آگاه: از بیانات رهبر انقلاب میتوان استنباط کرد که با توجه به وسعت جنایات رژیم صهیونیستی و افزایش نفرت جهانی از این رژیم، یک فرصت تکرارنشدنی و ظرفیت آماده، برای گسترش فکری و جغرافیایی جبهه مقاومت به سراسر جهان ایجاد شده است. طبعا گسترش دامنه فعالیت جبهه مقاومت از غرب آسیا به کل جهان، لزوما به معنای انجام اقدامات نظامی نیست، بلکه اگر در هر نقطهای از جهان، ضربهای هر چند کوچک در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، حیثیتی و رسانهای به رژیم صهیونیستی وارد شود، در تضعیف این رژیم موثر بوده و به معنای توسعه جبهه مقاومت است. بر این اساس لازم است که رهنمود رهبر انقلاب تبدیل به یک سیاست شده و ازسوی دستگاههای رسمی و غیررسمی و در سطوح دیپلماسی دولتی و دیپلماسی عمومی، برای گسترش حوزه فعالیت جبهه مقاومت در سراسر جهان برنامه ریزی شود.
این اقدام در چهار سطح زیر میتواند در دستورکار قرار گیرد.
الف-سطح دولتها:
درحالحاضر کشورهای سوریه، عراق، یمن، فلسطین، ایران و لبنان به عنوان دولتهای مقاومت شناخته میشوند. افزایش دولتهای حامی جبهه مقاومت، باید به عنوان یک راهبرد در دستورکار سیاست خارجی ایران قرار گیرد و تحرکات اخیر ازسوی دستگاه دیپلماسی برای ارتباط با کشورهای منطقه که اقدام بهموقع و مثبتی است باید مستمرا دنبال شده و ادامه یابد. در این رابطه با توجه به مشغله فراوان وزیر امور خارجه، اعزام دستیارهای ایشان به عنوان نماینده ویژه وزیر به کشورهای مختلف برای تحقق هدف فوقالذکر میتواند مفید باشد. تعیین دستیار و نماینده ویژه وزیر امورخارجه در حوزه غرب آسیا که اخیرا رخ داد اقدام مثبتی است که میتواند به نقاط دیگر جهان نیز تعمیم یابد. از این مسیر میتوان بهطور مستمر ضمن تشریح جنایات ضد بشری اسرائیل، با موضوع عادی سازی این رژیم با کشورهای مسلمان مقابله کرد، مضار معاملات اقتصادی با رژیم اشغالگر برای کشورهای جهان را تشریح نمود و در مورد راهحل ایران برای آینده فلسطین از مسیر برگزاری همهپرسی در سرزمینهای اشغالی، تبادلنظر کرد. در کنار فعالیتهای وزارت امورخارجه، اعزام نماینده ویژه رییسجمهوری و رییس مجلس شورای اسلامی به کشورهای جهان نیز موثر خواهد بود.
ب- احزاب جهان
احزاب بسیاری در میان کشورهای جهان هستند که برخی، احزاب آزاداندیش و حاکم بوده و برخی نیز اگرچه احزاب حاکم در کشور خود نیستند اما دارای افکار مترقی، ضد آمریکایی و عدالتخواهانه هستند. شناسایی این احزاب و یافتن راههای ارتباط با آنان، امکانپذیر است. احزاب و نهادهای غیردولتی در ایران با حمایت و برنامهریزی نظام، میتوانند برای افزایش حمایت مردمی از جبهه مقاومت و گسترش این جبهه، با احزاب جهان رفتوآمد داشته باشند. نقش وزارت امورخارجه و وزارت کشور در این زمینه موثر خواهد بود.
ج- گروههای مردمی
تعداد گروههای غیردولتی و مردمی با دیدگاههای مترقی، ضد آمریکایی و پشتیبان فلسطین در جهان بسیار بیشتر از احزاب است و شناسایی آنان از طرق مختلف و ایجاد ارتباط و متشکل کردن آنها برای ایجاد بسیج جهانی علیه آمریکا و اسرائیل میتواند در دستورکار دستگاههای ذیربط قرار گرفته و بهتدریج عملیاتی شود.
د-نخبگان و شخصیتهای تاثیرگذار
در میان نخبگان جهان، افراد با نفوذ و عدالتخواه در خیل دانشگاهیان، اصحاب رسانه، مراکز دینی و... فراوان هستند و بسیاری از آنها توسط نهادهای غیردولتی در داخل کشور یا در کشورهای حوزه مقاومت، شناسایی شدهاند. میتوان با برگزاری جلساتی با نهادهای موثر غیردولتی در ایران و کشورهای منطقه، آنان را بسیج و سازماندهی کرد و یک تشکل جهانی در جهت اهداف جبهه مقاومت، تشکیل داد. نقش نهادهای فرهنگی، حوزوی و دانشگاهی و حتی اعزام نمایندگانی از سوی مراجع عظام به نهادهای دینی جهان، مفید خواهد بود.
نکته آخر اینکه چند راهبرد اصلی از جمله افزایش تنفر از رژیم صهیونیستی، امکان شکستپذیری این رژیم، حمایت از آرمان آزادی فلسطین و تعیین و مقابله با نقش و مشارکت آمریکا در جنایات و نسلکشی مردم فلسطین و لبنان، باید در اجرای پیشنهادهای چهارگانه فوقالذکر، موردتوجه برنامهریزان باشد.