمهوری به نیویورک گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر تعداد ترکیب هیات ایرانی در رسانه‌ها و به‌خصوص فضای مجازی مخابره شد. کار به جایی رسید که شورای اطلاع‌رسانی دولت در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: در این سفر و با دستور دکتر مسعود پزشکیان، تیمی چابک و کارآمد، رییس‌جمهوری را همراهی کرده و لذا تاکید می‌شود که خبرسازی‌های شائبه‌دار در خصوص همراهان در این سفر نادرست است.
قبل از انتشار اطلاعیه شورای اطلاع‌رسانی دولت، خبرگزاری ایرنا نیز در خبری از ترکیب هیات ایرانی رونمایی کرد و نوشت: محمدجعفر قائم‌پناه معاون اجرایی رییس‌جمهوری، محمدجواد ظریف معاون راهبردی رییس‌جمهوری، علی طیب‌نیا مشاور عالی رییس‌جمهوری، مهدی سنایی معاون سیاسی دفتر رییس‌جمهوری، محسن حاجی‌میرزایی رییس دفتر رییس‌جمهوری، حسن مجیدی دستیار رییس دفتر رییس‌جمهوری، مجید تخت‌روانچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه و سید محمدمهدی طباطبایی معاون ارتباطات دفتر رییس‌جمهوری در این سفر حضور دارند. همچنین احسان بیسادی، یوسف گوهری و زهره فراهانی نیز به‌عنوان تیم رسانه‌ای و مستندساز پزشکیان را همراهی می‌کنند.
البته علی‌اصغر شفیعیان مدیر سایت انصاف‌نیوز درباره تعداد همراهان رئیس جمهور نوشت: تعداد همراهان رئیس جمهور پزشکیان در سفر نیویورک نه ۱۲ نفر است که برخی به عنوان حامی دولت ادعا کرده‌اند و نه ۱۸۴ نفر که مخالفان دولت از جمله حسین دهباشی ادعا کرده‌اند؛ بلکه چیزی بین ۸۰ تا ۹۰ نفر است؛ شامل اعضای همراه، تشریفات، رسانه، حفاظت و گروه پرواز.
همراهان شامل این افراد هستند: عراقچی، حاجی میرزایی، ظریف، طیب‌نیا، تخت‌روانچی، قائم‌پناه، عابدی مشاور نهاد، سنایی، مجیدی، گوهری، افشارزاده، زهرا پزشکیان.
هیات تشریفات شامل : ۱۸ نفر؛  رسانه‌ای‌ها شامل ۱۸ نفر که چند نفر مربوط به معاونت ارتباطات دفتر رئیس جمهور هستند و چند نفر رسانه‌ای دیگر برای پوشش سفر؛ حفاظت: ۲۴ نفر؛ گروه پرواز: ۱۴ نفر.
این عدد ۸۶ نفر حدودی است، تقریبا همین تعداد هستند. لذا هم ۱۲ نفر غلط بود هم ۱۸۴ نفر. اگر تیم حفاظت، تشریفات و پرواز (۵۶ نفر) را کنار بگذارید، ۳۰ نفر می‌ماند که ۱۸ نفر رسانه‌ای هستند.

