آگاه: مهدی انصاری افزود: ازآنجاکه تضمین ایمنی و سلامت، کیفیت و کارآیی محصولات سلامت برعهده وزارت بهداشت و بهتبع آن سازمان غذا و دارو است بحث پایش محصولات سلامت در سطح عرضه جزو وظایف قانونی این سازمان است که همواره درحال اجراست. وی ادامه داد: بهعلاوه پایش محصولات خام کشاورزی نیز سالهاست که بر عهده وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو گذاشته شده است. باتوجهبه اینکه بحث پایش محصولات خام کشاورزی در سطح عرضه نیز سالهاست که توسط سازمان غذا و دارو بهعنوان یک وظیفه انجام میشود باید گفت که بیشترین عدم انطباق نمونههای آزمایشگاهی در حوزه غذاست که عمدتا به عدم انطباق محصولات خام کشاورزی در سطح عرضه مربوط میشود.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع تصریح کرد: در بین مواد غذایی نیز بیشترین عدم انطباق مربوط به محصولات خام کشاورزی مانند سبزیجات تازه خوری و میوهجات بیشتر به دلیل استفاده از سموم کشاورزی است. وی با تاکید بر اینکه وزارت جهاد کشاورزی ملزم شده است که تمام مزارع و باغها را شناسنامهدار کند، گفت: درحالحاضر میزان پایش محصولات خام کشاورزی محدود به چند محصول پرمصرف است که توسط سازمان غذا و دارو صورت میگیرد؛ درصورت شناسنامهدار شدن محصولات و البته توسعه آزمایشگاههای خصوصی میتوان محصولات بیشتری را مورد پایش قرار داد. سخنگوی صنعت آب گفت: افزایش تعرفه آب صرفا برای مشترکان پرمصرف بوده و هیچ برنامهای برای افزایش تعرفه آب مشترکان کممصرف در دستور کار نیست. فیروز قاسمزاده دیروز در نشست خبری در پاسخ به سوال ایسنا درباره جزییات افزایش تعرفه آب برای مشترکان پرمصرف، اظهار کرد: دولت چندین سال است که افزایش پلکانی تعرفه آب را دنبال میکند؛ امسال افزایش تعرفه پرمصرفها در دستورکار قرار گرفت تا میزان مصرف آنها مدیریت شود و برنامهای برای افزایش تعرفه آب مشترکان کممصرف در سال جاری نیست. وی با اشاره به وضعیت مخازن سدهای کشور، اظهار کرد: براساس آخرین آمار میزان پرشدگی سدهای کشور ۴۶درصد است و سدهای تهران نیز ۲۵درصد پرشدگی دارند. او با بیان اینکه سال آبی گذشته وضعیت نرمالی از نظر میزان بارشها داشتیم اما شرایط تامین آب سخت بود و درمجموع در ۶استان تهران، بوشهر، قزوین، چهارمحال بختیاری، فارس و سمنان شرایط سختی را پشت سر گذاشتیم.
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه سال گذشته پاییز و زمستان خوبی نداشتیم، بهطوری که پاییز ۳۲درصد، زمستان ۱۷درصد و بهار ۷۱درصد رشد بارش داشتیم و زمانی که بارندگی شدید میشود، به روانآب تبدیل شده و از دسترس خارج میشود، اظهار کرد: ورودی سدهای کشور پارسال ۴۱.۹میلیارد مترمکعب بوده درحالیکه حجم مخازن سدهای مهم ۵۲میلیارد مترمکعب است یعنی به اندازه سدها ورودی نداشتیم.
قاسمزاده با بیان اینکه میزان ورودی به سدها ۸۱درصد عبوده است، اظهار کرد: سال گذشته نسبتبه سال قبل از آن ۶درصد افزایش ورودی داشتیم و نسبت به متوسط پنجساله ۱۳درصد کاهش را شاهد بودیم، همچنین میزان خروجی سدهای کشور نیز نسبت به متوسط پنج ساله ۱۹ درصد کاهش داشته است. وی با بیان اینکه سال آبی گذشته با ۴۸درصد پرشدگی سدها خاتمه یافت، اظهار کرد: نسبتبه متوسط پنج سال گذشته هفت درصد رشد را تجربه کردهایم، چاهنیمههای سیستانوبلوچستان با ۱۶درصد پرشدگی سال آبی را پشت سر گذاشتند و در ۱۴سد میزان ورودی نسبتبه حجم زیر ۱۰درصد بوده است.
به گفته سخنگوی صنعت آب میزان بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به ۳.۵میلیمتر رسید که نسبتا خوب است و این میزان بارش نسبت به دوره بلندمدت ۲۶درصد رشد دارد.
قاسمزاده درباره آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، اظهار کرد: تراز فعلی دریاچه ارومیه، ۱۲۷۰.۱متر است که نسبت به زمان مشابه سال قبل، رشدی ۳۰سانتیمتری داشته است. باتوجه به اینکه مصرف این حوزه بسیار بالاست، مشکلاتی را ایجاد کرده، درواقع تعداد قابلتوجهی چاه که در اطراف دریاچه ارومیه و این حوضه حفاری شده، مشکل اصلی است. وی با اشاره به دریافت حقآبه ایران از هیرمند، گفت: در سال آبی گذشته تنها ۳۰۰میلیون مترمکعب از حقآبه هیرمند را دریافت کردیم که البته نسبت به سالهای قبل، وضعیت بهتری بود اما دریافت نیمی از حقآبه هم محقق نشد. امسال براساس بررسیهای مراکز بینالمللی، سازمان هواشناسی و مرکز تحقیقات آب وزارت نیرو، پاییز نهتنها از نظر میزان بارشها وضعیت خوبی ندارد، بلکه در کنار کمبارشی، با افزایش متوسط دما در پاییز مواجهیم، یعنی هم در پاییز امسال کاهش تولید آب داریم و هم با افزایش تبخیر ناشی از دمای بیشتر، آب بیشتری از دسترس ما خارج خواهد شد.
قاسمزاده با بیان اینکه هدفگذاری شده تا پایان سال۱۴۰۴ معادل ۶میلیارد مترمکعب از حجم برداشت آب از منابع زیرزمینی با انسداد بخشی از چاههای غیرمجاز کاسته شود، اظهار کرد: ۹۰۰هزار چاه در کشور وجود دارد که نیمی از آنها غیرمجازند و تا امروز ۱۳۰هزار چاه غیرمجاز مسدود شدهاند. وی با بیان اینکه از مجموع حدود ۴۵۰هزار حلقه چاه غیرمجاز ۱۱۰هزار چاه شناسایی شدهاند که ۹۰ درصد برداشت آب از منابع زیرزمینی توسط چاههای غیرمجاز از این چاههاست، گفت: با مدیریت توامان آب، قرار است در بخش کشاورزی نیز ۶میلیارد مترمکعب از برداشت آب زیرزمینی کاهش یابد البته چشمانداز این برنامه دو ساله تعریف نشده است.
سخنگوی صنعت آب با تاکید بر اینکه سالانه کسری مخازن زیرزمینی آب کشور به میزان حدودی پنج میلیارد مترمکعب افزایش مییابد، گفت: بهطور متوسط در ۳۰سال اخیر معادل ۴۰سانتیمتر در سال تراز آب آبخوانهای کشور کاهش مییابد و در برخی نقاط کشور حتی تا دو متر هم افت تراز داشتهایم.
۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۰
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: باتوجهبه تنوع مواد غذایی، میزان عدم انطباق این محصولات در آزمایشگاه نیز زیاد است.