آگاه: سرهنگ جمشید محبتخانی درباره جذابتر شدن شغل محیطبانی گفت: تمام کارکنان سازمان محیطزیست محیطبان هستند که نیمی از آنان در ستاد اجرایی و تحت عنوان کارشناس مشغول به کارند. ازآنجا که شرایط خدمت محیطبانی سختتر از کار دفتری است و شیفت کاری طولانیتری نیز دارد (بهصورت ۲۴ساعت کار و ۲۴ساعت استراحت) بسیاری از محیطبانان علاقهمندند تا به کار اداری در حوزه ستادی سازمان بازگردند، زیرا افراد شاغل در ستاد از نظر سواد و سوابق وضع مشابهی با آنان دارند اما شرایط کاری آنان بهمراتب سادهتر است. این موضوع باعث شده که بسیاری از محیطبانان در مکاتبه با سازمان محیط زیست خواستار اشتغال در ستاد باشند و فشار زیادی از این بابت به سازمان محیطزیست وارد شود. برای رفع این فشار به سازمان و بالا بردن جاذبه خدمتی محیطبانی، خانم انصاری اقداماتی را مدنظر دارند که با اجرای آنان، محیطبانان علاقهمند به کار در ستاد اجرایی نباشد.
محبتخانی در توضیح این اقدامات گفت: بخشی از برنامه مدنظر سازمان محیطزیست، افزایش حقوق، پرداخت اضافهکار و افزایش سطح رفاه است و خدمات جانبی که بتواند به آنان داد تا شرایط کاریشان نسبتبه کار اداری متعادل شود و بهقول خانم انصاری شرایط جذابیت بیشتر پیدا کند. مورد دیگر اضافهکاری است؛ ساعت کاری محیطبانان بهصورت ۲۴ساعت کار و ۲۴ساعت استراحت است و اگر از این ساعت کاری بیشتر بمانند اضافه کار به آنها تعلق خواهد کرد.
وی در توضیح زمان عملی شدن اقدامات مذکور و منابع مالی تخصیص داده شده به آن اعلام کرد: منابع مالی هنوز در نظر گرفته نشده و دکتر انصاری درحال پیگیری این موضوع و رایزنی با سازمان برنامه و بودجه هستند. به احتمال زیاد امسال تغییری در وضع داده نخواهد شد، اما انشاءالله در سال آینده اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
۱۷ محیطبان در ۶ماه نخست امسال آسیبدیدهاند
فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیطزیست درباره آمار مصدومیتهای محیطبانان در نیمه اول سال گفت: در ۶ماه طی شده از سال جاری، محیطبانی شهید نشده است اما ۱۷نفر بر اثر سقوط از کوه، تصادف، آتشسوزی و درگیری با شکارچی غیرمجاز آسیبدیدهاند.
وی آموزش بیشتر و استفاده از تجهیزات نوین برای تشخیص مجرمان را بهعنوان اقدامات سازمان برای افزایش امنیت جانی محیطبانان نام برد و توضیح داد: ۳۰درصد از مناطق را دوربینهای مداربسته پایش میکنند؛ به این ترتیب، بدون نیاز به درگیری تنبهتن میان محیطبان و شکارچی، افراد شناسایی میشوند و این موضوع هم روند دستگیری متخلفان را بهبود میبخشد و هم به امنیت محیطبانان کمک میکند. اکنون تقریبا ۲۰درصد از سقف پهپاد و کوادکوپتر موردنیاز در استانها مورد استفاده است. البته این عدد کافی نیست و امیدواریم که امسال و سال آینده به درصد بالاتری برسیم.
سرهنگ محبتخانی در ادامه اعلام کرد قانون حمایت قضائی و بیمهای از مأموران یگان حفاظت، درحال اجراست و مشکلی از این بابت وجود ندارد؛ تمام محیطبانان بیمه هستند و حمایتهای قضایی از آنها نیز صورت میگیرد.
عوامل آتشسوزیهای کرمانشاه هنوز شناسایی نشدهاند
محبتخانی درباره آتشسوزیهای کرمانشاه گفت: عوامل آتشسوزیهای عمدی در مناطق حفاظتشده کرمانشاه هنوز شناسایی نشدهاند، اما درصورت شناسایی این عوامل، قطعا پرونده قضایی علیه آنان تشکیل و به محاکم قضایی تحویل داده خواهند شد. وی در ادامه با تشکر از مقامات قضایی و انتظامی و تقدیر از برخورد قضات در حوزه محیطزیست تصریح کرد: اگر پشتیبانی نباشد کار برای محیطبانان غیرممکن میشود. پشتیبانی قضایی انگیزه محیطبان را بالا میبرد و نمیگذارد اقداماتش ابتر بماند. وی افزود: مقامات قضایی و انتظامی بهخصوص در چندسال اخیر در حوزه حمایت از محیطبانی همکاری دلسوزانه و واقعگرایانهای داشتهاند که این به حفظ محیطزیست و حمایت از محیطبانان کمک میکند. آمار پنجساله ما نیز از افزایش کشفیات و دستگیریها و بهبود سرشماری از حیاتوحش علیرغم افزایش تهدیدات حکایت دارد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیطزیست در خصوص سرنوشت پرونده حمله شبانه به محل زندگی ۲ مأمور منابع طبیعی در آمل گفت: پرونده عاملان این حمله در دست سازمان اطلاعات فراجا قرار داد. از این پرونده و پروند محیطبان اهل کهگیلویهوبویراحمد اخبار خوبی دریافت کردهایم. مأموران سازمان اطلاعات فراجا، متهمان را شناسایی کردهاند و برای دستگیری آنان مترصد زمان و مکان مناسب هستند. به ما نیز قول دادهاند که در کوتاهترین مدت مجرمان دستگیر خواهند شد.