روز پُرترافیک پزشکیان در آمریکا
بعد از استقرار پزشکیان و هیأت همراه او، دیدارها و رایزنی‌ها با روسای کشورهای مختلف آغاز شد. رییس‌جمهوری در نخستین برنامه کاری نشستی با مدیران ارشد رسانه‌های آمریکایی داشت. مدیران و خبرنگاران ارشد رسانه‌های مختلف ازجمله ان‌بی‌سی، ای‌بی‌سی نیوز، سی ان ان، نیویورکر، واشنگتن پست، آسوشیتدپرس، رویترز و فرانس‌پرس در این نشست حضور داشتند. رییس‌جمهوری با بیان اینکه آماده بازگشت متقابل همه طرف‌ها به توافق هسته‌ای هستیم، گفت: ایران آن چیزی نیست که رسانه‌های دنیا نشان می‌دهند و آماده‌ایم با همه دنیا در صلح و امنیت زندگی کنیم. وی در ادامه برنامه‌های سفر به نیویورک با اعضای گروه اُلدرز (گروه ریش‌سفیدان متنفذ) که متشکل از سران سابق کشورها و سازمان‌های بین‌المللی است دیدار کرد. رییس‌جمهوری در این نشست گفت: متاسفانه در همان روز آغاز به کار بنده به‌عنوان رییس‌جمهور، رژیم صهیونیستی با هدف گسترش تنش و درگیری در منطقه، آقای «هنیه» میهمان عزیز ما را ترور کرد و امروز بعد از حدود یکسال همچنان جنایات خود را علیه مردم مظلوم غزه، در سکوت مدعیان حقوق بشر ادامه می‌دهد و در روزهای اخیر نیز با سوءاستفاده از تکنولوژی که برای آسایش و رفاه بشر به خدمت گرفته می‌شود، دست به جنایت و ترور کور دیگری زد.
رییس دولت وفاق در جریان سفر به آمریکا با رؤسای جمهوری سوئیس، فنلاند، تاجیکستان، ترکیه، پادشاه اردن و دبیرکل سازمان ملل دیدار و در نشست «تقویت اهداف سازمان ملل متحد» هم سخنرانی کرد. در نشست‌های رییس‌جمهوری، یک دیدار او حاشیه‌ساز شد. ماجرا از آن قرار بود که پزشکیان در دیدار با مدیران رسانه‌های آمریکا بار دیگر به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه اشاره کرد و اذعان داشت: دفاع ما از ملت فلسطین، دفاع از مظلوم است. ما باور داریم که گسترش جنگ در منطقه به نفع هیچ کشوری نیست، اما این رژیم صهیونیستی است که به‌دنبال جنگ‌افروزی و توسعه دامنه ناامنی در منطقه است.
اما حاشیه‌سازان و معاندان نظام که مُهره‌های رسانه‌ای خود را در داخل و بیرون سازمان ملل متحد به کارگرفته تا با دروغ پردازی، سفر رییس‌جمهوری کشورمان را کم اهمیت جلوه دهد مدعی شدند او در نشست با مدیران ارشد رسانه‌های آمریکا گفته «ما آماده‌ایم تمام سلاح‌های خود را کنار بگذاریم، به شرط آنکه اسرائیل هم سلاح‌های خود را کنار بگذارد و یک سازمان بین‌المللی بیاید و در منطقه امنیت تامین کند. اصلا به آنها هم نیازی نیست و ما خود بلدیم امنیت خود را تامین کنیم.»

تکذیب ادعای رسانه‌های معاند
خبرگزاری تسنیم اما با عباس عراقچی که همراه رییس‌جمهوری در نیویورک است، مصاحبه کرد و درباره نقل‌قول‌هایی که از او در رسانه‌های ضد انقلاب منتشر شد، پرسید. رییس دستگاه دیپلماسی هم ضمن تکذیب این اظهارات تاکید کرد: «برعکس آنچه نقل شده است آقای دکتر پزشکیان به‌شدت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و تهاجم آن رژیم به لبنان را محکوم کرده و تاکید کردند که این جنایات با هیچ یک از معیارهای انسانی و بین‌المللی همخوانی ندارد و باید متوقف شود.»
