آگاه: رضوان حکیمزاده درباره جذب دانشآموزان بازمانده از تحصیل اظهار کرد: فرصت دسترسی به آموزش، مهمترین فرصت زندگی کودکان است و وزارت آموزشوپرورش موظف است تمامی تلاش خود را بهکار گیرد تا این حق را برای کودکان فراهم کند. وی ادامه داد: در سالهای گذشته، بررسیهای متعددی درباره کودکان بازمانده از تحصیل انجام شده است و به این نتیجه رسیدهایم که عوامل تاثیرگذار بر حضور کودکان در مدرسه به دو دسته آموزشی و مدرسهای و عوامل خارج از نظام آموزشی تقسیم میشود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش توضیح داد: عوامل آموزشی مدرسهای شامل کمبود معلم و مدرسه هستند، درحالیکه عوامل خارج از نظام آموزشی به مسائلی چون فقر اقتصادی و فرهنگی، تعصبات خانوادگی و مشکلات خاص مانند معلولیتهای شدید مربوط میشوند. وی تاکید کرد: حق آموزش یکی از حقوق اساسی شهروندان است و همه دستگاههای ذیربط باید در این زمینه وظایف خود را انجام دهند. وزارت آموزشوپرورش با فراهمکردن امکان ثبتنام در مدارس و اعزام معلم به دورترین نقاط کشور، در این راستا فعالیت میکند. درحالحاضر، چندین هزار مدرسه داریم که تعداد دانشآموزان آنها کمتر از ۱۰نفر است و مدارس تکنفره تا پنجنفره نیز وجود دارند. معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش افزود: در مواجهه با موانع اقتصادی، فرهنگی و مشکلات مشابه، آموزشوپرورش بهتنهایی نمیتواند بازماندگان از تحصیل را جذب کند. ما از همه سازمانها درخواست همکاری کردهایم. در دوره قبل نیز تقسیم کار ملی صورت گرفت و وظایف همه دستگاهها مشخص شد. نهادهای ناظر باید نظارت داشته باشند تا در جاهایی که لازم است، کودکان در مدرسه حاضر شوند. حکیمزاده گفت: سازمانهایی که میتوانند موانع اقتصادی و مشکلات معیشتی را برطرف کنند، باید در این زمینه همکاری کنند تا امکان تحصیل برای کودکان خانوادههای دارای فقر اقتصادی فراهم شود. بازماندن کودکان از تحصیل یک دغدغه ملی است و برای خیرین نیز فرصتی محسوب میشود. وی اضافه کرد: سوقدادن برخی از فعالیتهای خیران بهسمت یاری و جذب کودکان بازمانده از تحصیل، اقدامی ارزشمند است که میتواند مشکل دانشآموزان دارای فقر اقتصادی را حل کند.
۲۹ مهر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۱
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش درباره بازماندن برخی دانشآموزان از تحصیل گفت: از نظر قانونی، نهادهای ناظر باید نظارت داشته باشند تا در جاهایی که لازم است، کودکان در مدرسه حاضر شوند.