پس از تکذیب وزیر امورخارجه، طرف مقابل فایل صوتی منتشر کرد اما آیا می‌توان به این فایل صحه گذاشت؟! این اولین باری نیست که چنین فایل‌هایی از سوی معاندان منتشر می‌شود و اگر نکته بیان شده با توضیح قبل و بعد روبه‌رو بود که فاکتور گرفته شد و فقط بخشی که به نفع ضدانقلاب است منتشر شده، ضمن آنکه مواضع جمهوری اسلامی ایران پیش از این بارها ازسوی مسئولان ارشد اعلام شده و باردیگر ازسوی رییس دولت چهاردهم در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بیان می‌شود، از سوی دیگر هم از تیم همراه رییس‌جمهور انتظار می‌رود در این سفرها از قبل مشاورهای خوبی به شخص دوم کشور ارائه دهند تا مبدأ حاشیه‌ها بر متن غلبه کند. هدف رسانه‌های اپوزیسیون این است، به اندازه‌ای دروغ‌پراکنی کنند تا صدای «نماینده ما» برای بخشی از جامعه ایرانی معترضان شنیده نشود؛ از این رو همچنان دروغ‌پردازی‌های اینترنشنال ادامه دارد خبرنگار شبکه اینترنشنال درحالی مدعی حضور همسر رییس‌جمهوری در نیویورک شده که همسر رییس‌جمهوری سال۱۳۷۳ فوت کرده است.
حاشیه‌سازی‌ها برای هیات ایرانی تازگی ندارد و هرسال اپوزیسیون و ضدانقلاب می‌خواهد به هرشکل ممکن با جنگ روانی حاشیه‌های سنگینی برای دولتمردان ایرانی ایجاد کنند اما تاکنون تیر آنها به سنگ خورده است؛ این نشان می‌دهد ورشکستگان لندن نیشین غیر از دروغ‌پراکنی «هیچ» در چنته ندارند... اما چرا سفر نیویورک را باید جدی گرفت؟

 فرصتی برای تقویت دیپلماسی عمومی
فواد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا در گفت‌وگو با «آگاه» در پاسخ به این سوال، حضور رییس‌جمهوری در سازمان ملل را فرصتی برای انجام دیدارهای متعدد عنوان کرده و می‌گوید: در مدتی که رییس‌جمهوری در نیویورک حضور دارد، می‌تواند دیدارهای متعددی داشته باشد آن‌هم در یک بازه زمانی کوتاه و با هزینه‌ای اندک، درصورتی‌که اگر قرار باشد این دیدارها به روال معمول انجام شود هم هزینه بسیاری نیاز است و هم زمان زیادی. درحالی‌که در این سفر این امکان ایجاد می‌شود که با رؤسای جمهوری و سران کشورهای متعددی دیدار و رایزنی داشته باشد، چون کشورهای مختلف هم معمولا در سطح سران و سطوح ارشد در این نشست شرکت می‌کنند.
وی اهمیت این سفر از لحاظ دیپلماسی عمومی را متذکر شد و خاطرنشان کرد: اکثر رسانه‌های مطرح دنیا در این مقطع در نیویورک هستند و افکار عمومی دنیا معطوف به این رویداد است. ضمن آنکه در ماه‌های گذشته ایران هفته‌ها خبر اول رسانه‌های دنیا بود، از طرفی چون این سفر اولین سفر رییس جمهور جدید ایران آقای پزشکیان به نیویورک نیز هست و به این دلیل توجهات به او بیشتر است؛ بنابراین این سفر یک فرصت دیپلماسی عمومی نیز تلقی می‌شود.
عضو هیات‌علمی دانشگاه تهران پرداختن به هجمه‌های تبلیغاتی آمریکا نسبت به ایران و اصلاح دروغ‌هایی را که به ایران نسبت داده می‌شود از دیگر ضرورت‌های سفر رییس‌جمهوری برشمرد و تاکید کرد: اتفاقی که باید رخ دهد این است که دیپلماسی عمومی ایران در آمریکا باید جدی‌تر شود و با چهره‌های تاثیرگذار در آمریکا ارتباط بیشتری گرفته شود. همچنین این سفر سالانه فرصتی است تا افرادی که در طول سال گذشته در حوزه دیپلماسی عمومی با ایران کار کرده‌اند با رییس‌جمهوری دیدار داشته باشند. ایزدی گفت: در این سال‌ها دیپلماسی عمومی ایران در آمریکا ضعیف بوده و هرچند از فرصت‌های سیاسی و دیپلماسی استفاده شده است، اما از فرصت دیپلماسی عمومی در داخل آمریکا چندان استفاده نشده است.